10
  • Agyturbinikusz
    #10
    Hat nagyon nem egyrol beszelunk azt gondolom, a filmek kapcsan azert szeretnem megemliteni, ezen a vonalon mar az eredeti Metropolisz is masolva lett hanyszor hanyfele adaptacioban, nekem megis a 2001-ben kiadott Anime verzio jott be nagyon(most nem emlitem a 80-as evekbol Giorgio Moroder fele verzio egy kulon kategoria), mert Azt hozta amit jelenlegi vilagba meg tudunk feleltetni( nem akarom felremagyarazni ertem az eredetit is sot tisztelem is mert eleg komolyan fricskazza az akkori tarsadalmat). Dr Strange: En nem azert ultem be mert a latvanyvilag hude nagyszeru, hanem mert erdekelt, nem ismertem a sztorit. Szerintem nezd meg angolul, rajosz mennyire nem ugyanarrol a filmrol beszelunk.(Galaxis orzoit el is felejtettem, na azt ha magyar szinkronnal nezed akkor a legszarabb film amit lattam, mig eredetiben nagyon is jo). Nem az ezoterikarol szol, egyaltalan nem...de ez nem tunt fel gondolom, hanem arrol mennyire nem ismerjuk magunkat, mennyire feluletesek vagyunk es merevek az elfogadas mennyire nehezen megy. Az Arrival sem Gomb es Kapcsolat mix, mert a lenyeg a nyelven van es annak kihatasain akar beszelunk kulonbozo kulturakrol, vagy idegen fajokrol. Erre lenne ekes pelda, hogy letezhet olyan FAJ aki kepes elore gondolkodni(mert ahogy latjuk az Emberek nem) es ez ongerjeszto modon megjelenik a nyelvukben is, ami aztan tovabbadhato, ha fogekony ra a vevo, es ez milyen valtozasokat tudna hozni a tarsadalomban....Sajnos Neked ezek nem jottek le... Latom a Pink Floyd-os tema nem erte el a celjat Nalad sem, pedig ha elolvasod akar magyarul a dalszoveget rajosz mire akar celozni. Es folytathatnam napestig....De minek?
  • Relixo
    #9
    Dr Strange egy Eredet látványvilág másolat és ott is megvoltak ahogy azt már lentebb említettem az agybénító/buta beszólások. Persze hozta az ezoterika és a multiverzum elméleteket a film,de igen csak a felszínt kapargatva. Ilyen téren akkor már inkább az Eredet sokkal jobban lekötött mind látványba mind "áltudomány" szinten.
    A Strange is ott bukott el ahol a többi szuperhős film, gyerekeknek készült nem volt benne kellően megvalósítva a háttérsztori a dráma. Meg azok a megoldások,hogy valami ügyefogyott módon de mindig jól sült el érdekes módon amit csinált... hagyjuk már! (mese habbal) Nolan féle Batman is azért tetszett mint a Craig féle 007s mert a hős elbukni, szenvedni, kínlódni és nem sikerült minden nekik sőt.

    Az érkezésről inkább nem említenék semmit.... az egy Kapcsolat és Gömb féle turmix ,nagyon nyálasan és érzelmi hatásvadász módba előadva! Az Addam's family-ből kivett "kéz" kinézetű űrlények meg szabályosan röhejesek voltak!!! És még sorolhatnám a balga nevetséges hibáit a filmnek. Aki kicsit is jártas a filmvilágba és nem a hypeolt,szubkult filmekre megy (ami a társadalmi masszának készül) azok levágják rögtön ezeket. Javaslom pótold a régebbi filmeket amiket említettem ha még nem láttad őket és rájössz te is mekkora sz@r az Arrival (érkezés).
  • Agyturbinikusz
    #8
    Azert Dr Strange, nem kutyafule, vagy Arrival, a Hidden Figures ami allati jo lett. De Lucy sem volt am semmi, Tudom mindenki Limitless -sel jon, Igen is meg nem is.
    Az a baj a jo film akkor jo ha erted ez egesz hatteret, vagyis igen csak szeleslatokoru nezosereg kellenne hozza ami meg nincs nagyon, vagyis valahogy be kell csabitani az embereket es elrejteni a filmekben amit tenyleg mondani akarnak. Nem kis feladat, sem elrejteni, sem kihamozni sokszor. Ugye a Pink Floyd - The wall, mindenkinek egy dolog ugrik be elsore es le is ragad annal, a Berlini fal, senkit sem erdekel, hogy valojaban teljesen masrol szol...
  • Ender Wiggin #7
    Hát ez az, lassan nem készül film 12 éves hülyegyerereken kívül senkinek. Sci-fi, akció, fantasy vagy szuperhősös biztosan nem.
  • Relixo
    #6
    Most nem azért de a felhőatlasz is egy vontatott és közel 3 órás "melegszendvics" lett,szóval nem említeném mint könyv adaptációt. Pláne nem mondanám zseniálisnak.(igaz már a könyv sem volt az milyen legyen a film....)

    A setét torony meg beleesett abba a hibába mint mostanában minden film 10-15 éves korosztályt célozzák meg mind látványba mind történet mesélésbe. Egyszerűen nem mernek semmit komolyra venni,mindenhol érződik a "tinibuli" hangulat és a vicceskedni próbáló beszólások csak még lejjebb viszik az amúgy is satnya film értéket.
    Jó lenne már,ha csinálnának normális filmeket és nem csak a popcorn zabáló kisgyerekeket(vagy magukat annak érző felnőtteket) csábítanák mozikba!
  • Ender Wiggin #5
    Vagy maradni kell a jól bevált Shawshank Redeptionnál meg a Green Mile-nál. Könyv/novella és film egyaránt tökéletes. De vannak azért még nézhető filmek, ahogy montanosz is írta. Langoliers, Firestarter, Stand by me, a régi It stb (még tudnék írni párat, de azok a többség szerint rosszak...:-D. És sok lúd disznót győz ugye...
  • Montanosz
    #4
    a macska szeme-n meg a állattemetős filmen kivül nem láttam jo könyvfeldolgozást, talán még az évszázad vihara meg a ragyogás, pedig probálkozás volt bőségesen
  • NEXUS6
    #3
    Fahrenheit 451?
    XD
  • NEXUS6
    #1
    A Setét tornyot, a regényfolyamot én mondjuk nem nevezném fantasy-nak. Szürreális-horror-sci-fi? Vagy valami ilyesmi.

    A filmet még nem láttam, SK-től a nem ismert színészekkel forgatott 11.22.63-at láttam mostanában, ami kifejezetten tetszett. A sztorit nem olvastam.
    Meg láttam a jó színészekkel forgatott 1408-at, ami kifezezetten gyengus lett.

    Szerintem ezt meg sem nézem. A könyvek után túl magasak az elvárásaim. Pedig lehet megfilmesíthetetlen könyvből zseniális filmet csinálni, lásd Felhőatlasz.