5
  • zola2000
    #5
    *száz milliók.
  • Cat #4
    Itt marhára nem arról van szó, hogy hozzáértő ne tudna kommunikálni, hanem hogy a széles tömegek, tizmilliók számára akadályozták meg a gyors és egyszerű információhoz jutást. A többség belenyugszik, pár százalék meg nekiáll új módszereket találni. A célt elérték.
  • kvp
    #3
    Letezik adatrejtest hasznalo technologia is, ami legalisnak tuno forgalomba (pl. http-n atvitt macskas weboldal kepeibe) rejti a forgalmat. Jelentos a savszelesseg vesztes, de mukodik. Ez ala mar bekerulhet akar a TOR is.

    A megoldas hatranya, hogy a proxy-kat tartalmazo szerverek listajahoz valahogy hozza kell ferni es ha keves a proxy gepeken fedo tartalom, akkor hamar kiszurhatjak, hogy nem a macskak miatt jarnak oda az emberek.

    Ilyen megoldas egyebkent letezik a TOR-hoz is, csak nem terjedt el igazan, mert csak a nagyon durva (kinai szintu) allami tuzfalak eseten van ra szukseg. (meg nyugaton akkor ha konkretan figyelik az illetot)
  • AcsMarci
    #2
    A TOR hálózatával az a gond, hogy olyan szinten elterjedt, hogy valószínűleg az elsők között volt amelynek az elérést blokkolták. A TOR gyakorlatilag egy globális VPN hálózat, de rengeteg proxy szerver van benne, és ezek azonosítása nem egy nagy feladat. Az ip-ket megszerezni nem egy nagy kunszt, és mivel ezek állandóan kapcsolódnak a hálózatra, ezért a címük mindig ugyan az. Gyakorlatilag csak egy viszonylag rövid program kell, ami végignéz pár tucat oldalt, ahol ezeket a címeket gyűjtik (mert sok ilyen van) és az összes ip-t átmenti egy adatbázisba. Onnan már ezek blokkolása gyerekjáték, méghozzá szó szerint. Ezek után maradnak a magángépek, mint kilépési pontok, ezek viszont a szerverekkel ellentétben jóval kisebb sávszélességgel rendelkeznek, így nagyon belassul az internetelérés. A világ egyik legnépesebb országából ha így lehet csak kijutni, az elég nagy szívás.
    Utoljára szerkesztette: AcsMarci, 2017.08.02. 12:39:43
  • end3
    #1
    Gondolom, akit érint, - mindenki számára ott a TOR...