16
  • ostoros
    #16
    Hazudsz! Balfasz!
  • gforce9
    #15
    Ugye látod, ha visszaolvasol, hogy egy szál értelmes érvet sem sikerült felhoznod és megvédened? :) Mocskolódni azt tudsz :) Gratulálok hozzá. Ez is egy szint :)
  • ostoros
    #14
    Te pedig azt gondold át, mielőtt egyáltalán kinyitod a szádat. Balfasz. :)
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2017.07.24. 13:05:56
  • gforce9
    #13
    Mi van? Nem tetszik, ha felhívják a figyelmed arra, hogy mielőtt válaszolsz, olvasd el azt amire válaszolsz? :) Értelek én :) Bosszant, ha valaki rávilágít arra, hogy felséged nem tökéletes :)
  • ostoros
    #12
    Nem kell a szádba adni semmit, te balfasz.
  • AgentKis
    #11
    Kristályra kellene tesztelni, a mai "anyák" azt tolják... ;-)
  • gforce9
    #10
    Az általános higiénia alakulásáról és a népegészségről is van statisztika százévekre visszamenőleg. Hogyafenébe ne lehetne statisztikai alapon kutatni a témát? Semmiféle emberkísérletről nem beszéltem. Arról beszéltem, hogy össze sem próbálja vetni az egereken mért dolgot azzal, hogy egyáltalán korrelál e a valósággal az embereknél. (és még az sem jelent semmit, csak akkor van értelme tovább kutatni).
  • gforce9
    #9
    Hehe jól tudod a számba adni a szavakat. Mégis ki mondott ilyet? Olvasni tanulj már meg légyszíves.

    Tudod egereken végzett gyógyszerkísérlet után nem szokta a tudományos világ kijelenteni, hogy megvan a rák ellenszere, csak mert 10 egérből 7-nél javulást értek el. Fel kéne fogni mit írtam.
  • sepsi0514
    #8
    Azért végzik egereken a kísérletet mert embereken nehéz lenne. Egy ember nagyjából 14 évesen válik ivar éretté, ha meg kéne várni hogy milyen hatással is lehet az ükunokájára az alkohol, az legalább 45 év. És akkor nem esett szó arról hogy tudatosan, megfigyelt körülmények között rendszeresen alkoholt adagoltak egy terhes anyukának csak hogy bizonyítsák az állításukat és ezzel több ember életét tönkretéve. A múltból meg nem lehet következtetni, mivel igen kevés adat van arról h mennyit alkoholt is ivott egy anyuka ezelőtt 60 éve. A cikk szerintem érdekes.
  • ostoros
    #7
    Mellesleg logikailag ha végig gondolod: ha a gyereked nem egészségesen jött világra mert az alkoholtól lett egy kisebb fejlődési rendellenessége mondjuk, akkor az ő gyerekére is kihathat, mert a szülő szervezete sem egészséges, vagyis máris kevésbé tudja biztosítani a normális fejlődést.
    Elemi logika.

    Ezért is kell a nők egészségére annyira vigyázni, mert a férfinek legfeljebb genetikai problémái vannak a spermájával, a nőnek viszont más gondjai is lehetnek.
    A mitokondriális DNS-ről nem is beszélve, ha már a genetikát felhoztam, ugye, csak női ágon öröklődik.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2017.07.13. 11:37:09
  • ostoros
    #6
    Igen, basszuk ki az összes gyógyszerkísérletet is az ablakon, mert nem embereken végezték a fejlesztést.
  • gforce9
    #5
    Maradjunk annyiban, hogy a cikk emberekről szól úgy, hogy a kísérlet nem embereken lett végezve, sőt még össze sem lett vetve a kísérleti eredmény a mindennapi valósággal. Ez aztán tudományos módszertan. :)
  • ostoros
    #4
    De a szaporító szervrendszerben kevés az eltérés, és miről is van szó itt? Hát csak nem a szaporodásról egészen véletlenül?
  • gforce9
    #3
    Igen, főleg az agyműködés és az idegrendszer a fő hasonlóság :)
  • szoftos
    #2
    azert remelem az megvan hogy egy ember es egy eger genetikai allomanya mennyiben ter el, mert bizony nem sokban.
  • gforce9
    #1
    cím: "Leendő unokáinak is árt a terhesen alkoholt fogyasztó nő"

    Egér kísérletekkel bizonyítja, hogy embernél is így van. Ez aztán a tudományos módszer. :) Az véletlenül sem jutott eszébe, hogy a statisztikai adatokat összevesse az elméletével? Ugyanis az emberi alkohol fogyasztásról vannak adatok. Meg arról is, hogy nagyjából mennyi agykárosult szültetett.

    Mármint ha ez tényleg elmélet, akkor nem árt ellenőrizni, hogy egyáltalán a valósággal kollerál e. Erről szó sem esik. Meg sem kísérelte ezek szerint vagy méginkább a valósághoz semmi köze és meg sem merte említeni. :)

    Tényleg ilyen mélyre akar süllyedni az SG?