6
  • xyl
    #6
    A flash csak egy eszköz. Az a baj, hogy túl sokféle van, ráadásul az embert folytonos frissítésre kényszerítik. A felesleges animációt, csicsamicsát, öncélú dolgokat kellene visszaszorítani. Persze, sokfélék vagyunk, és ami az egyik embernek már túlzás, arra a másik azt mondja, hogy "Ez az!" Mindenesetre már találkoztam olyannal, hogy valamelyik webáruház honlapján az jelent meg, hogy frissítsem az ezt-azt-amazt (flash, javascript, mittudoménmi), aztán utána lejátszott egy szép, de teljesen felesleges animációt, aztán beengedett egy sokkal egyszerűbb oldalra, ahol már csak a lényeges dolgok voltak felesleges körítés nélkül. Szóval, izé...
  • who am I 7
    #5
    gyülölöm az összeset, miért nem szűnik meg hamarabb?
  • Zombee
    #4
    Hála az égnek. Mennyire utáltam mindig is a flash-el telepakolt weblapokat.
  • Tetsuo
    #3
    Ez is igaz.
  • noland
    #2
    :(szomorú smiley)

    Azóta sincs olyan program/nyelv amivel ilyen könnyen és egyszerűen lehetett létrehozni a számítástechnika majd minden területét érinteni tudó alkalmazásokat. Az eyecandy weblapok kora lejárt, a telefonok adták az utolsó döfést neki, érthető okokból.
  • Skylake
    #1
    Már régen ki kellett volna vezetni.

    https://youtu.be/iRuHQagPyi4

    Vagyis nem. Azt gondolom, az Adobe akkor tette volna jól, és ez a felhasznált komponensek okán megtehető is lett volna, az első nagyobb problémáknál nyílttá kellett volna tennie a technológiát - itt most a felhasználóoldali komponensekre gondolok. Vagy 2007 környékén, amikor a HTML5 létrejött egy jelentős piaci konkurens által. (Amely pont ez által is jelentőssé lett.) Így mindjárt el is kezdte volna fejleszteni egy szélesebb közösség (itt valószínűleg érvényesült volna a több szem többet lát elve), másrészt ez a megoldás a hibacsökkentésen túl a technológiát a jelenleginél, vagy a közelmúltban elterjedtnél jelentősen jobban elterjesztette volna. Ennek eredményeként annak fejlesztői oldalát jelentő szoftvertermékek is jobban fogytak volna - amik persze lehettek volna bizonyos komponenseiket tekintve zártak. De ez a vonat immár elment.