6
  • ostoros
    #6
    Ha a leánycég hibás, akkor azért az anyacéget is terheli felelősség.
  • Vanek úr
    #5
    Ki a hibás? Van belőle 2 (szerintem).
    1. A T-Systems (persze nem a németországi anyacég, ahogy Tarlós próbálja terelni a gyanút; hanem az itthoni leányvállalata). Hibás, mert 3 hónap alatt akart összedobni egy olyan rendszert, amit nem lehet ennyi idő alatt. Hibás, mert nem volt megfelelően tesztelve. Hibás, mert nem szántak rá időt, hogy auditálják (pedig személyes adatokkal való munka esetén ez szinte kötelező).
    2. A BKK. Hibás, mert például a RIGÓ esetén tudja, hogy egy jó fél év az auditáció (akár etikus hackerekkel, akár nélkülük); mégis 3 hónap alatt akart elkészíttetni egy ilyen projektet. Hibás, mert mindenféle ellenőrzés nélkül átvették.

    Azt hiszem, több nincs. Vélhetően a BKK jobb helyzetben van (pont azért, amit Tarlós is próbál magyarázni, hogy ők csak megrendelték, és várták, hogy működjön); és a T fogja elvinni a balhét - de mindkettő legalább ugyanolyan hibás, és mindkettő vezetői között szét kellene nézni, és elküldeni a nem odavalókat.
  • morguldae
    #4
    Nem nevezném hacker-nek azt, aki egy egyszerű hibát "kihasznál" és jelez. Szimpla BUG-ról van szó. Ehhez nem kell hacker, bárki kiszúrhatja, aki próbálkozik hibát találni. A Hacker fogalma kissé mást takar. Nem volt itt semmiféle hacker tevékenység egyszerű szimpla hiba jelzéséről beszélünk! Az etikus hacker dolog teljesen másról szól! Az meg, hogy nem számoltak azzal, hogy támadások fogják érni az oldalt nevetséges! Egy informatikával foglalkozó cég mit gondolt??? Manapság egy szimpla oldalt is sok támadás ér, gyakorlatilag minden oldalt támadnak, ahol beléptető rendszer van, nem egy olyat amiben pénz is van-és ilyen nevetségesen manipulálható.
  • coyote55
    #3
  • Gauge
    #2
    Akkor szép sorban:

    1. Tarlós hibás, hiszen a BKK szétverése óta kézi irányítással működik. Ez az e-jegy rendszer a tudta nélkül nem valósulhatott volna meg. Hazudik.
    2. Daróczi hibás, hiszen egy kics csicska senkiházi, aki a nyelvén kívül mást használni nem tud (azt viszont igen jól), nulla szakértelemmel rendelkezik. Gazdája (Tarlós) utasításait hajtja végre. Hazudik
    3. Hibás a T-systems, hiszen kiadott egy szart a kezei közül egy olyan vállalat, amely elvileg odafigyel a minőségre és biztonságra. Nyilván az alvállalkozókon keresztül vállalta a visszafizetést megfelelő részesedésért. Hazudik.


    Összegezve:
    - aki állami pozícióban csücsül, az szépen mondjon le
    - T-systems meg csináljon, amit akar. Ez a cég (is) megtestesíti a korrupciót. Én semmilyen szolgáltatást nem fogok ettől a cégtől igénybe venni
  • fhot
    #1
    Csodás! Már ez elején szólni kellett volna, hogy a rendszer hiányos, teszteletlen, ne lőjék ki élesbe. Vagy szóltak? Most már mindegy.