16
  • Archenemy
    #16
    Jah értem én, csak ehh... (legyint)
  • wraithLord
    #15
    Azzal nem rávesz, hanem rákényszerít. Lényegében az egész internet egy nagy clickbait, itt legalább egy tudományos kutatási eredményre (is) próbálják felhívni a figyelmet, és nem csak szimplán belelöknek egy fostartályba.
  • Archenemy
    #14
    "De nagyon jól tudod, hogy valamivel rá kell venni az olvasót, hogy kattintson."

    Rávehetne azzal is, hogy mondjuk főbe lő, ha nem kattintok. Gondolom az is tök oké lenne. Tököm tele van a clickbaittel.
  • wraithLord
    #13
    De nagyon jól tudod, hogy valamivel rá kell venni az olvasót, hogy kattintson.

    A lehető legminimálisabb mértékben sem fordult meg a fejemben, hogy nem csak tárgyilagosan leírtak valamit, ami megnyithatja a lehetőséget ez és az előtt, hanem kerekperec ki is jelentik, hogy ott életnek kell lennie.
  • Archenemy
    #12
    "Ha elolvastad, akkor egyertelmu hogy arrol van szo, hogy a feltetelek adottak az elethez,"

    Elolvastam, és a cikk címe konkrétan hazudik a cikk tartalmáról, ugyanis a "jel utal rá" egy meglehetősen határozott álláspont amellett, hogy VAN élet a titánon és ennek a jeleit találták meg, miközben a valós hír az, hogy találtak valamit ami nem zárja ki.

    Baszki "újabb jel utal rá", hogy Soros György pedofil, mert Soros György ember, és az emberek lehetnek pedofilok. Logika lvl1000.
  • Archenemy
    #11
    Hiába erősködtök, ez akkor is egy bulváros cím, az "újabb jel utal rá" az nem azt jelenti, hogy "lehetséges" vagy "nem zárja ki".

    Pl. ha nyávogást hallok a szobámból, akkor ez egy jel, ami arra utal, hogy macska lakik a szobámban.

    Ha levegő van a szobámban, akkor az nem "jel hogy macska van ott", csak nem zárja ki.

    " which could provide support for methanogenic life"

    Ja, "could", nem pedig "it is likely to support" vagy "this new evidence suggests" vagy bármi ilyesmi.


    "nem kell ennyire kiforgatni a szart is"

    Mi abban a kiforgatás, hogy ez egy bulváros cím, ami jóval valószínűbbnek állítja be az életet a Titánon, mint az a tudósok állításaiból következik?

    "A szavak ilyetén kiforgatás"
    Igen, pl. nem zárja ki -> lehetséges -> újabb jel utal rá, ezek szerinted szinonimák?
  • Sequoyah
    #10
    Olvasd el a cikket is, ne csak a cimet. Meg esetleg a forrast is.
    Ha elolvastad, akkor egyertelmu hogy arrol van szo, hogy a feltetelek adottak az elethez, legalabbis nem ellentetesek azzal. Semmi olyat nem talaltak, ami magaval az elettel lenne kapcsolatos.
  • wraithLord
    #9
    A Science Advances-ben megjelent cikket író brit és amerikai kutatók nem hiszem, hogy tudnak magyarul, de ha esetleg mégis, nem valószínű, hogy ők írták az sg.hu hírt.

    Ilyen merész dolgot állítanak a cikkben:
    "Reactions of hydrocarbons with hydrogen, both readily available on Titan, release energy, which could provide support for methanogenic life."
  • Irasidus
    #8
    Igen, és ki fog pofára esni, az újságíró, aki ezt a címet adta neki? Ne mennyünk már ennyire le kutyába, mindnek tudja, hogy mit akarat mondani trollpajtás, nem kell ennyire kiforgatni a szart is, nem vagyunk földművesek, hanem intelligens emberek. A szavak ilyetén kiforgatás a trollkodással határos, mert ki a frász érdekel, hogy most egy értelmezhetetlen skálán ki hova rakja a biztos, a biztosabb, teljesen biztos szavakat. Ne rugózzunk a hülyeségen, értsük a magyart.
  • Archenemy
    #7
    "a "lehetseges" es a "biztos" szavak"

    Csakhogy a cikk címe nem az, hogy "lehetséges hogy van élet", hanem hogy "újabb jel utal az életre", ami egy jóval biztosabbnak hangzó állítás.
  • puppetmast3r
    #6
    Huygens persze.
  • puppetmast3r
    #5
    A hugyens nem is kereste ezeket?
  • NEXUS6
    #4
    :)
  • Sequoyah
    #3
    Persze, hogy veled van a baj. Evidensnek veszed azt, hogy mindenki meg tudja kulonboztetni a "lehetseges" es a "biztos" szavak jelenteset:)
  • Irasidus
    #2
    Miért lenne pofára esés? Nem igazán értem a hozzászólásod értelmét, persze lehet velem van a baj.
  • Bulics
    #1
    Mekkora pofára esés lesz, amikor kiderül hogy nincs ott semmi.