5
 • scagnetti
  #5
  Ő sem arra gondolt,hogy a nagy csomagot dugják a webox-ba Azért attól még elég messze vagyunk, hogy drón esetleg késöbb robot szállítsa ki a mosógépet, vagy tv-t, amit aztán majd be is üzemel helyettünk.
 • 74auriga
  #4
  Nem rossz a csomagautomata de: Nagyobb termék esetén nem megoldható (pl. TV, házimozi rendszer, bicikli, konyhai eszközök pl. tűzhely, hűtő stb.)
  Többször használhattam volna a webox-ot is, viszont az említett termékek egyike sem fért volna az automatába. Ilyeneket mindenképpen futár hozza vagy személyesen kell átvenni.
 • Cat #3
  El se hiszed, hogy mennyien előnyben részesítik a csomagautomatát a normál futárral szemben, mert nem kell otthon lenni hozzá, akkor sétál el érte a közelbe, amikor akar. (Meg olcsóbb is.)
 • Tetsuo
  #2
  A cikket nem olvastam el (ezért bocsi), de úgy feltételezem, ezt a megoldást mondjuk a svájci Alpokban, Kanadának azon területein használják, ahol egy-egy farm nehezebben megközelíthető guruló járművel. Szöulban, Tokióban stb. nem ezt a módszert fogják alkalmazni.
 • TokraFan
  #1
  Ipari címekre jól használható, de privát még mindig kérdéses. Számos hely van, ahova nem tud leszállni. Eleve családiházat feltételez, ahol ki lehet alakítani számára leszálló platformot. De hogyan szállít ki városokban, emeletes házazkba, lakásokba? Az nem járható, hogy lesz egy "közös" gyűjtőpont, ahova el kell menni ha jön a csomag, mert ez egyrészt kényelmetlen a postáshoz képest aki ajtóig hozza a cuccot, másrészt megoldhatatlan, hogy a küldemény érkezésekor ráérjen valaki, aki ott várja a drónt. Talán ha valamilyen csomagautomata féleségbe helyezi a küldeményt, akkor működhet, de még így is kényelmetlen, mert nem jön ajtóig.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.07.11. 11:57:05