6
 • Skylake
  #6
  Ha e téren nagyon darázol, akkor n+1 darab, privacyra kihegyezett Linux disztró közül válogathatsz, és most nem a Tails-ra és hasonlókra gondolok. A bloatbuntura gondolsz? Az EFF nyomására eléggé kipucolták belőlük a követést tudomásom szerint, persze ettől még bloat, egy Mint megeszi reggelire felhasználói élmény tekintetében.

  Egyébként némi netezés után kilensgépen majdhogynem tökéletesen lehet blokkolni a W10 (7-8) telemetriáját. De ezt is ki lehet maxolni: egy rendesen bekonfigurált, és e célra dedikát tűzfalon (pfSense és társai), nem igazán fog hazaszólni.

  Plusz lehet tiltani olyan dolgokat is ekkor, mint kínai barátaink permanens és tömeges bepróbálkozásai is, ajtón kívül maradnak. Illetve a magyar kormányzati háló IP-iről esetlegesen érkező adatforgalmat, ha erre igény van. Vagy igény lesz a jövőben.
 • zola2000
  #5
  Az egészet agyon vágja, ha egy telemetriás Windows alól futtatod, de már az Ubuntuban is volt egy amazonos kémszoftver-adware.
 • arty
  #4
  furcsállom, hogy pont az észtek?!?! a "mintaállam" áll bele egy ilyenbe?
 • Skylake
  #3
  Huhú, de megijedtem! Igen, ez a terv? Semmi gond! Megfelelő szoftverrel minden
  titkosítható, sőt ha ez is szükséges, potenciálisan olyan adatstruktúrává alakítható, illetve olyan portokon nyomható ki a netre, és engedhető be onnan, ami "normál" és
  szükségszerűen titkosított adatforgalomnak tekinthető! Ezen kívül ott vannak az olyan, eddig háttérbe szorult megoldások, mint a Tribler, vagy Retroshare. Előbbi célja pontosan olyan adatcsere létrehozása, hogy annak blokkolásához tulajdonképpen a netet kell lekapcsolni. Lehet próbálkozni.
 • fonak
  #2
  Nyilván nem maguktól jutott eszükbe, egy p.csafüst kis ország kormányának. Nyilván megvették őket, hogy terjesszék be.
 • jozsi031
  #1
  Köcsög Észtek.