1
Aurora4x - Űrstratégia
  • RubikM4
    #1
    Az aurora4x egy űrstratégiai játék, minimális grafikával, de komplex játékos mechanikákkal. Összetettsége miatt az egyik legjobb a maga nemében és képes versenyezni is a többi hasonló címmel, amik grafikában jobbak nála. A játékot leginkább a distant worlds című szintén űrstratégia játékhoz lehet hasonlítani, mert összetettségben ez a kettő nagyon hasonló és nagyon szórakoztató tud lenni, ha elsajátítjuk az alapokat.

    Ezt a témát a magyar játékosoknak szeretném dedikálni, a játék játékosbázisa nem nagy, de lelkes és van is a játékhoz pár érdemleges oktató, youtubeon találhatóak is játék videók róla, akit érdekel az mindenképpen nézze meg a hivatalos oldalukat és egy wiki oldalt.

    http://aurora2.pentarch.org/

    http://aurorawiki.pentarch.org/index.php?title=Main_Page

    A játék mint írtam, nem tartalmaz túl sok grafikát, meg a kezelőfelülete egy kis extra kihívás, de rá lehet jönni a dolgokra és a fantáziát erősen megmozgatja. A játék legújabb verziója a 7.1 es viszonylag jól fut a modernebb gépeken, de a játékhoz van egy beépülő alkalmazás, amit érdemes használni, ami elintézi a szükséges dolgokat a játék futtatásához. A játék jelenleg is fejlődik és változik, ezért lehetnek még hibák a játékban és vannak funkciók, amik még nincsenek kidolgozva, maga a játék egy ember munkája tulajdonképpen, tehát gyors fejlesztésekre nem érdemes számolni, de így is elég játékra és az újrajátszhatósági faktor elég jó.

    Lényegében ez a játék az űrben játszódó Dwarf Fortress, aki tehát azt szereti és megtanulta a kezelését, az biztosan megszeretheti ezt a játékot. Remélem elég kedvcsinálót adtam, akinek kérdése van vagy csak szeretné a játékon belüli dolgokat megosztani, az nyugodtan írjon. Jó játékot kívánok mindenkinek!