12
  • zola2000
    #12
    utóbbi.

    (én a 220weshopban és steamen szoktam vásárolni bitcoinnal, tapasztalatom hogy legkisebb ajánlott díjjal is mindig feldolgozzák az átutalást a bányászok)
  • M2 #11
    Köszi az infókat, minimális a tudásom a témában, pár cikk és wiki oldalnyi.

    1. Tehát a bányászok licitálnak és aki legolcsóbban vállalja, az kapja a "melót"? Vagy előre meghatározott az ár és aki szerint neki megéri, az csinálja?
  • zola2000
    #10
    1.: piaci alapon működik hogy mennyi az átutalási jutalék a bányásznak.
    2.: ezt a problémát oldja meg a segwit. mióta bevezették pár tíz cent, a novemberi segwit 2x-el mégkevesebb lesz, aztán jön a lighting network amivel az átutalási idő lesz azonnali (ha nem értettem valamit félre)

    valaki a blokklánc méretét sokallja: ma is 2-3 nagyobb játék amire terabyteos lesz, a hddk is nagyobbak lesznek, de a legtöbben lite klíenst használunk (pl electrum) ami felhőben lévő blokklánchoz fér hozzá.

    lényeg az, hogy jól ki van ez találva, ha az ember utánanéz mi is ez pontosan.
  • M2 #9
    Nem piaci lufira gondoltam, illetve nem tőzsdei értelemben.
    Mert a bányászat egyre drágább, egy idő után már egyáltalán nem éri meg. De a bitcoin kereskedés akkor is tovább folyna, na de akkor azokat a tranzakciókat ki könyveli le, ha nincs már bányász?
  • zola2000
    #8
    Egyébként pénzmosásra aranyat készpénzt műtárgyakat is lehet használni, azokat sem akarják tiltani, a btc csak leegyszerűsíti a dolgot, de sok más legális dolgot is (főleg az ethereum) . Lufi meg azért sem lesz, mert ha kínai tiltás, jp Morgan beszéde sem pukkasztotta ki, akkor "semmi"

    A "lufi" (nem mugiwara : ) méretérő annyit, hogy a Bitcoin market capja 67 milliárd dollár, ami semmi az aranyé kb ötvenszer ennyi, az apple ér négyszer ennyit pedig az csak egy cég.
  • zola2000
    #7
    Csak Kína szintű helyeken tiltják mert zárt a gazdasága és ez rés a pajzson, nem hiszem hogy euban-usában-Ázsia jó részein tiltani kezdenék valaha.

    Lufi? Ha piacilag nézzük, akkor az értékét a ritkaság adja a bitcoinnak, van kb 20millió, évente bányásznak hozzá párszázezret ennyi (emiatt az aranyra hasonlít)
  • M2 #6
    Nekem ez tök olyan, mint egy adatokból fújt lufi. Két eset lehetséges: vagy kidurran, vagy már nem éri meg fújni.
  • kvp
    #5
    A mai penz azert ertek, mert kozmegegyezes van arrol, hogy er valamit. A bitcoin meg inkabb ilyen, a felhasznaloinak piaca es a spekulacio tartja fent. A mogotte levo piac az egyre gyakoribb allami tiltasok miatt mara szinte csak illegalis tevekenyseget jelent, ami egy ido utan a legalis spekulansokat is elzavarja. (van ahol mar a bitcoin bizonyithato birtoklasat is buntetik) A vegen megmaradhat az illegalis tevekenysegek fedezesere szolgalo egyfajta illegalis valutakent, viszont ha elkezdik a feldolgozashoz szukseges szamitasi kapacitast azaz a feldolgozasi tevegenyseget is buntetni, akkor a dark weben kivul nem nagyon lesz olyan online kapacitas ahol lehet tranzakciokat vegezni. Marpedig onnantol nagyjabol ertektelen mindenkinek aki nem bunozo, viszont veszelyes lesz birtokolni is, hiszen egyertelmuen bunozokent azonositja azt akinek van.

    Az otlet egyebkent matematikailag es tarsadalmi kiserletkent is erdekes, de mivel alapvetoen kerdojelezi meg az osszes fenallo allamrend mukodeset, kb. olyan mint az otthoni atombomba. Erdekes lenne ha mindenkinek lenne a polcon, de mi van ha az emberek tenyleg elkezdik hasznalni is?
  • takysoft
    #4
    Hát a bitcoin jövőjével még sok kérdés van.
    Például, hogy a blockchain néhány éven belül 1-2 terabyte-osra nőhet.
    Hogy bányászok nélkül mi lesz, tudja fene.

    Ingyen áram meg nincs, max nem te fizetsz érte, szóval azért ez nem is egy zöld megoldás.

    Neten bármikor át tudják váltani dollárra, onnét meg lehet yüanozni gond nélkül, Nem lesz olyan gazdaságos, de aki pénzmosásra használja, annak kb midnegy.

    Ez amúgy nem volt váratlan lépés, még a világ többi kormánya se szereti a bitcoint, akkor meg pont Kína örülne neki?
  • M2 #3
    Arra van terv, hogy mi lesz akkor, amikor már ingyen árammal sem éri meg bányászni? Akkor leáll a könyvelés és megbénul a rendszer?
  • zola2000
    #2
    Egyébként sok kínai sem adja el, amíg a világ többi részén élni fog a piac, addig ők is be tudják majd váltani valahogy, ha többet fog érni, ami megtörténik, az arany market capja 4000 milliárd dollár, a btcé kb ennek 1%a körül van
    A Bitcoin leginkább az aranyra hasonlít mint eszköz pozitívuma hogy egyszerűbb kezelni, negatívuma hogy mivel még kicsi a market capja, kis összeggel is manipulálható az árfolyama (ezért vannak brutális árfolyammozgások)
  • zola2000
    #1
    És azzal együtt, hogy most nagy mennyiségű kínai Bitcoin szabadult rá a piacra az árfolyam zuhanása megállt 3500 dollár körüli szinten, ami azt jelenti, hogyha majd már nem adnak el, és most fog felezödni a kibányászott mennyiség, szerintem év végére megint 5000 dollár felett lesz egy btc.