Nem működhet tovább Londonban az Uber

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
Hozzunk olyan szabályozst, hogy az Uber se tudjon kibújni az adózás vagy kötelezően előírt szabályok alol, meg a taxistársaságok is kötelezve legyenek egy normális online szolgáltatásra, ami viszont nekik is előrelépés lenne.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Legnagyobb probléma, hogy a technológia fejlődést akadályozzák ezzel. Az Uber nem feltétlenül azért népszerű mert olcsó, hanem mert sokkal jobb szolgáltatást nyújt. Nem betiltani, hanem a piacot korlátozó szabályokat kellene megszüntetni. Mi értelme van egyáltalán a taxis vizsgának a mindent tudó GPS korában, ahol már forgalmi adatok is vannak? Ettől még rengeteg bunkó taxis van, amit még pontozni sem lehet, legalább hullana a férgese de tök jó, hogy egy idejétmúlt múmiára tekerjük a budipapírt nehogy megérezze az ember a szagát.
Mindenhol ua a helyzet, van egy (agyon)szabályozott piac ahová az Uber betette a sáros bakancsot. Namost vagy a piacot alakítják vagy az Ubert tiltják, a kettő együtt biztos nem működik. Észteknél inkább koppintanak, és ők is átszervezik a saját piacot a Uber féle stílusra, Bp vagy épp London meg inkább tilt. Én megértem a taxis cégeket, egy piaci verseny úgy lehet korrekt, ha minden szereplőnek egyenlő kritériumokat ad. De a XXI. században talán inkább újra kéne gondolni sok mindent, mert lehet haladni kéne a korral inkább.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2017.09.25. 16:24:47

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Akkor szerinted az Uber és a sofőrjei betartanak minden ottani szabályt, letesznek minden vizsgát?
Az Uber és hasonló cégek kollektív petíciót kéne benyujtsanak a döntés ellen, mert elég nyilvánvaló, hogy mi van a háttérben... Aki itt él Angliában az tudja, hogy "maguk felé fordul a kezük" és persze, hogy a hagyományos Londoni taxisokat próbálják mindenekelött előnyös helyzethez juttatni.
A londoni taxis vizsga a legdurvább. És az a tudás, ami a fejükben van, egyelőre lenyomja a GPS-t is. És az Uber nem is mindig olcsóbb.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams