15
  • NEXUS6
    #15
    Ez a kultúrájuk része. Ebben a roma értelmiségnek lenne szerepe, hogy kialakítsanak és felmutassanak egy új, saját életstílust. De amíg a Győzikét, meg Pápa Jocit mutatja a média inkább és nem mondjuk Szakcsi Lakatost, meg a Váradi Roma Cafét, addig nem fog változni a dolog. :(
    Nekem van felsőfokú végzettségű roma származású kollégám, megállja a helyét, még is benne van a kisebbségi érzés. Amíg ez nem tűnik el, addig nem integrálódtak és hajlamosak lesznek a deviáns viselkedésre, mert sarokba szorítva érzik magukat, mert úgy gondolják joguk van a sérelmeikért bosszút állni. Még ha nincs is több mint másnak.
  • rika
    #14
    Nem,nem kell a szavakat cserélgetni.azt kell nézni,hogy melyik népcsoporthoz tartoznak.
    A nem romák között is rengeteg a szegény,mégse bűnöznek annyit.
  • TokraFan
    #13
    Semmi érdekes nincs. Önszántukból tanulatlanok, nemhogy akadályozná őket valaki ebben, éppen ellenkezőleg, milliónyi támogatás és egyéb integrációs megoldások sora segítené őket abban, hogy tanuljanak. Csak a többségük nem is akar. Ezen kívül, rengeteg szegény ember él a magyarok között is, általában mégsem az az első gondolatuk, hogy agyonverjék és kirabolják a szomszédot. Nagyszüleimet sem vetette fel a pénz, mégis úgy nézett ki a házuk környéke, mintha éppen akkor parkosították volna. Nézzél meg egy romatelepet...Ha kapnak egy szép házat mondjuk felajánlásból, pár hónapon belül putrivá redukálják. Hagyjuk már ezt...Persze akadnak kivételek, velük nincs is semmi baj. Csak ők sajnos nincsenek túl sokan.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.07.25. 18:15:23
  • scavengario
    #12
    "A börtönökben csücsülő erőszakos bűncselekmények elkövetőinek 80+ százaléka a romák közül kerül ki"

    Most cseréld ki a "romák" szót "tanulatlanok"-ra. Vagy "szegények"-re. Így is igaz marad a mondat. Érdekes, nem?
  • TokraFan
    #11
    "Fajmagyar" bélyeg bűnözéssel kapcsolatban soha nem merül fel, ami egyáltalán nem azt jelenti, hogy a "fajmagyarok" nem követnek el bűncselekmányeket,

    Elkövetnek, csak lénygesen kevesebbet (kb. 80/20% az arány, vagy kevesebb)! A börtönökben csücsülő erőszakos bűncselekmények elkövetőinek 80+ százaléka a romák közül kerül ki, innentől az egész okfejtésed hibás.
  • MerlinW
    #10
    "Nem néger" származás: kaukázusi.
  • fonak
    #9
    Az USA-ban és nyugaton (de nálunk is) a polkorrekt média nem szokta említeni az elkövetők származását, legfeljebb ha megjelenik a képük akkor derül ki (ha bőrszínről megállapítható). Más kérdés, hogy ha egy magyar hírben ilyet olvasunk, hogy "két népes család szúró és vágóeszközökkel felszerelve esett egymásnak valami nézeteltérés miatt", akkor automatikusan feltételezi mindenki, hogy cigányok voltak (nem egészen alaptalanul szerintem), ha "K. Rafaelnek" hívják az illetőt, akkor is mindenki vágja, hogy milyen származású lehet az illető 99%.
    Az USA-ban is hasonlóan működik ez.
  • Oliwaw
    #8
    A cikk egybemossa a műszaki és természettudományos eredmények hasznosításából keletkező algoritmusokat, a társadalomtudományi és statisztikai megfontolásokból keletkezőkkel.
    Szerintem a kettő teljesen más.
  • ostoros
    #7
    Hazugság.
  • Cat #6
    Facebook hírfolyamban a legjobban az zavar, hogy ő határozza meg, hogy mit látok, és hogy mit NEM LÁTOK. Nincs időrendi sorrend, és ha lefelé görgetek, teljesen véletlenszerűen mutat dolgokat, egyszer három naposat, egyszer mait, aztán tegnapit stb. Ez nevetséges. Ha akar, simán elrejt a cég dolgokat a felhasználók elől, vagy felfuttat, ha úgy tartja kedve.
  • NEXUS6
    #5
    A feketéken kívül senki nem niggerezik ott sem mostanában, mert anyira PC mindenki. :)

    A cigánybűnözés, ami ugye hatóságilag be lett tiltva, fő jellemzője, hogy azért túlmegy a csokitolvajkodáson, a megélhetési bűnözésen. A feketék, meg nálunk a romák a társadalomba kevésbé integrálódott réteget képeznek, emiatt az esetleges negatív folyamatok miatt arányaiban nagyobb számba kerülnek a társadalom perifériájára, kerülnek szembe egzisztenciális problémákkal. Önálló kultúrával rendelkeznek, amelynek fontos része a számkivetettség érzése, annak kompenzálása, szélsőséges esetben a bűnözői magatartás pozitívként megélése.
    Ezek mondjuk tények.

    Aztán nézzük pl. az amcsi rendőri túlkapások esetét. Mondjuk évente kb van 1000 emberölés, amit rendőr követ el. Nagyságrendileg asszem stimmel a szám. Ehhez képest max pár tucat rendőr esik áldozatul a munkájának. Ezt naiv módon nézve azt látjuk, hogy a rendőrök megengedhetetlen módon túlkompenzálják a rajtuk esett sérelmet. Csakhogy ez nem igaz. A rendőrök nem egy egységes népcsoport, hanem egy hivatás, egy szakma, gyak egy eljárásrend. Az "aránytalanság" abból adódik, hogy a rendőr kiképzett és megfelelelő védelmi felszerelése is van. Mert arról ugye nem szólnak a könnyen elérhető statisztikák, hogy hány lövést és milyen réteghez tartozó ember ad le a rendőrökre évente! Arról viszont van, hogy az amcsi nagyvárosokban olyan 2-3 ezer főt is elérhet a jórészt fiatal színesek (feketék latinok) közötti utcai bandaháború áldozatainak száma, és a rendőröknek ilyen körülmények között kell a közredet fenntartani, megvédeni az állampogárok életét.

    A feszültséget az általad is képviselt álláspont nemhogy csökkenti, hanem növeli. 1. Nem figyel senki az egész gyökerét jelentő, társadalmi kultúrális differenciákra, aránytalanságokra. 2. A hivatásukat végző rendőröket, az állampolgárok érdekeit (feketék és a latinok érdekeit) is védő államot negatívnak mutatja. 3. Kvázi elfogadhatóvá minősíti, a kultúra részévé emeli a bűnözői magatartást. Ezzel tudat szintjén tovább bomlasztva a társadalmat.

    Neharagudj, de ez a hozzáállás engem mélységesen felháborít, Menj és élj a nyomorban, segíts őket, vagy csak ismerd meg a netről a helyzetüket, majd nézd meg a "szembenálló" fél szempontjait is. Az ilyen logikusnak tetsző, csípőből lőtt PC dumából marhára elegem van.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.07.25. 08:47:30
  • NEXUS6
    #4
    Fátol az erdőt. Ua mint a fegyvernél, kérem pedig bizonyított tény, hogy nem a fegyver öl, hanem akinek a kezében van.

    de miért is ne, ezen felbuzdulva csináljunk pl vízbizottságot is, hiszen rengeteg vízzel való visszaélés, sőt szélsőséges esetben vízbefojtás van!
    XD
  • esdideki
    #3
    Valóban szükséges az 'algoritmusok' szabályozása. Hová jutnánk, ha mindenki úgy számolna négyzetgyököt, ahogy a kedve tartja?
  • Akva
    #2
    Azért, mert a származást AKKOR jelölik, ha pl. az illető néger. "Nem néger" származást nem jelölnek, az USA-ban nincs is neve, a "jenki" szót az usákok nem használják.

    Nálunk is így van, a csokitolvaj cigányról minden kommentben dől a cigányozás, de Lagzi Lajcsit is cigányozzák, miközben a "sváb" szó nem hangzik el az ő ügyével kapcsolatban, ezért az ő sarát is a cigányokra verik. "Fajmagyar" bélyeg bűnözéssel kapcsolatban soha nem merül fel, ami egyáltalán nem azt jelenti, hogy a "fajmagyarok" nem követnek el bűncselekmányeket, csak azt, hogy ők vannak hatalmon, és kivédik a milliárdos csalások és sikkasztások vádját.

    Azért persze tudjuk, hogy Mészáros Lőrinc nagyobb svihák, mint az egész hazai cigányság együttvéve. De hát ők vannak hatalmon, neki szabad. Ja! Milyen származású egyáltalán? Egy négerről látszik, hogy néger, de aki fehér, annak a származásáról nehéz mondani valamit, EZÉRT IS, mindig a négerek meg a cigányok jelennek meg a szemét rasszista kommentekben, még akkor is, ha az illető sváb, tót vagy román, esetleg székely vagy csángó.
  • TokraFan
    #1
    "Szinte biztosan nem a Google mérnöke volt rasszista, hanem valószínűleg a korábbi keresések alapján tréningezték így a gépet."

    Aha persze, biztosan nem inkább azért, mert a feketékkel kapcsolatban mai napig több hír szól bűntényekről, mint mondjuk kutatási eredményeikről. Ennek nyomán pedig a rendszer nyilvánvalóan erre súlyoz a későbbiekben, teljesen érthető módon.
    A szabályozás itt feltehetően majd azt fogja jelenteni, hogy a tényeket nem szabad figyelembe venni az algoritmusnál, hanem ki kell azt majd kozmetikáznia a fejlesztőnek, természetesen Pol.Korrekt módon, nehogy sérüljön pl. a feketék "érzékeny kis lelke".