33
  • M2 #33
    Megint ez a "státusz szimbólum" ökörség. Ha felétek kiemelkedő, ha valaki ki bír fizetni egy havi 6 ezres törlesztőt, akkor kurva szar környezetben élhetsz.

    A tankoláskor szelfiző csajnak meg ezerféle érthető oka lehet, ez alapján megítélni, egyből besorolni, átlagot húzni belőle - na az nem kis primitívség.
  • Tetsuo
    #32
    Miért ne lehetne nagy dolog? Talán friss jogosítványa van. Ne láss mindenben negatívumot. ;-)
  • asgh
    #31
    Jaja, az MS először hatalmasat taknyolt a tablet pc koncepciójával, majd amikor az apple megcsinálta úgy, hogy működjön is, pér évre rá is hozott az MS egy tök ugyanolyat. Az átütő siker azóta is várat magára.
    Az apple bemutatott egy érintőképernyős telefont, Ballmer jól körberöhögte, majd amikor kiderült, hogy működik és sikeres, az MS gyorsan egy OS-ben keresztezte a droid is az iOS minden hátrányát és csodálkozott, hogy senkinek sem kell.
    De persze az apple van lemaradva.
    Azzal pedig tényleg nem lehet mit kezdeni, hogy az éveken át tartó napi használatból eredő gyakorlati tapasztalatokat elintézed annyival, hogy Te bezzeg ránéztél és nem tetszett.
    Komolyan ember, önmagad paródiája vagy.
  • kgpro
    #30
    Persze, igazad van, kétségtelen, hogy van akinek szükségesek az appok, és ki is tudja használni, de nem te vagy az átlag. Nekem olyan a munkám, hogy inkább a gépen dolgozom.
    Sokaknak szinte már szánalmasan státusz szimbólum. A minap láttam tankolni egy csajt, miközben szelfizte magát. ...mármint, hogy tankol. Mekkora nagy dolog!!! ...na és ez posztolja rögtön a faszbúkra a nagy eseményt. Sajnos ők vannak többen, és ők a piac, s egyben a fejlesztési irányok mérvadói is.
  • Tetsuo
    #29
    Úgy tűnik én vagyok a leginkább objektív és legkevésbé elfogult, mivel én utálom az iPhont, az Androidot és a Wint is, mint a sz@rt. ;)
  • M2 #28
    Rosszul nézed! :-)
  • tomboy013
    #27
    Tudom az iPhone tulajoknak mindig minden tökéletes a telefonjukon, addig ameddig rá nem nézek. Ott hirtelen előjönnek a minőségi és szoftveres hibák is. Na erről ennyit.

    M2:
    Az iPhone-ok fejlődése:
    Legyen olyan mint egy Samsung, csak 2 év lemaradással így az ostoba vásálóiknak nem tűnik fel, sőt még a sikertelen MS-től is lopjuk el évek után a Surface tablet ötletét és állítsuk be innovációként.
    Vicc az egész cég és le vannak maradva mint a borravaló.
  • passatgt
    #26
    iPhone előbb volt,mint iPod touch.
  • asgh
    #25
    Ez általában jellemző nem csak a fórum beszólásokra, de még a szakújságírókra is: adott platformok egyes jellemzőit más-más termékekkel vetik össze.
    Pl. PC-játékkonzol összehasonlítás: "egy ps4 áráért simán lehet PC-t kapni", "PC-n 4K-ban ultrára állítva mindent 120 fps-el játszok", azt persze már nem teszi hozzá, hogy az a PC nem jön ki egy ps4 árából. És így tovább.
    Utoljára szerkesztette: asgh, 2017.07.03. 10:59:05
  • Dynamic
    #24
    Túllépett rajta mindenki? Az mit jelent? Igen, van olyan készülék aminek jobb a kijelzője, de mondjuk szarabb az oprendszere, és van aminek jobb a kamerája, de szarabb a processzora, stb. Jó lenne megérteni, hogy minden hasonló kategóriás készüléknek van 1-2 olyan jellemzője, ami éppen veri az aktuális iPhonet, csak aztán úgy hordozzák körbe mint a véres kardot és úgy csinálnak, mintha attól a néhány valóban jobb fícsörtől az EGÉSZ telefon jobb lenne.
  • wraithLord
    #23
    Én viszont ritkán szoktam telefonálni, inkább Hangouts-on, Viberen tartom a kapcsolatot főleg, emailezés, otg képesség kihasználása mérőműszerként, remote kapcsolódás a gépeimre, multimédia, fitness appok (mondjuk erre nem az okosteló a legjobb, de mivel ezt is tudja, nem veszek rá külön kütyüt) stb.
    Na jó, azért messengerezni is szoktam, mert valakit csak ott lehet elérni... :D De FB appot a közelébe sem engedtem.
    Szóval pl. nekem nem lenne jó egy sima telefon, és nem faszbúk maszturbékolásra használom.

    Amúgy, tapasztalataim alapján az okostelók oprendszere sem szarik be, ha csak telefonnak használod. De amúgy sem jellemző, ha nem fossa tele az ember minden szarral.
    Persze kivéve régen (vagy talán még most is van ilyen), amikor az alsó-, alsóközép kategória idővel annyi frissítést kapott, hogy nem (alig) fért rá a tárhelyre. Na akkor az pl. befosott. (És pont az alsókatnál volt ilyen probléma, ahol nem jellemző, hogy évente kukázzák a telót... :D)
  • kgpro
    #22
    Én Nokia E52-t használok, és 7 éve hibátlan..
    Az aksi cserélhető, soha nem omlik le, több, mint 2000 telefonszám, 3.2 Mpixeles kamera, a GPS jó, és ingyenes a térkép, egész Európában odatalál mindenhova. Mi kell még??? ...nekem ez egy telefon, és nem közösségi maszturbálás a faszbukkon.
  • wraithLord
    #21
    Nem, mer az Android jobb, és az iPhone szar. :D
  • M2 #20
    Az Androidos gyártók innovációja az elmúlt tíz évben: legyen nagyobb, legyen benne több, legyen erősebb. Ennyi.

    Mutasson nekem valaki olyan 4"-es Androidos készüléket, ami azt a teljesítményt tudja, mint egy iPhone SE. Még a közelébe sincsenek!
  • M2 #19
    Biztos azért másolja minden Androidos gyártó az Apple ujjlenyomatos beléptetését, mert annyira szarul működik. Na ez esetedben a tipikus user-error.

    Androidon neki se állnak egy cikkben felsorolni a fake appokat, mert életed végéig görgethetnéd a listát.

    Tök mindegy milyen Androidos cucc járt eddig nálam, a sima Settings is mindig be-beakadozott. Aztán a keresőkből meggazdagodott cégnek a rendszerében nincs a készüléken keresés. Ezek mik?
  • M2 #18
    Mobilnetet azért nem kell kapcsolgatni - mint egy hülye Androidosnak - mert ez egy intelligens rendszer: egyszer beállítod, hogy melyik App használhat mobilnetet és el is felejtheted a kapcsolgatás primitív faszságát.
  • M2 #17
    Az iPhone 3 idején az Android egy kezdetleges, használhatatlan fos volt, abból nem a copy-paste hiányzott, hanem az értelem. Amúgy tényleg, hatalmas innováció a copy-paste, ez volt a legnagyobb Androidos vívmány az elmúlt 10 év alatt! :-)
  • asgh
    #16
    Tehát ha jól értem:
    a. sok iPhone-t vesznek
    b. szerinted marketinggel mindent el lehet adni
    c. szerinted azért veszik a sok iPhone-t, mert marketinggel mindent el lehet adni
    d. és szerinted mi a bizonyíték arra, hogy marketinggel mindent el lehet adni? hát hogy sok iPhone-t vesznek.
    Gratulálok, ezzel az okfejtéssel megnyerted a internetet.

    Egy éve van SE-m és:

    - nem kopik a ház
    - egy darab karc sincs a kijelzőn, pedig zsebben hordom
    - a szoftver atom stabil
    - 6 frissítésen van túl és lassulásnak nyoma sincs, ellenben egyes funkciók gyorsultak

    Azaz az általad felsoroltak kivétel nélkül nettó baromságok, unalomig ismételt apple-hater dumák és attól, mert néhány hülye tini attól érzi szakértőnek magát, hogy ezeket mantrázza a facebookon még baromságok maradnak. Az ilyenekkel tényleg értelmetlen vitatkozni, mert amit állítasz, azt a gyakorlati tapasztalat cáfolja.
    "A fenti tapasztalataimat telefonszám ízes mellett szereztem." Ezt a mondatot bárhogy is erőlködtem, nem tudtam értelmezni.

    A WP-nek meg csak azóta alacsonyak a marketing költségei, amióta kirúgták Ballmert és belátták, hogy a WP elbukott.
  • tomboy013
    #15
    A WP marketing költségei egyenlők voltak a nullával az elmúlt 7 évben, meg is lett az eredménye...
    A mai világban a marketinggel bármit el lehet adni: lásd iPhone.
    Nulla testreszabhatóság, kategóriájához képest gyenge anyaghasználat (foltokban kopó, hajló fémház, 1 hét alatt karcosodó kijelző stb.) és egyre insrabilabb szoftver mellé, ráadásul itt is mesterségesen lassítják a telókat a frissítéseknek hála. Az itunes-t képtelenek elfelejteni. 2017 van basszus és még mindig erőltetik azt a szart. Tökéletes pénzgyártó eszközök az Apple számára és a sok idióta meg védi is őket :D Az iSheep kifejezés nem véletlenül született meg. Persze tök jó annak aki szarik rá mit vesz mert tele van pénzzel és közösségi dolgokra használja, de ne mondjuk már hogy magasabb szinten áll az androidtól mert agyfaszt kapok az ilyen baromságoktól (Egyedül az i eszközök közötti szinkronizáció a pozitivitás de kb ennyi). A fenti tapasztalataimat telefon szervizes mellett szereztem. Akartam egy 6S-t tavaly főtelóm mellé tesztelni, de amiket tapasztaltam a kezeim között átfutó iphone-okkal kapcsolatban(iphone4-7-ig), az megdöbbentett. Ipari hulladékok, egy kezdő kínai gyártó is minőségibb telókat rak le az asztalra. Lehet ezzel vitatkozni csak felesleges. A szeriahibák is magukért beszélnek( kopó, hajló ház, kijelző tönkremenés, hidegre kipurcanó akksik stb. stb.) És ezeket nevezi valaki minőséginek.... Jézusom....
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2017.07.02. 18:34:05
  • cateran
    #14
    "Ha az iPhone-nál bevezetik az ujjlenyomat olvasót, akkor az tényleg működik, nem pedig "van benne, de minek, mert vagy működik, vagy nem"."

    BS...Pontosan vagy mukodik vagy nem..(iPhone 6 szemelyes tapasztalat..)
    http://www.macworld.co.uk/how-to/iphone/touch-id-fixes-what-do-if-iphone-ipad-fingerprint-scanner-isnt-working-3489429/

    "Az appstore-ban előzetes szűréssel kerülnek az appok, ha valami átverős cucc mégis átcsúszik, azt a bejelentés után azonnal törlik."

    Lofaszt....https://www.nytimes.com/2016/11/07/technology/more-iphone-fake-retail-apps-before-holidays.html

    "Beszaggat, ledobja a wifit, random telepít "böngésző gyorsítókat" meg kaszinó appokat, gps használhatatlan"

    Sok hibaja van az Androidnak, de ezekrol ordit, hogy user error....
  • asgh
    #13
    Attól, mert mindig ugyanazt mantrázod, még nem lesz igaz.
    Az iPhone előnye a megbízhatóság és az egyszerűség. Ha az iPhone-nál bevezetik az ujjlenyomat olvasót, akkor az tényleg működik, nem pedig "van benne, de minek, mert vagy működik, vagy nem". Nem kapsz firwarebe épített vírust, mint az olcsó kínai szutykokkal. Az appstore-ban előzetes szűréssel kerülnek az appok, ha valami átverős cucc mégis átcsúszik, azt a bejelentés után azonnal törlik.
    Nekem volt több droidos készülékem is, olcsóbb és drágább is, mindegyik egy katasztrófa volt. Beszaggat, ledobja a wifit, random telepít "böngésző gyorsítókat" meg kaszinó appokat, gps használhatatlan. Persze ha a feature listát nézed, akkor többet is tud, mint az iOS, csak ugye elméletileg elmélet és gyakorlat között nincs különbség, gyakorlatilag meg van.
    Droidos készülék nálam akkortól vált egyáltalán használhatóvá, amikor egyedi főzött romot telepítettem rá.
    Természetesen droidból is van jó, de azok árban is az iPhone környékén vannak. Amikor a harmadig droiddal szoptam úgy voltam vele, hogy elég volt, vettem egy SE-t és azóta okostelefonálás megoldva, minden pont úgy működik, ahogy igérik.
    Erről a "marketing élteti" baromságról meg ideje lenne már leszokni, gyakorlatilag 15 éve ez megy ha az apple szóba kerül. A Microsoftnak pl. nagyságrendileg nagyobb a marketing költségvetése mint az apple-é, mégis a WP platformjuk ordenáré bukta lett.
  • tomboy013
    #12
    Igen, a testeszabhatóságot is róla másolta. Oh wait.... Még a szerencsétlen gyorskapcsolókat se lehet módosítani 2017-ben az iOS-en. Egy mobilnet ki-be kapcsolásért is a menübe kell barangolni. Primitív egy rendszer. És mindig azok fújják mennyire jó akik nem használják semmire. Basszus arra egy 30 ezres androidos teló is tökéletes. Na persze azon nincs alma :D Egyedül a marketing élteti ezeket az eszközöket, semmi más.
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2017.07.02. 10:05:23
  • VolJin
    #11
    Ez sem igaz. A koreai gyártók előbb használták az érintőképernyős, ikonos felületet. Az apple készített mindenféle koncepciót, azután mégis a koreai érintőképernyős telefonokat lenyúló ipod touchba szereltek egy gsm modult, és ez lett az iphone.
  • VolJin
    #10
    Jaja, hogyne.
    Az ios az amelyik funkcióban folyamatosan el van maradva az androidhoz képest.
    Még a copy-paste is csak valahol az iphone 3 idején jelent meg, míg androidnál a kezdetek óta jelen van...
  • molnibalage83
    #9
    Az iphone egyetlen érdeme, hogy megteremetette az okosteló koncepcióját. A bibi az, hogy azóta túllépett rajtuk mindenki....
  • M2 #8
    Az Android még ma is abból él, hogy lopja és másolja az Apple ötleteit. Kár hogy mindig szarabbul.
  • Dynamic
    #7
    Ebben igazad van. Olyan erőmű van a mai telefonokban, hogy pár éves konzol minőségű játékokkal játszhatnánk, Ehhez képest többnyire a fos pixel grafikás Flappy Bird bonyolultságú ugri-bugrikat nyomatják.
  • asgh
    #6
    Mi van?
  • Dynamic
    #5
    Ja, olyan szar volt, hogy utána rögtön minden mobilgyártó lemásolta a szart.
    A user hibáztatás duma meg röhejes. Kicsinyes módon előveszel egy ócska 7(hét!) évvel ezelőtti, amúgy jelentéktelen Jobs levelet, és úgy próbálod beállítani, mintha ez valami általános üzletpolitika lenne, és a mai napig sorolni lehetne az ehhez hasonló eseteket.
  • tomboy013
    #4
    A marketinget fejlesztették tökélyre, jó és jól elhelyezett és nagy mennyiségű hírdetésekkel, reklámokkal bármit el lehet adni. Egy biztos, az iPhone-ok minőségre nagyon gyengék, kezdve a kijelzővel és a fémházzal, szoftveresen pedig baromira korlátoltak.
  • Szefmester
    #3
    Szar volt a megjelenésekor, és ez azóta sem változott, csak mostanra tökélyre vitték a user hibáztatást. lásd: "nem jól fogják a telefont" incidens
  • zola2000
    #2
    "valamint a 3D-játékok viszik a prímet"

    ugyan, az asphalt8-real racing 3-epic citadel, ps2es gtak-dragon quest 8 portok ideje óta csak leépülést látok mobiljáték fronton semmi komolyabbat.
  • dzsagon
    #1
    úgy hiányzott ez, mint orbán farka a ......