24
 • bunny
  #24
  túlpontoztátok a kezelhetőséget. Az első bossfight-ig még elviseltem, de ott úgy felba**ott agyilag, hogy alt-f4, uninstall, még a mentéseket is töröltem, nehogy meggondoljam magam. Kicseszett szar a kezelhetősége, ez az igazság.

  Emelett egy idő után monotonná is vált, keresd a szimbólumot játék egyszer-kétszer érdekes, X-edik alkalommal unalmas, ahogy a fuss a legrövidebb úton a tűz elől is.

  Viszont a grafika az fantasztikus, a suttogás is hangulatos, egy kicsit értelmesebb harcrendszerrel és komolyabb fejtörőkkel az év játéka is lehetne, így csak egy keserves csalódás.
  Utoljára szerkesztette: bunny, 2018.01.20. 15:14:28
 • bdzsana
  #23
  Az egy dolog, hogy nem saját engine. Tök jó a kész enginekben, hogy pillanatok alatt gyönyörű dolgokat lehet bennük csinálni programozó nélkül, csak aztán azt veszed észre, hogy gyök kettő fps-el megy. Nyilván hülyeség volt csak őket kiemelni, de azért benne van a kezük bőven.
 • JaSoN HuNTeR #22


  36 perc játék.
 • ugh
  #21
  "
  Grafika: A Hellblade: Senua’s Sacrifice alighanem az eddigi legszebb alkotás lett, amit Unreal Engine 4-gyel alkottak. A programozók olyan elképesztő munkát végeztek, ..."
  Na persze.
  A scannelt karakternek, a tonna jol kidolgozott grafikai kontentnek es az effekteknek ehhez semmi koze.
  Csak a programozokon mult. Ja

  Pont nem mert nem sajat engine szal. pont nem foleg rajtuk.

  Moron...

  Utoljára szerkesztette: ugh, 2017.08.27. 21:25:30
 • Szenszelx
  #20
  "a hiper-szuper narratívát leszámítom" ??
  A narratíva a lényege ennek a játéknak, a harc másodlagos, azt a vég nélküli küzdelmet reprezentálja amit egy mentàlisan sérült embernek kell átélnie naponta.
  Javaslom a feature film megnézését, érdemes.
 • Ender Wiggin
  #19
  Bocs, de nem kell megvenni. A youtube tele van játszásvidókkal. Oké, ha a "hiper-szuper" narratívát leszámítom, számomra nem tűnik többnek (és főleg öngólt lőttél, mert ennek a játéknak is "action-adventure hack and slash video game" a kategóriája - ha már puffogtatásnál tartunk). Amikor megláttam, egyből a BoD-re asszociáltam.
 • IMYke2.0.0.0
  #18
  Okos.
  Csak a lényegről maradtál le: a Hellblade nem akar hack'n'slash-action-RPG lenni...
  Súgok: a narratívára összpontosíts... (már ha megvetted, és nem vaktölténnyel puffogtatsz, érvek nélkül)
 • molnibalage83
  #17
  Kifinomult érvrendszered van. Oh, wait...
  Nem...
 • yesname #16
  Pffff.
 • yesname #15
  Pffff.
 • yesname #14
  Pfff...
 • Ender Wiggin
  #13
  a játékról csak annyit, hogy 16 éves blade of darkness jobb és a korszak szintjéhez mérten grafikailag forradalmibb ennél. és ott van harcrendszer tutorial és a puzzle-ok is érthetőek egyből.
 • Ender Wiggin
  #12
  egy nagy büdös l...szt. el kell fogadni, hogy konzol és PC irányítás más. ha egy fejlesztő nem foglalkozik azzal, hogy átportoláskor alkalmazkodjon, akkor kuka. (egyébként a legtöbb konzolról átportolt sikerjáték nagyon gyenge PC-s szemmel).
 • Fbn Lx
  #11
  kontroller, mint default eszköz pc-n?!
  ez olyan felvetés, mintha a hosszú lépcsősor előtt állva ép lábakkal rendelkező embernek a tolószékes közlekedést ajánlanád...

  a kontollerhez való optimalizálás azért is para, mert általában (mindig) azt jelenti, hogy a menürendszer kezelése háromszoros bonyolultságú, mert jól funkcionáló egeres tabváltások helyett egyesével pöccintgethető menürendszert kapunk
  ez pl. egy komolyabb karakterlappal meg journal-rendszerrel rendelkező rpg-nél kifejezetten fájdalmas
  Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2017.08.20. 18:30:03
 • molnibalage83
  #10

  Soha az életben eszembe nem jutna kontrollerrel játaszni PC-n. A TR egyik részénél, de semmilyen TPS játéknál...

  Ha valaha lesz PS4-em első dolgom lesz bill + egér működőképessé tenni, mert akar a tököm kontrollerrel szenvedni.

  A '90-es években játszottam hébe-hóba konzolon. Utáltam a kontrollert. Mi előnyjt ad a bill + egérhez képest...?
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.20. 17:50:23
 • takysoft
  #9
  "erőteljesen kontrollerhez lett igazítva"
  Pff, játszd kontrollerrel....
  2017 van, szojunk már hozzá, de hogy egy controller is deafult eszköz a gamer PC mellé...
 • molnibalage83
  #8
 • Dollface
  #7
  "Bár döntéseink miatt a Hellblade: Senua’s Sacrifice legalább egy újrajátszást mindenképpen megérdemel" - Hol is kellet dönteni a játékban?
 • Tinman #6
  Köszi szépen, nagyon várjuk!
 • Andriska86
  #5
  Sziasztok!

  Készül a magyarítás a játékhoz, terveim szerint szeptember 1-én már tölthetitek is, én inkább arra a hétvégére ajánlom :)

  Addig is egy rövid kedvcsináló (a szöveg nem végleges):


  Utoljára szerkesztette: Andriska86, 2017.08.20. 11:58:16
 • Szenszelx
  #4
  Nem nagy a gépigénye, nézd meg a grafikát, lehetőleg mozgás közben. Én az államat keresgéltem a földön, többször is a game során. És full grafikán futott a nem túl gamer laptopomon gond nélkül, szóval igen, nagyon jól optimalizált.
 • IMYke2.0.0.0
  #3
  STEAM-ről kopizom:

  "SYSTEM REQUIREMENTS

  MINIMUM:
  OS: Windows 7, 8, 10
  Processor: Intel i5 3570K / AMD FX-8350
  Memory: 8 GB RAM
  Graphics: GTX 770 with 2GB VRAM / Radeon R9 280X 3GB
  DirectX: Version 11
  Storage: 30 GB available space
  Additional Notes: Minimum spec screen resolution: 1280x720"

  Ez komoly gép?
 • macleody
  #2
  "...mindehhez olyan optimalizálást sikerült párosítaniuk, ami manapság a párját ritkítja"
  Igen, ez tisztán látszik a rendszerkövetelményen. WTF?
 • Relixo
  #1
  Csak ezt az évet nézve eddig sok játékot kezdtem el és hagytam abba kb 1-2 óra játék után mert semmi értelmük nem volt,nem kötött le abszolút nem volt sztori bennük amire kíváncsi lehettem volna,hogy na mi lesz,merre halad... eredetiségről meg aztán pláne nem beszélhettünk ezeknél a játékoknál.
  Ezzel szemben ez egy szuper játék, igazi élmény volt végre egy ilyennel játszani! Az atmoszférája egyedi, kellően nyomott és őrült ahol kell ugyanakkor nem szürreális és elvont hanem pont a határon van,hogy élvezetes maradjon. A vikinges téma nekem nagyon bejött a "narrátor" történet mesélés is ami kiegészíti a játékot ahogy haladunk előre.
  A Kezelőfelület és irányíthatósággal pedig semmi gondom nem volt! Tökéletesre sikerült ellentétben pl. a Nier:Automata játékkal ahol annyira buta konzolos átirat irányítás volt,hogy emiatt én nem is vittem végig azt a játékot.(amúgy jó volt és érdekes az is,de az irányítással azt totál hazavágták,gamepad nélkül egy szenvedés ezért is mondom rá konzolos szutyok)
  Szóval irányítás jó ebben, nagyon hamar ráérezhető és a "rejtvények" is azért kitalálhatóak pár perc gondolkodás után simán. Nem tudom miért kapott csak 3 csillagot. Én ajánlom mindenkinek akik belefáradtak a mai semmit mondó játékokba és valami különlegeset/értelmeset keresnek! Nálam legutóbb a SOMA volt ilyen hatású játék mint ez. Köszönet érte a Ninja Theory-nak !