7
-
KoLaMan #7 "A magyarokat továbbra sem érdeklik a jó filmek?"
A legnagyobb tisztelettel: mégis KI dönti el, hogy melyik a jó film? Ha arra gondolt a cikkíró, hogy amit a kritikusok többsége jónak tart az remek film, amit rossznak az pedig sz@r - akkor csak a saját nézőpontjából ítéli meg a filmet.
Valamit tudomásul kéne már venni a tisztelt kritikusoknak: nem az a jó film ami húha de elvont, húha mi mindent bele lehet magyarázni (szerintem sokszor nem is értenek belőle semmit - mert talán nincs is mit), húha de művészi, húha micsoda mondanivalója van (még ha több kritikus nem is ugyanazt a mondanivalót hozza ki) stb.
Tessék tudomásul venni, a moziba járók többsége elsősorban szórakozni megy be a moziba, nem pedig holmi művészi élményekért - és ezt a studiók pontosan tudják, ami meg is látszik a termésen - sajnos. Természetesen kellenek az elgondolkodtató, mélyebb tartalmú filmek is, mint például a "Csillagainkban a hiba" (meg hogy lássa valaki: Shailene Woodley nem csak "lázadó", és Ansel Elgort nem csak "baby driver" szerepet tud...), csak éppen az ilyen filmek sosem fognak nagyot kaszálni, és ezért nem a mozinézőket kell savazni.
Ritka dolog, de előfordul, hogy egy film szórakoztató is, és még komoly mondanivalója, üzenete, képi világa, színészi teljesítménye (meg mindene, ami a kritikusoknak számít) is van - na azok az igazán jó filmek.
Ha viszont egy alapvetően kommersz, a szórakoztató piacra szánt film kapcsán elkezdenek öncélúan "művészieskedni", hamis, sehová nem vezető, mélynek szánt monológokat becsempészni az akciók közé - az attól még nem lesz "jó" film. Igen ezt az újkori Majmok bolygólya sorozatot ilyennek tartom - ellentétben az eredeti 1968-as filmmel.
Viszont hangsúlyoznám: a cikkíró mentalitásával ellentétben, ha valakinek ez egy jó, értékes film, akkor nem fogom azzal megvádolni, hogy sz@r filmet dicsér. Neki tetszett, nekem nem - és kész, ilyen egyszerű. -
kalapos01 #6 Kenyérre, LOL. És akkor azért költenek ekkora tömegek a Baywatch-ra 2000 forintot plusz pattogatott kukorica plusz nagy üdítőt?
Szerintem elment melletted a hír lényege. Nem az a baj, hogy nem járnak moziba, mert járnak sőt, folyamatosan nőnek a mozis bevételek. A gond az (nem gond, csak ez lett megemlítve), hogy minden szarra fizetnek be. Választhat a magyar ember, hogy mit néz, de általában a szarra fizetnek be. -
monk00 #5 Dehogynem. Csak nem tudnak annyi pénzt mozira költeni mint amennyit szeretnének. Inkább letöltik. A médiában szóló 200-300 ezer forintos fizetésekből nem telik mozira is. :) Örülnek ha kenyérre telik. Ha tényleg ennyi lenne (a mai árak mellett) egy átlag ember keresete, akkor tömve lennének a mozik... -
#4 A Tim Burton féle feldolgozástól felállt a szőr a hátamon, szerintem nem is néztem végig, ebből következően a Lázadás is kimaradt.
Ennek az előzetese kb semmit nem mozdított meg bennem, mintha egy Végtelen határok epizódot látnék.
Inkább a Bájvacs feldolgozásra ülnék be akkor már, ha xar filmet akarok nézni, mert szerintem így látatlanul ez is az!
XD -
grobs #3 Az új sorozat alapvetően nem rossz. A legnagyobb lyukat az üti a történeten, hogy megint minden az usa-ban történik. Ázsiában több az ember, több a majom, mégis csak Cézár csapatát látjuk. Teljesen izolált minden történés. Mintha egy kis dobozban zajlana az egész.
Egyébként szerintem a logikai bukfencek mellett is élvezhető, jó kis film lett mindhárom ... de nem újranézős. Elég lett volna otthon megnézni a harmadikat is. -
#2 Ha jó, az miért nem?
Függetlenül attól, hogy az új Majmok bolygója engem sem fogott meg. Az eredeti első rész végi csavar azért eléggé üt még ma is, még ha maga a film mai szemmel sok megmosolyogtató megoldást is alkalmaz mind történetben, mint technikában. -
masuda #1 Engem pl az amerikai filmek nem érdekelnek, ha jók, ha rosszak. :)