8
  • kvp
    #8
    "Mennyivel jobb a Messenger a Viber-nél? Semennyivel! ...és a Viber reklámmentes!"

    A messenger email-t hasznal felhasznalokent, mig a viber telefonszamot. Viber eseten ha tobb simkartyas keszulekre (telefon, tablet, laptop) telepiti az ember, akkor az annyi darab felhasznalot fog jelenteni. A messenger egyforman ugyanazzal a felhasznaloval megy desktop-on, telefonon, masik telefonon eltero szammal es konvertalhato tablet-en is (harmadik telefonszam). Igy akarmelyiket kapcsolja be az ember latja az uzeneteit. (munkahelyen desktop kabelen, utkozben telefon mobilneten, otthon a laptop mobilnettel es wifi-vel es van egy regebbi tartalek telefon nem tul surun hasznalt feltoltos sim-mel es alapbol wifi-s nettel, a viber a desktop kivetelevel nem hagyja a kozos felhasznalot)
  • Andrevv
    #7
    Minden más üzenetküldő már így is jobb, ha reklám is lesz benne, el is ásták magukat. Én a Telegram-ot szeretem mert van rendes asztali kliens program is. Ha mobilra is kell telepíteni app-ot, azokat már nem kedvelem annyira. Ilyen a WhatsApp, ott ráadásul folyamatosan net is kell legyen a mobilon. A Vibert annyira nem ismerem, de gyanítom, hogy az is "mobile first" megoldás. De van még rengeteg más alternatíva, pl. Signal, LINE, stb...
    Szerintem a facebook azt hiszi ők a királyok és bármit megtehetnek, pedig már egy jó ideje egyre jobban visszaszorulnak, már csak olyan néha belépek oldal kezd lenni.
  • 74auriga
    #6
    Mennyivel jobb a Messenger a Viber-nél? Semennyivel! ...és a Viber reklámmentes!
  • Schwarz
    #5
    Itt az ideje visszamenni IRC-re
  • wraithLord
    #4
    Úgy gondoltam, mint sok más appnál, hogy van az "ingyenes" reklámos és a reklámmentes fizetős verzió. Ahogy mondod is, az emberek túlnyomó többségének fontosabb, hogy ne kelljen érte fizetni, mint hogy tele van b@szva reklámmal. Így a cég is örül, mert alig esik el reklámbevételtől, és a user is, aki inkább fizetne...
    A bénaságban valószínűleg igazad van... :D
  • kvp
    #3
    "Mi lenne, ha bevezetnék inkább az úgynevezett "fizetős" rendszert, hogy ne legyen benne reklám, és ne legyen szar az app?"

    Ugyanugy lenne benne reklam es bena lenne, de az emberek jelentos resze onnantol mast hasznalna, szoval a cegnek nem eri meg.

    A reklamokkal harom gond van:
    -zavaroak
    -lassitjak a hasznalatot
    -es eszik a savszelesseget

    ps: Bongeszos kilensnel szurhetoek a reklamok, viszont dedikalt app. eseten kevesbe. Ha tul sok lesz a reklam, talan valaki veszi a faradtsagot es csinal egy rendes wrapper-t a bongeszos desktop valtozat kore, hogy mobilrol is ujra lehessen hasznalni. Ebbe akar az adblok is bekerulhetne alapbol.
  • wraithLord
    #2
    El tudom képzelni a nagy ovációt, amikor ezt Cuki bejelentette... :D Már ha az a kép onnan van. :D

    A felhasználói visszajelzések miatt nem kell tesztet indítani. A felhasználók biztos nem szeretnének bele reklámokat. Így is újabban megszakítja a contact listet valami vacak, ami nem reklám, de már az is idegesít. Kár, hogy más chatkliens nem működik normálisan Messengerrel. Talán a Lite, de amikor legutóbb próbáltam, az is fura dolgokat csinált. (Mondjuk a rendes Messenger se kutya, úgyhogy mindegy...)

    Mi lenne, ha bevezetnék inkább az úgynevezett "fizetős" rendszert, hogy ne legyen benne reklám, és ne legyen szar az app?
  • Bazsio
    #1
    AdBlocker kérlek....