31
  • ostoros
    #31
    Ok.
  • sertrex
    #30
    Én csak erre reagáltam.
    "A film maga elképesztő látványos (csak IMAX vetítés jöhet szóba), és még a korábbi részeket is fölülmúlja e tekintetben, nagy popcorn-nagy kóla, és jöhet 150 perc akciópornó (copyright Szirmai). "
    Fogalmam sincs ki az a Szirmai. Amit itt ír azzal egyetértek. A többi csak bullshit és nem is érdekel.
  • ostoros
    #29
    Kretén. Nem a filmkritika miatt, azokat általában nem bassza el túlságosan. Hanem az ideológiai agymosó dumája miatt. Azt nyugodtan magában tarthatná.
  • ostoros
    #28
    Túl sok Puzsért hallgattál, nem tesz jót neked.
  • ostoros
    #27
    A Sharknado is sikeres...
  • Zombee
    #26
    Nem a filmmel kapcsolatos véleménye miatt kretén. Egy irritáló gyökér alapvetően, nézni se bírom. Nem tudom, a Transformersől mit mondott.
  • morguldae
    #25
    Nem volt azért olyan rossz. Egyszer érdemes megnézni szerintem.
  • sertrex
    #24
    Szerintem nem kretén, csak egyszerűen egészségesen áll hozzá. Végül is, ez is csak egy film. Megnézi az ember aztán leszűri, hogy tetszett vagy sem. Különben is, ez már hányadik TF film? Akinek nem jött be már az eleje óta az miért vesz rá jegyet? Azért, hogy azután az SG-n és "hasonló magas színvonalú" oldalakon köpködjön rá? Vagy csak egyszerűen arról van szó, hogy néhány egyén így akarja közölni a világgal, hogy milyen magas intelligenciával rendelkezik és hogy ilyen filmeknek még a közelébe se megy? Ja nem! Odamegy és megnézi, már sokadszorra és most sem történt csoda, olyan ez a rész is vagy hasonló, mint a korábbiak. Igaza van Szirmainak ez egy látvány és hang orgia. Ezt így kell nézni és még véletlenül se a Keresztapával kell összehasonlítani. Ja és nem mindenki számára készült. Csak vannak emberek akik nem látják be, hogy márpedig ez a film nem neki készült. Sok ember le is írja, hogy miket szeret. Akkor meg mi a jóistent keresett a moziban egy Transformers vetítésen? NÓÓÓÓRMÁÁÁLIS????
  • Zombee
    #23
    1. Szirmai egy kretén.
    2. Attól, hogy Transformers, még lehetne jó a történet. 30+ évesen újraolvasva a legelső képregényszériát, még most is azt mondom, abban meg tudták oldani. Nem feltétlen a mélységre gondolok, de jól felépített cselekménye volt, a fő történeti szálak kellően érdekesek voltak, nem az emberekre koncentrált, és a robotok valódi karakterek voltak. A 80-as évek közepén futó rajzfilmsorozat nem üti meg a képregény szintjét, az gyerekként élvezhetőbb volt, de az sem rossz.
    Ha csak egy az egyben átvesznek dolgokat a képregényből, már jobb filmek lehetnének. Ezt is oda kéne adni a Marvelnek, úgy is az övék volt anno a régi képregény és rajzfilm.

    A filmek követhetőségét nem könnyíti meg az sem, hogy a régi játékokhoz, rajzfilmekhez képest totál más (rosszabb) külsőt kaptak a robotok, ráadásul mind egyforma, sokszor egyszerűen nem tudni, épp ki van a képernyőn.
  • grobs
    #22
    A Transformers filmekkel (a másodiktól) nem az a baj, hogy gagyi a történet. Avatar-nál gagyibb története kevés cuccnak van mégis remek látványfilm. A gond, hogy teljesen összefüggéstelen jelenetek halmaza. A szereplők úgy tesznek mintha egy történetben lennének, de nem mondták el nekik, hogy miben. Olyan mint Disney Fantasia, csak ott ez szándékos.
    Mivel nincs történet ezért nincs feszültség sem. Teljesen mindegy, hogy kit ölnek meg, robbantanak fel, mert a következő jelenetben lehet, hogy megint él. Egy akciófilmben tudjuk, hogy a főszereplők életben lesznek a végén, de azért kell, hogy legyen amiért izgulhat az ember. Ha nincs adrenalin akkor az egész egy techdemo ami így 2017-ben nem sok embert érdekel a föld boldogabbik felén ... és ezt a pénztáraknál láthatjuk is.
  • BrockSamson
    #21
    Nem vartam sokat, de azert furcsanak talalom, hogy osszehivtak egy egesz iroi szobat, megsem tudtak osszehozni egy normalis tortenetet. Most vagy Bay/studio szolt bele az irasba es vagasba, de akkor semmi ertelme nem volt osszeszedni az irokat, vagy tenyleg ilyen kutyautok mind.
  • Ender Wiggin #20
    Hát a Deus Ex Machina is egy nagy szar. Az ráadásul még meg is próbálja másnak eladni magát, mint ami. A Transformers legalább őszintén szar.
  • takysoft
    #19
    Itt jön be az objektív faktor. Mondjuk nem nagyon értem, hogy kerültél a film közelébe :D

    Szóval a "hatalmas robotok puszta kézzel vernek el hatalmas alieneket" promó azért sejteti, hogy kinek szól a film :) Jó, az tény, hogy logikailag nekem is mindent alulmúlt, de persze.. nem emiatt ültem be rá.

    Ha valami igazán jól akarok látni, akkor újranézem majd a Ex Macina-t vagy a Breaking Bad-et (előbbi inkább story, utóbbi pedig színészi játék)
    Ha látvány, akkor Game of Thrones. Yepp, Game of Thrones. Tény, hogy nem CGI orgia, de még a legutolsó kis parasztlány ruháján is korrektek a színek és a nemesi ház logója... Minden téglában ügyetlek a részletekre. Még az idegen nyelvek kialakításában is lingvisztikusok vettek részt.

    Aki moziban akciófilmet néz, az várjon akciót és humort. Ne logikát vagy értelmes történetet, szerintem. Sajnos ez van.
    De a Transformers nekem még ezt is alulmúlta (pedig montam elég kommerzs példákat is, amik nem)
    Utoljára szerkesztette: takysoft, 2017.07.04. 12:42:28
  • sertrex
    #18
    Szerintem azzal se vagyunk közelebb, ha valakinek, az egyéni ízlése alapján akarjuk eldönteni, hogy mi a jó film. ;) Attól ha valaki harsogva bizonygatja a maga igazát, még nem lesz igaz. Persze vannak szakmai szempontok ami alapján lehet egyfajta véleményt nyilvánítani, de az sincs kőbe vésve. Néha találkozik a szakma és a közízlés. Első sorban a filmeket a közönségnek gyártják, kivéve a művészfilmeket. ;) A közönség meg egyénekből áll, akik képesek eldönteni, hogy valami tetszett-e nekik, vagy nem.
    Ezek után szerintem csak az ízlésen megy a vita, azt meg tudjuk, hogy ízlésen nem illik vitatkozni, de ha mégis, akkor sincs semmi értelme. :))
  • molnibalage83
    #17
    Pacific Rim. Jaj. A másiki Zskat. 0 pontot adtam volna rá imdb-n, ha lenne 0 pont...
  • CairoJack
    #16
    Szerintem nem feltétlenül Michael Bay-t kell hibáztatni mindenért. Nem láttam a filmet, lehet a rendezés is gyenge, de a kritika alapján a fő probléma a storyval van, az pedig az írók (Akiva Goldsman, Art Marcum, Matt Holloway, Ken Nolan) felelőssége.
    Na meg ugye a színészek, az megint más tészta.

    Igazából sosem értettem a stúdiókat, hogy ha elkészítenek egy filmet, sok száz millió dollárért, esetleg félmilliárdért, miért nem lehet megoldani, hogy a forgatókönyv is jó legyen? Nem tudnak egy jobb írót szerződtetni? Akkor versenyeztessék meg, legyen 10 forgatókönyv, a legjobb győz. Ennyi.

    Amúgy a kritika általam ismert részével egyetértek.

    Anno az első Transformers-re úgy ültünk be a moziba, hogy "biztos nem tudják jól vászonra vinni" ennek ellenére az egyik legjobb robotos film lett, nagyon tetszett mindenkinek akivel néztem. Vicces volt, pörgős, jók voltak a szereplők, még a műspiné Megan Fox is túlteljesítette a színészi képességeit. Jó volt a sztory, látványos volt, jók voltak a robotok, stb.
    Minden klappolt.

    A második rész még nézhető volt, de már nem annyira jó, a latin srác, és a 2 hülye kis robot nagyon idegesítő volt, hát még a lábdugó minirobot. A bedrogozott anyuka is brutál erőltetett volt, akár csak az emberré alakuló álca.
    Azt a hibát is elkövették, hogy Megan Foxnak szerepet is próbáltak adni, nem csak a nyálcsorgatás tárgya volt, ez pedig sokat rontott a film nézhetőségén, mert Fox totál tehetségtelen, mint színész, a jelenetei erőltetettek és hiteltelenek.
    Ettől függetlenül még nézhető volt a film.

    És akkor jött a 3. rész, ami totál nézhetetlen *** volt, minden szempontból. A történet, a karakterek, a túlerőltetések, az életszerűtlen fizika és akricók, és bár nem hittem volna, hogy kimondom, de Megan Fox is hiányzott a vászonról. Pontosabban nem is igaz, lehetett volna pótolni egy normális színésszel, de ez nem jött össze, egy még nála is tehetségtelenebb spinét raktak oda, aki még csak szépnek sem volt nevezhető (ilyen filmeknél ez hiba, ide mindig kell egy mű***a, kb. azé nézzük).

    Nem mellesleg ezt "3D"-be néztük, az idézőjel azért, mert a VILLLLÁGON semmi 3D nem volt benne, konkrét átverés volt, de olyan mértékű, ami felháborító. Ez volt az utolsó Transformers, amire beültem moziba, és megfogadtam, hogy többé soha.

    A kihalás korára meg már szavak nincsenek, annyira a legalja. Egy élvezhetetlen, logikátlan, minősíthetetlen katyvasz. Az egyetlen dolog, ami a szememben megmenti a "kihalástól" az Stanley Tucci, aki a filmhez képest nagyot alakít benne, messze a film kritikán aluli színvonala felé emelkedik. Persze ez önmagában még mindig kevés a boldogsághoz. No meg azt se értem, hogy lesz belőle Merlin az új filmben.

    Mindegy, a Kihalás kora óta semmit nem várok egy Transformers filmtől, megnézni se fogom, csak ha majd elém esik, akkor se biztos.
    A franchise színvonalát amúgy tényleg a Titanicos jelzővel lehet legjobban jellemezni.

  • takysoft
    #15
    "Remélem valóban utoljára ült a franchise rendezői székébe Bay"
    "nem hozta azt a bevételt amit vártak"
    " Alig mutatták be de már $431,703,351-nál jár biztos kurvaszar lehet...ja nem!"

    Hát ez sok faktoros dolog. Mert egy részről persze, ez egy szép nagy szám. Másrészről $217,000,000 volt a teljes költsége is a filmnek, és így nézve már annyira nem is nagy király.

    Egy mozifilmnek (ahogy TV sorozatnak is), nem elég profitálni. Ahogy a TV-ben is így a moziban is idősávok vannak.
    Ha az adott sorozat helyett van másik, ami jobb számokat hoz, akkor az megy az idősávba. És ha az előbbi túl költséges másik idősávhoz akkor vagy kurtítják a büdzsét, vagy elkaszálják.
    Kivéve Netflixen, mert az más kategória :D Ott elég profitálni.

    Mozi esetén nyitóhétvégékben osztunk-szorzunk. És itt is, nem csak azt kell nézni, hogy egy nyitóhétévégének max 1 filmet küldesz neki (vagy kettőt, de akkor nagyon más stílusban, hogy ne légy önmagad konkurenciája), hanem még azt is, hogy a többi stúdió mivel nyit.
    Őszintén szólva egy Star Wars-szal megegyező héten nyitni borítékolt bukás, és nem ez az egyetlen ilyen film.

    Szóval nincs olyan sok esélye egy stúdiónak blockbusterre. Nagy profitban bíznak. Már csak azért is, mert itt-ott embertelen nagyokat buknak is.
    Sokszor bátrak, és buknak. Így azért szintén sokszor követik a bevett recepteket. Így lesz whitewashing is. Mert ez a biztos recept.

    "Nem hiszem, hogy az ő hibája, ha néhányan nem tudják helyükön kezelni a dolgokat."
    Az akciófilmekkel alapvetően nincs gond. Akinek stílusa, annak stílusa, akinek nem, annak nem.
    De ez nem egy jó akicófilm. Ez van, és sajnos ezt el kell fogadni.

    Rotten: 15%. Audience Score 52%
    És az utóbbit nem kritikusok szedték össze. Hanem a nézők.
    IMDB: 5.4
    Szintén nem kritikus pontszám.

    Egyébként a kritikust se kell lenézni. Ő egy olyan ember, aki NAGYON szereti a filmeket. Ezért foglalkozik velük. És picit jobban érti a miérteket. Picit több olyan dolgot vesz észre, amit Te (vagy én) nem biztos. Mennyi, de mennyi esetben éreztem én is, hogy nem tetszett egy film. Csak úgy valahogy nem jött be. De egy kritika pont remekül rávilágított. És ebből jobban megismertem magamat is.

    Hogy kinek melyik kritikus jön be, az a maga dolga. Ez legalább olyan fontos választás, mint hogy ki milyne pártot támogat. Van aki szubjektívebb, vagy aki objektívebb módon próbál beleondolni abba, mit fog gondolni a néző, ha beül.
    Nekem a filmkritika egy külön műfaj, és kicsit szeretek a kritikusra emberként gondolni. Általában az Otherworld és Szirmai kritikáit nézem. (illetve játékokból gameday, néha theVR)

    Ezeket az embereket ismerem. Ez is a gondom néha az SG-s cikkekkel. Konkrétan nem találtam meg, hogy ki írta a cikket. Ha Szirmaival bajom van, nem a youtube-ot szidom :D Az SG-nek is kicsit több teret kéne engednia a kritikusainak. Szépen tessék kitenni a kritikus nevét, fotóját. Akár több kritikus cikkét is ki lehetne tenni ugyanarról a filmről is.
    És majd megismerem őket. Majd eldöntöm, melyikkel van hasonló gondolkodásmódom. Melyiktől tudok tanulni, melyik segít megérteni, és melyikre lehet esetleg hallgatni, ha azt szeretném eldönteni, hogy mire költsem a 2 ezer forintom a mozipénztárnál.

    Mert hát ja... a mozi pénzbe kerül. A trailer meg hazudik :D

    Az utolsó lovag meg egy rossz film. Nem szubjektíven. Objektíven rossz film. Nem tetszett az embereknek.
    És franchise rendszerben egy film minősége nem az adott filmen, hanem inkább a következőn csapódik le.

    Ilyenkor amúgy nem menthetetlen a dolog. Érdemes lehet kicsit pihentetni a szériát, és mikor már "rég volt" Transformers film, akkor lehet csinálni még egyet.

    "ellenben a Halálos iramban szériával. Na ARRA nincs bocsánat!"

    Hú az is érdekes kérdés. Nem sok olyna széria van, amit ennyire utálnék egy szeretnék egyszerre. Bírom a színészeket, és bírom a dolog "menőségét"
    30 felett vagyok, én a 80-as évek akciófilmjeim nőttem fel Tango&Cash, Pusztító stb... és ezt nekem nem a Expendables hozta vissza, hanem épp a Fast&Furious.
    Szirmai porba taposhatja a "család" dolgot, ez egyszerűen működik. Meg az akció is.

    Csak HÜLYE. De NAGYON.... volt olyan akciójelenet, amit konkrétan azért nem tudtam élvezni, mert annyira fájt, hogy ekkora hülyeség a világon nincs. Pedig tudtam élvezni még a Pacific Rim-et is... pedig lássuk be abban a filmben sincs egyetlen karakter sem, akinek akár egyetlen értelmes ötlete is lett volna. Bárki bármit csinál, az a legrosszabb dolog, amit csak csinálhat :D Főleg a vezetők. Akár katonai, akár alien :D De élveztem.

    Amikor a Fast&Furiousban megjelenik "god's eye", fogtam a fejem... mert szoftverfejlesztőként vagy ezer okot fel tudok sorolni, ami miatt ilyen rendszer megalkotása közel lehetetlen.
    De amikor elkezdték az utca ÖSSZES autóját távirányítani.... azt konkrétan fájt. Leállítottam a filmet, és kimenten inni egy limonádét, mert ez konkrétan akkora baromság, amit nem tudok élvezni. Kicsit, mit amikor a Jégkorszakban ünneplik a Karácsonyt (Jézus előtt sok tízezer évvel). Értem, hogy mit akar elérni, de egyszerűen túl hülye...

    Van egy tengeralattjárónk atomtöltetekkel a fedélzetén, és úgy gondolják, hogy a legokosabb dolog lenne beleereszteni egy hőkövető rakétát...
    Az előző részekben is tojtak a fizika szabályaira. (ahogy itt is, amikor a töredező jégdarabokon rallyztak sportkocsikkal.) De ez nem érdekli az embereket.

    Ennél szerintem a Transformers még hihetőbb is. Sokat segít neki, hogy Sci-Fi, ahol azzal, hogí "idegen technológia" sok mindent könnyebben le lehet tolni az emberek torkán.
    Szóval ja ez a fő különbség. Hogy az egyik film hiába sokkal hülyébb, mégis közönségsiker, mert a script maga nem rossz, és a karakterek kedvelhetőek. Egyszerű, de jól öszeáll
    A másik meg összetettebb ugyan, de nem áll össze. A karakterek meg nem kedvelhetők. Most komolyan, ki nem imádta Jason Statham-et? Pedig nem egy klasszikus színművész. Suttyó, mint Vinnie Jones. Hmm... tényleg, őt is be lehetne szervezni :P

    Amit a kisbabával leművelt a repülőn, az egyszerűen epic :D Plusz a széria meg is tud lepni. Nem akarok spoilerezni, de vannak érdekes csavarok benne.

    Míg a Transformersben ha elmesélném az egész story-t... még csak vállrángatást se nagyon kapnék. Senkit sem érdekel ezeknek a karaktereknek a szenvedése. Nem lehet azonosulni velük. Még a Transformers 1 főhősével lehetett, bár utáltam a színészt :D

    Amúgy nekem tetszett a Transformers. Hozta, amit vártam tőle.
    De.... egy szar filmet vártam tőle, ez tény :D
  • molnibalage83
    #14
    Az Arrival is gennyesre kereste magát a forgatáshoz képest és mégis akkora szutyok film volt az én szememben, mint az IS, amit szintén jól szerepelt a kasszáknál, de életem egyik negatív filmélménye az ****kupac.

    Semmi köze nincs egy film értékének ahhoz, hogy mennyi pénzt termel, lásd Fast anmd Furious, Alkonyat filmnek és társaik...

    A Remény Rabjai anno pénzügyi bukta volt és jelöléseket kapott. Ma meg a film egy elég nagy és releváns közösség szavazatai szerint az egyik legjobb film a világon...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.07.04. 11:00:21
  • Ender Wiggin #13
    Hiába, itt az idő, hogy elkezdjenek újra max 100 millióból látványfilmet forgatni (és akkor van némi remény a haszonra, nem annyira lutri az egész). első lépésként a túlfizetett majmokkal kezdeni valamit, akik sokmillióért nyökögik vissza a szövegkönyv buta egysorosait úgy grimaszolva, mintha csikarna a hasuk. mert kb. ennyi a mai filmszínészet.
  • grobs
    #12
    Teljesen esélytelen, hogy a moziban visszahozza az árát. Régen a nyitóhétvége 90% fölött ment a stúdiónak, most csak 50% körül ... a továbbiak még alacsonyabb részesedéssel futnak. A nemzetközi bevételek ~10%-a megy vissza.
    Ami megmentheti az a kínai szponzor. Nagyon sok pénzt tettek bele Kínából, és ott elég jó bevételeket hoz.
  • sertrex
    #11
    Azért volt néhány komolyabb dobása is Baynek. Nem régiben a "13 óra", vagy ott volt Rockkal és Wahlberggel a "Pain and Gain". Persze ott van még a "Szikla", a "Bad Boys", "Armageddon", "A sziget" vagy éppen a "Pearl Harbour". Most nem azt mondom, hogy ez mindegyik a filmtörténet meghatározó mérföld köve lenne. Viszont jól mutatja, hogy Bay leginkább az akció filmek világában érzi jól magát. De van mozgástere azon belül is. Nem hiszem, hogy az ő hibája, ha néhányan nem tudják helyükön kezelni a dolgokat.
  • Pacho
    #10
    A film maga elképesztő látványos (csak IMAX vetítés jöhet szóba), és még a korábbi részeket is fölülmúlja e tekintetben, nagy popcorn-nagy kóla, és jöhet 150 perc akciópornó (copyright Szirmai).

    Aki történetet akar, az ne Michael Bay filmeket nézzen, hanem egy olvasson egy jó könyvet.
  • Ender Wiggin #9
    Anyagilag ez lesz az első Transformer-film Baytől, ami aligha lesz kasszasiker. A 430 millió most kb annyit jelent, hogy a 230+reklám költségre a jelenlegi, végső bevétel szempontjából legfontosabb időszakban kb. 90-100 milliós bruttó hasznot hozott (adózni is kell majd :-). Innen nagy mák kell, hogy a mozikban hozza vissza az árát, ne csak sok év múlva lemezes vagy on demand formátummal. Idén kb. a legtöbb folytatás-film anyagi (és kritikai) bukta. Nincs itt sem meglepetés.
  • MsUser
    #8
    "Halálos iramban szériával. Na ARRA nincs bocsánat!" Na ez az igaz!

    Ez az akció-látvány kategória a mostani trend, nem a színészek nagy totálos mimikája.
    A kibogozhatatlan titkos mondandójával és több értelmű végén nyitott szállal. :)
  • hungi
    #7
    Ez egy mesefilm 8-12 éveseknek, ellenben a Halálos iramban szériával. Na ARRA nincs bocsánat!
  • who am I 7
    #6
    miből gondolod egyébként, hogy a te szubjektív látásmódod a világ mindenség netovábbja, minőség ügyileg?

    a film szórakoztatni akar és látványt nyújtani, aki egy trafóra a történetért akar beülni, az szimplán ostoba, nem tudok rá mást mondani. ezen felül szórakoztat is leginkább úgy, h jópofa látványt nyújt, nekem mondjuk ingyé vót, mert pénzt nem adtam volna érte az igaz.
    de "agyalós" kálámbó filmeket még ingyen se nézek meg. egyébként ugye érdekes a kérdés, hisz mind a mozi, mind a színház, ezerszer megjátszott/elpróbált jelenetek, kitalált személyek "eljátszása" 0 eredetiség 100% hazugság. namost, ha magyarnépből indulok ki, aki folyton hazudozik, folyton színészkedik - átb@ssza a másikat, vajon miért ülnek még be emberek színészkedésre, átverésre szabad idejükben?nem kapnak elég dózist IRL? és még FIZETNEK IS EZÉRT :D :D :D persze, lehet ezek az emberek sosem gondolkodtak el az egész színjátszás mimeltségén,hazugságán és erőltetetten ezzel kapcsolják ki magukat.
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2017.07.04. 00:06:51
  • dzsagon
    #5
    megérdemli a sorsát aki ezekért pénzt ad
  • Laza
    #4
    Ez mióta mérce a minőségre? Ráadásul a mozi igazi zsákbamacska ... kifizeted, utána elégedett leszel vagy sem, a pénzed nem kapod vissza. Ez a sorozat amúgy is popcorn mozi, különösebb mélységet kár elvárni tőle. A szar is finom, több milliárd légy nem tévedhet, gyerünk zabálni :)
  • grebber
    #3
    Miért kell majmolni a lehuzó kirtikákat?

     Alig mutatták be de már $431,703,351-nál jár biztos kurvaszar lehet...ja nem!


    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.07.03. 22:13:46
  • terminatoR1991
    #2
    Nem kell ehez kritikusnak lenni , rá volt irva az arcukra a mielöbb szeretném eszt letudni , pénzröl szol itt már minden. Persze mindig is arrol is szolt de legalább volt némi történet is , most Ürdongonál majd aszt nézzük hogyan fog két és fél órán át harcolni egyhuzamban?!
  • Totti5
    #1
    Aranyos amikor a színészeket fejti meg a "kritikus" hogy ki hogyan érezte magát a forgatás alatt :) természetesen kizárólag abból az aspektusból amit a "kritikus" belelát.