13
  • coyote55
    #13
  • bobijub
    #12
    drága husikám! tessen szíves lenni egyrészt végighallgatni, másrészt olvasni. majd előbb a kettőt viszonyítani egymáshoz, és csak ezek végeztével írni. előszöris: semmilyen formában nem az volt a célom, hogy azon lovagoljak, hogy találok-e konkrét pontként megemlíthető szakmai hibát a tévéműsorban, hogy a fejemet fogva azon lovagolva szörnyűlködhessek, másodsorban: egy ilyen műsorból szegény marinéni/pistabácsi pont azt nem fogja tudni megtanulni, hogy mi az a bitcoin (és ha megmondják neki hogy a bitkojin az egy kriptovaluta, akkor sincs jobban felokosítva) és mi az hogy heurisztikus. és bár lehet hogy a bevezetőm néhány szóval terjedelmesebbre sikeredett mint amit a másfélszavas mondatokat eltűrő menedzserstílus megengedne, azért van bátorságom hangsúlyozottan megkérdezni: teccik tunni, mié' emlegettem bele a szövegembe a' Öveges Professzort? megmondom mié'. azé', mer' a összes többi médiákok között a köztévének kéne annak lennie, amelyik a leginkább törekszik arra, hogy ne olyan műsor sikeredjék, amit a marinéni nem ért meg azé', mer' van benne kriptovaluta is meg heurisztika is, hekkerhugónak meg akkor is röhejesen érdektelen az egész, ha szakmailag nulla hiba van benne. tényleg igazán tisztában vagyok azzal, hogy nagyon nehéz összehozni azt a minőséget, amit itt most hiányolok, de a beírásom arról szólt, és azért emlegettem benne Öveges Professzort, mert legalább néha-néha szeretném látni az ilyesmire való törekvést.

    egyébként meg mi ez a nősovinizmus? és nem fáradt le a bioprocesszorod, amíg azon tépelődtél, hogy az-e az otrombább sértegetés, ha az általad bélyegként rámsütni kívántt tudásfitogtatást virtuális farokhosszabbításként állítod be, vagy az-e a hatásosabb bosszantás, ha kifejezed a péniszirígységedet? arra nem is gondoltál, hogy esetleg a cickóimmal kéne otrombáskodnod?
    Utoljára szerkesztette: bobijub, 2017.07.28. 15:25:34
  • Archenemy
    #11
    Édes szívem, amikor meg egy repülős műsor van, akkor a pilóta kaparja a fejét hogy ez nem így van, egy háborús műsortól a katonai szakértő megy a falnak, és így tovább. Igen, te nyilván gecijól értesz a számítógépekhez, sokkal-sokkal jobb vagy mint a szakértő, s minden bizonnyal a péniszed is nagyobb, ezért tarthatod ilyen buta óvodás szintűnek a műsort, ami biztos a Julika néninek se mondott semmi újat, hiszen ő is simán képben van ám a bitcoinnal meg a heurisztikus víruskeresőkkel.
  • Archenemy
    #10
    1. mint az előbb, lehet hogy technikailag létezik 3 éve mert már több száz geek hallott róla akkor is, de a mainstreambe csak akkor került be, mikor kilőtt az árfolyama, az meg nem volt annyira régen.
    2. "Mindaddig lesz áldozata egy zsarolóvírusnak, amíg Pistike az apukája számítógépén játszik és megnyit minden levelet, és rákattint minden linkre. User error."
    És akkor most ez mire bizonyíték? Ja arra hogy sok a hozzá nem értő ember, akiket beszopat a zsarolóvírus. Míg ellenben mikor kb. csak egyetemisták voltak a neten, akkor meg nem így volt. Jé hát akkor pont azt mondod te is, mint a szakértő, csak közben a kellő menőség elérése érdekében fikázol.
    3. hallottam, sok szerencsét hozzá :D
  • Archenemy
    #9
    1. technikailag létezik pár éve, de csak mostanában kezdett terjedni.
    2. az hogyan ellenérv, hogy neked van 3 géped? nagyikának eddig nem volt, most meg már van. ez a lényeg. olyan embereknek is van már gépük, akikről 10 éve el nem hitted volna.
    3. "Már ha valaki jelenti feléjük az esetet, amíg nem tudnak a vírusról addig ne lesz ellenszere, "
    jéé akkor te pont azt mondod amit a szakértő, csak valamiért közben hülyének nézed mert hát hogy is lennél kellően menő, ha ezt nem tennéd.
  • bobijub
    #8
    egy határozottan jól beazonosítható előkészítői-szerkesztői-műsorvezetői hozzáállás az, amikor a témában még a hétköznapi embernél is kevésbé járatos műsorba-meghívó / szerkesztő / alákérdező-műsorvezető messze a saját szintje alá lövi be a hallgatók-nézők ismeretszintjét az adott témában, és a meghívott szakértő hozzászólását olyanra rendeli meg, hogy az még menjen le a hallgatók feltételezett szintje alá is, nehogy ne értsék meg. és még élőben többször bele is tudálékoskodik, "... hogy a 'zemberek is megértsék...", ha a meghívott stúdiózavarában megfeledkezik magáról és hagyja magából néhány félmondatra kikandikálni a szakértőt. az egy más megközelítés, hogy az én magánvéleményem szerint az ilyesminek a rengeteg közpénzzel táplált közmédiákokban lenne szabad a legkevésbé előfordulnia. de a közmédiákokban figyelnek oda a legkevésbé arra, hogy a meghívott ne csak igazi szakértője legyen a témának, de legyen benne legalább némi övegesprofesszorság is, aki az átlagember szintjén indulva is képes olyat mondani, amit az átlagember meg is ért, és mégis tanul is belőle valamit. pénz talán lenne rá, de nem érnek rá, nincs rá energiájuk, mert kell a szerkesztői kapacitás, a műsorkészítői kapacitás és a műsoridő az olyan témák felkutatásához, amikbe lehet migránsozást és sorosozást beilleszteni.
  • AcsMarci
    #7
    A közhely és a mellébeszélés között azért van némi különbség.
  • AcsMarci
    #6
    1. Több éve létezik, a zsarolóvírusokhoz semmi köze, a bűnözők nélküle is boldogultak.
    2. De ez nem az utóbbi 1-2 évben történt, tehát ennek sincs érdemi köze a zsarolóvírusokhoz (mellesleg a gépek száma nem igazán releváns, nekem is van 3-om, mégis csak tőlem tudnak lopni, vagyis 1 embertől)
    3.Már ha valaki jelenti feléjük az esetet, amíg nem tudnak a vírusról addig ne lesz ellenszere, előfordult már olyan is, hogy 1-2 órával később lett meg, olyan is hogy heteket kellett várni. Szóval ez megint nem kapcsolódik érdemben a zsarolóvírusokhoz.
  • coyote55
    #5
    1. Bitcoin már évek óta van, nem kell most felfedezni a kanálban a mélyedést...
    2. Mindaddig lesz áldozata egy zsarolóvírusnak, amíg Pistike az apukája számítógépén játszik és megnyit minden levelet, és rákattint minden linkre. User error.
    3. Hallottál a heurisztikus víruskeresésről?
  • asgh
    #4
    Ráadásul egy nem szakmai közönségnek szánt műsorban beszélt, így a hozzárértők számára közhelyes dolgokat sorolhatta csak fel.
  • Archenemy
    #3
    Most ebben mi a hülyeség, hogy
    1. Bitcoinnal tényleg lenyomozhatatlanul lehet fizetni, ezért sokkal alkalmasabb zsarolási pénz megfizetésére, nem lehet a zsarolók bankját basztatni
    2. Tényleg több embernek van számítógépe, nem hozzáértőknek is, és ezért hatékonyabb egy zsarolóvírus, mert több a lehetséges áldozat
    3. A vírusirtók 1-2 nap késéssel reagálnak

    szóval ezek közül melyik hülyeség, és miért?
  • coyote55
    #2
    Ezt a szellemi toprongyot, agyilag zoknit a gépem közelébe sem engedném, mert esetleg megfertőzné a hülyeségével...
    Szakértő úr...
    Utoljára szerkesztette: coyote55, 2017.07.24. 04:55:26
  • lammaer
    #1
    Vajh melyik narancsosnak a rokona?