4
  • HyBrIDNyLA
    #4
    Nincs olyan, hogy offline, veszel egy dedikált bérelt vonalat az is vpn lesz, semmi más. csak nem te rakod vpn-re, hanem a szolgáltató. Közös gerinceken, közös elosztókon fog az adatod úgyanúgy áthaladni, a többi csomaggal együtt vegyítve. Pontosan ezért lobbiznak annyira az EU-ban az internetsemlegesség érdekében, hogy ne legyen priorálás a végpont és végpont között. Aki egy picit is ért hozzá, az tudja nagyon jól, hogy nagyon is van priorálás, méghozzá elég régóta. Amúgy rész-egész elvet kell követni, minden rendszer annyira gyenge, amennyire a leggyengébb láncszeme. Ezért nem lesz soha biztos rendszer katasztrófa esetén egy TETRA rendszer (EDR), bármennyire is állítja magáról. Arra megint ott lesznek a jó öreg URH-k. Aki otthon van a távközlésben, az most szerintem bólogat.
  • HuMarci
    #3
    Ez hülyeség. Simán lehet offline ha a helyzet úgy kívánja. De lehet olyan is a raktárnyilvántartó rendszer hogy kintre csak reportot küld egy külön rendszerre (adatot nem fogad), bent pedig lehet szerkeszteni. Sokszor felesleges mindent rákötni a nyilt netre.
  • kvp
    #2
    "Egyáltalán, csak a szükséges kommunikációs eszközöknek van keresnivalója az interneten, a többi nagyon rendben működik "offline", ideje lenne felismerni végre."

    Az a baj, hogy kommunikacios eszkoz ma mar egy vasutallomasi kijelzo, egy globalis ceg ratarkezelo robotja es a vilag masik vegen a hozza tartozo donteshozatali konzol, meg a harmadik helyen levo gyartosor is. A modern vilag jelentos resze egyszeruen megallna ha nem tudnanak a rendszerek kommunikalni. Sajat zart halozat fenttartasa pedig nem eri meg, ezert kerulnek ezek a rendszerek vpn-be zartan az internetre. Onnantol meg, hogy egy belso halozat egyetlen pontja ra van kotve a netre, mar a teljes halozat erintett lehet barmilyen tamadasban. Egyszeruen jelenleg ugy nez ki, hogy nem eri meg se offline tartani a rendszereket, se jelentosen megerositeni oket a tamadasok ellen. Ez utobbi valtozat a jovoben, de az offline megoldas annyira elavult, hogy nem lenne versenykepes az online technologiat hasznalno cegekkel. Marad a rendszerek egyre alaposabb megerositese es varhatoak az ezek ellen indotott az egyre bonyolultabb tamadasok is.
  • end3
    #1
    "...Amennyiben olyan eszközöket kötnek hálózatba..."

    Egyáltalán, csak a szükséges kommunikációs eszközöknek van keresnivalója az interneten, a többi nagyon rendben működik "offline", ideje lenne felismerni végre.

    Kevesebb gond, költség, és biztonság szempontjából össze nem hasonlítható egy online hálózatra kötött eszköz sérülékenységével.

    (De amíg mindenki elhiszi birkamódra, hogy korszerű számítógépes infrastruktúra nem létezhet "felhők" és internetre kötött, termelés vagy fogyasztás, és a multik adathalászata vagy éppen kiberháborús körülmények nélkül, - addig adatbiztonság helyett, - sajnos, - a kiberbűnözés szponzorálása folyik tovább.) (És a kiberbűnözéshez sorolnám a "hárombetűsök" lehallgatási és szabotőr tevékenységét is, és mindezt a világ lakosságának, drága pénzen vett számítógépes eszközeinek segítségével...)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2017.07.03. 10:02:05