5
 • ZenMillitia
  #5
  Nagyon helyes en elvbol nem regisztralok olyan helyeken, ahol burokratikus rohadek modjara probalnak megeroszakolni azzal mit hova es hogyan irjak. Majd en eldontom hogy nekem mennyire fontos a biztonsag. Semmi kozotok hozza.
 • morguldae
  #4
  A legidegesítőbb dolog, amikor megmondják, hogy milyen karakterek legyenek kötelezően a jelszavamba. És ha nincs nem is enged regisztrálni. Ahol ilyesmi van oda a legtöbbször inkább nem is regisztrálok! Majd én tudom milyen jelszót akarok használni! Ne mondja már meg nekem senki mit akarjak!
 • Fionn
  #3
  +1
  https://imgs.xkcd.com/comics/password_strength.png
 • Fionn
  #2
  A másik oldalon figyelembe véve a mostani bkk szarozást lehet nem ártott volna erősen pontozni a tárolás mikéntjét is, hiszen a balfaszkodás nem csak nálunk megy.
 • felemelő
  #1
  Az MS-nek volt egy egész jó kis tanulmánya, amit nyilvánosságra hoztak, aminek a végkövetkeztetése az volt, hogy a nagyon szigorú jelszó szabályok esetén sokkal több a könnyen kitalálható jelszó és a több honlapon is használt egyen jelszó. Valamint a nem fejben, hanem valamilyen leírt formában megtaláható jelszó, stb.

  Vagyis egy határon túl a jelszó szigorítása kontraproduktív, nemhogy biztonságosabb rendszereket eredményezne, de egyenesen biztonsági réseket hoz létre.