7
 • Atisz #7
  Eszméletlen álszent, szánalmasan átlátszó amit ezek az óriáscégek csinálnak.
  Tessék megnézni, hány horogkeresztes profilkép van, aztán megnézni, hány felhasználó található vöröscsillaggal díszítve. Kettős mérce to the face.

  Az meg már vicc kategória, hogy amikor valaki a nemtetszését fejezi ki akkor, amikor egy 13 éves kiskölyök a homoszexuális coming-outjáról beszél, a tiltakozó fiókját függesztik fel (miért is, milyen elv alapján?).
 • Cat #6
  Itt nem feltétlen a szólásszabadságról szól a kérdés, hanem sokkal inkább a kultúrák ütközéséről. Az Egyesült Államokban nyugodtan létre lehet hozni egy nácipártot horogkeresztes szimbólumokkal, birodalmi sassal, míg Németországban már egy karlendítés miatt büntetnek. (Félreértés ne essék, a jog az emberek akarata, Európa más országaira is igaz, hogy kiközösítenek ha ilyeneket csinálsz.)

  Németország azért rágott be, mert Facebookon, Twitteren ömlik a gyűlöletbeszéd (Magyarországon is!), és az amerikai cég leszarja, hogy ott ezt törvényileg tiltják. Hasonló példát minden országban lehet találni, mindenhol van történelmileg, kultúrálisan érzékeny pont.
 • morguldae
  #5
  Miért kéne bármit is moderálni. Éljen a szólásszabadság! Szóval az embereknek nem lehet saját véleményük, bármilyen is az.... Szaros börtönbe élünk, ideje lenne már a politikai tolvaj zsarnokokat eltávolítani a nyakunkról! Meddig hagyjuk még, hogy rabokként kezeljék az embereket?
 • Andrevv
  #4
  Pont ezt akartam írni, nagy szívességet tennének az emberiségnek :)
 • end3
  #3
  Itt az ideje, hogy a zemberek levonják a következtetést. Törölni kell a profilokat, úgy ott biztosan nem fognak cenzúrázni. (Van még közösségi oldal a net-en, ahol kisebb baráti közösségek "chet"-elhetnek és jól érezhetik magukat, nem kell FB-MI és FB-droidsereg szűrésére bízni a véleményünket.

  Valahol nevetséges is, hogy a közelebbi barátainknak szóló üzeneteinket, képeinket, csak kizárólag 2 milliárd másik ismeretlen ember között érezhetjük megnyugtatónak. (Nem más miatt lehetséges ez, mert a zemberek nem ismerik eléggé a net-et, azaz más kommunikációs alternatívákat.)
 • barret
  #2
  Ja! Mondjuk 23 óránként,és akkor létszámbővítés sem kell :)