5
 • Tetsuo
  #5
  Így van, ezenkívül a törvény szigora már így is elrettentő - vagyis az Arab Emirátusokban meglehetősen alacsony a bűnözési ráta a nyugati országokéhoz képest, ráadásul egy helyi születésű, arab, muszlim férfi mindig előnyt élvez másokkal szemben -ami önmagában nem baj, sőt... de figyelembe véve a külföldi munkások arányát is ez komoly társadalmi problémát szült már eddig is, a megfigyelések pedig növelik a diktatúra rosszul működésének hatékonyságát.
 • kvp
  #4
  Dubajjal az a gond, hogy az egyesult emirsegek jelenleg egy diktatura, raadasul vallasi fanatikusok vezetik (bar a kevesbe durva fajtabol). A legnagyobb problemajuk az, hogy szinte mindenki kulfoldi es aki nem az nem igazan akar dolgozni. Igy a vezetesnek igazabol nincs eleg eros megbizhato katonai ereje a kulfoldi munkasok es a helyi elegedetlenkedok megfekezesere egy esetleges lazadas/forradalom eseten. A technika ebben segithet nekik.

  Miert fejlesztenek nekik a fentiek ellenere a nyugati cegek? Mert a nagytokeseknek ugyanez a bajuk. Egy nyugati rendor vagy katona nem fogja a sajat csaladjat/roknait leloni ha parancsot kap ra, marpedig ha tovabb rongaljuk a bolygot es tovabb no a tokekoncentracio, akkor elofordulhat, hogy az emberek a nyugati vilagban is fellazadjanak. Tovabba megfelelo embermentes katonai ero eseten a nagytokeseknek mar latszatbol sem kellene fenttartaniuk a nemzeti kormanyokat (meghagyva a politikusoknak a nep tamogatasaval a hatuk mogott az ellenszegules lehetoseget), hanem nyiltan birtokolhatnak a hatalmat. Tehat az automatizalt hadseregeknek lenne piaca, kerdes, hogy mennyire megoldhato a dolog es mennyire lenne uzembiztos. (ismerve a modern digitalizalt rendszerek altalanos biztonsagi szintjet) Ez a folyamat a tortenelembol ismert ujabb 'erdekes kiserlet'-nek tunik, mint amilyen a nacizmus es a sztalinizmus volt...
 • Cat #3
  Nem értek egyet. Például ha az autópályákon, a határátkelőhelyeken és máshol eleve meglévő közlekedési kamerák rendszámfelismerését rákötnék a lopott autók adatbázisára borzasztóan megnehezítenék az autótolvajok dolgát. Nem értem miért nem használják ki ezt a lehetőséget. Ugyanígy az arcfelismeréssel is: a magyar rendőrség nem szokott véletlenül elfogatóparancsot kiadni, annak minden esetben nyomós oka van.

  Szóval mindez intézményes keretek között, a túlkapásokat kordában tartó politikai berendezkedéssel igenis működhet.
 • masuda
  #2
  Eléggé emlékeztet a Mirror's edge-re.
 • esztyopa
  #1
  A technika immár megvan !
  Most már csak egy erőskezü diktátor,vagy egy jó kis pénzes oligarcha kell,és már fingani sem lehet ...
  Megér ennyit a biztonság?Hogy úgy élsz,mint a hangya a mikroszkóp alatt?
  Különben a bűnözők ezt is megtanulják*kibekkelni*.Csak az átlagpolgár fog *szívni*,mivel így megvan a lehetősége a korlátozások,és utasítások foganatosításának