8
  • czihaki
    #8
    Egyetlen faj biztos vonyítana utána; a kutya.
  • czihaki
    #7
    Ahhoz, hogy "önfenntartó mesterséges bioszisztémát" kialakítson az ember, először Emberré kellene válnia. Mert egy ilyen megépítését, zárt térben lehetne megvalósítani, abból viszont a tömegemberek kiszorulnának, csak a felső réteg tulajdona lenne, és rabszolga természetűek, akik ellátnák őket. Egyébként jobb nem festeni az ördögöt a falra, mert attól tarok, hogy pár száz év múlva meg is fog valósúlni és az utódaink kirekesztetté válnak a létrejött, zárt önfentartró rendszerből...ajaj...
  • czihaki
    #6
    Hawking professzornak sajnos igaza van- Szerintem is az ember soha az életben nem lesz képes megoldani se a természet okozta problémákat, se pedig a saját társadalmi feszültségeit A gobáéis felmelegedést különben se lenne képes megállítani, mert ez nem csak a légszenyezés következménye, hanem a Föld belülről kifeléhaladó folyamatos felbomlása miatta van. Amit vagy még mindig nem ismertek fel a tudósok vagy tisztába vannak vele, csupán felső utasításra"" eltusolják! Az űrutazást valóban fejlesztik és készülnek egy másik élhető bolygónak a gyarmatosítására. DE abban biztos vagyok, hogy az emberi faj erkölcstelensége oda vezet majd, hogy CSAK a felső leggazdagabb réteg fog eltávozni legfeljebb pár rabszolgának való emberrel. A néptömegeket pedig itt hagyják pusztulásra ítélve, egy fokozatosan átforrosodó vénuszivá lett Földön! Eleve képtelenség több milliárd embert elköltöztetni, ráadásul túl nagy távolságokat kell majd az űrhajóknak megtenni és az út megtétele 1-2 év is lehet vagy ennél is több, ez idő alatt pedig az utazóknak táplálkozni is kell. Tulajdonképpen csak akkor valósulhatna meg az egészemberiség átköltöztetése egy biztonságos bolygóra, ha minden ország CSAK az űrutazásuk megoldásával foglalkozna, nem pedig állandóan egymás ellen fordulnának. Hiszen 50 esztendőt nem volt képes megélni úgy az emberiség, hogy a világban ne ölték volna egymást! Mindig csak egy másik nép elpusztítása, eltiprása, kihasználása, a hatalom, a vagyon megszerzése volt a legfontosabb számára. Sajnos JELENLEG IS!
  • esztyopa
    #5
    Van benne valami !
    Gyalázatosan leszerepeltünk...
    Mindenesetre a fejfánkon a sírfelirat: -profit...mindhalálig !
  • yamato41
    #4
    És kit érdekel, ha kipusztul az ember, mint biológiai faj? Sírni fog valai utána?
  • dzsagon
    #3
    Elég lenne csak az egyikért aggódnia.
  • Kara kán
    #2
    Nem reprodukálni kell egy kis Földet, hanem kialakítani egy önfenntartó mesterséges bioszisztémát.
  • bobijub
    #1
    rossz fogalmazás. az emberiség úgy egyben soha nem lesz képes arra, hogy elhagyja a földet. ha van is valamire egyáltalán esély, akkor kábé arra lehet gondolni, hogy az emberiség képessé válhat arra, hogy a teljes jelenlegi létszámához képest elenyészően kevés példányt elutaztathasson, és ez a kevés példány valahol egy új kolónia csírája lehessen. de aki hallgat hawkingra, annak sajnos meg kell oldania az utaztatás problémáján kívül még egy nempici problémát. embereket utaztatni ugyanis nem igazán elég. egy noébárkájaszerű, szándékoltan az egész föld növényi- és állati- és egysejtű- és "nemigazánsejtes-" élővilágának csíráit szállító gyűjteményre is szükség van. kérdés, hogyan lehet kiválogatni az összeszedendő mintapéldányokat olyan kombinációban, hogy az új helyen remélni lehessen egy valamennyire is önfenntartó egyensúly felé fejlődni képes összeállítást. ráadásfeladat: ha olyan helyre juthatnak, ahol már van élet, akkor igen komoly feladat lehet a két élővilág problémája.
    Utoljára szerkesztette: bobijub, 2017.07.06. 11:48:56