9
  • molnibalage83
    #9
    A tengóknál azért most már jobbak a komm lehetőségek, mint voltak 30 éve. Felmerüléskor a műholdas adatkoom alatt asszem már emailezni is lehet.

    Az SLBM tengók 2-3 hónapos bevetései közelében nincsenek egy marsutazásnak és több szempontból is eltér. Legénységben a nemek aránya, a legénység abszolút mérete, stb. A nagyobb létszem torítja az eredményeket, mert egészen már egy nagy és egy kis társasággal az összezártság.

    A lefújós rész sem igaz.Ha komoly műszaki hiba van a tengón akkor lefújják az őrjáratot és mennek haza.

    Szóval kapaszkodjatok meg, de annak ellenére, hogy a CVN-ekn látsz napfényt bizonyos szempontból durább a helyzet, mert 6-9 hónapós bevetések vannak - emberihány miatt lassan tipikus a 8-10 hónap és a deckre csak azok mehetnek ki, akik ott dolgoznak, csak különleges alkalmakkor, mikor nincs tervezett repesemény lehet kimenni a deckre, azt leszámítva kb.a hajó seggénél vagy a hangároknál láthatod az eget és a tengert,de ennyi. Aki a hajó mélyén dolgoik, annak hetes nagyságrendben olyan az élete, hogy szinte tengón is lehetne. Az egyetlen difi az email, de nem tudom, hogy az a felszíni hajókon milyen gyakran van.
  • orbano
    #8
    ráadásul ott valós fizikai elzártság van, nincs meg az a finom, küszöb alatti biztonságérzet, hogy ha gond van, akkor lefújják az egészet
  • jovokutato
    #7
    Ha a NASA engedélyt kérne a Pentagontól,hogy megkérdezhesse az ICBM-eket hordozó hadászati tengeralattjárók személyzetét a hosszú bevetések pszichológiai hatásairól,akkor is hasznos adatokhoz jutna.
    Azét,mert véleményem szerint ők vannak legközelebb a Mars-utazás szimulálásához.
    Miért?Mert hónapokig be vannak zárva egy fémdobozba és a rejtettség miatt nem nagyon kommunikálhatnak kifelé és velük sem kommunikálnak.
    Másik szempont az,hogy a nagyobb létszám miatt jobban kiértékelhetőbb adatokat kapna-csoportdinamika és szocializáció-
  • NEXUS6
    #6
    8 hónap!? Miért adnak nyolc hónap elzárást, garázdaszerű, csoportosan, előre megfontolt szándékból elkövetett gyorshajtásért?
    XD
  • Kissssss0 #5
    4 férfi és 2 nő... ajjaj.
  • Kara kán
    #4
    Na, és a szex?
  • Szefmester
    #3
    Én bevállalnám.. bár nem vagyok százas de na... :D nincs ezzel semmi baj ha a többi ember ott nem kretén akinek az a hobbija hogy ártson a másiknak.

    Az egyedüllét sem olyan macerás amúgy ha időnként van valami mód a kommunikációra. Akkor kezdődnek a zavarok amikor teljesen el vagy zárva a külvilágtól. Egy videolevél vagy üzengetés napi szinten sokat segít.

    Ha meg van társ akivel lehet fizikailag is érintkezni, mert miért ne.. akkor gond már nem lehet.
  • kvp
    #2
    A resztvevok eletrajzai alapjan joreszt mernok-tudosok akik szorakozasbol vallaltak. Azert egy 8 honapos pihenes nem olyan veszes, foleg ha kint azert tovabbra is kek az eg. Van koztuk urhajos jelolt is, akinek a valasztott palyajahoz is jol jon egy ilyen reszvetel. Elso ranezesre egy urtechnologiara fokuszalo egyetem vegzosei kozzul szedtek ossze oket. (van aki mar a harmadik diplomanal jar, ez mar majdnem eleg hogy kutato urhajos lehessen)

    Ez a bezarunk 6 embert egy hazba 8 honapra annyira nem egy problemas dolog ha pont 6 tudosrol van szo akik valoszinuleg nagyon jol elvannak magukban is, de egyebkent is ertelmesebbek az atlagnal.
  • tom_pika
    #1
    az se komplett aki ilyet elvállal...