13
  • zola2000
    Akkor hogyan nem volt fent céges gépen? Talán vérpistike módjára kikapcsolták az autofrissítéseket, mert "az csak elrontja a gépet" ?
  • stremix
    "...ami az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség, az NSA eszköztárából szivárgott ki, és a WannaCry elterjedéséért is felelős volt."

Nem vagyok biztos benne, hogy az oroszok voltak. Csak oda küldték a vírusos fájlokat.
  • lammaer
    Térj csak át, hiszen nagyobb biztonságban leszel biciklin amikor olyan windowsos önjáró autók közt kell majd cikáznod az uton...
  • caprine #10
    Évek óta tudom, hogy egyszer eljön ez az időszak amikor ez a nagy internet nyitottság átmegy horrorba:((((
  • cylontoaster
    Ez annyira nem meglepő.
    Viszont annyira nem vészes a szitu, egy backuppal tökéletesen orvosolni lehet a problémát (plusz kismillió módon meg lehet akadályozni annak bekövetkeztét).

Sokkal érdekesebb az, hogy a sérülékenység amit ez is kihasznált, akkora nyitott kapu az adott rendszerhez, hogy azon egy hobbihekker is betalál (csak azt elkapnák), és nem csak ilyen blokkolást tudnál onnantól a rendszerrel tenni, hanem bármit.
  • tom_pika
    A legbődületesebb pedig az, hogy nem tudják elkapni a zsarolókat. Még egy kicsit fejlesztenek rajta és kezükben az egész világ.
  • cylontoaster
    Az egy dolog, hogy feltörik. De az bődületes, hogy simán azért, mert a hónapokkal régebbi frissítések sincsenek feltéve..
  • kgpro
    Tetszik nekem az önjáró autó... amikor majd vindóóóz fut rajta... biztos áttérek a biciklire...
  • gothmog
    Erről volna szó amúgy:
    https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms17-010.aspx
  • gothmog
    Speciel pont ezért nem baszogathatod őket, mert kiadták, már hónapokkal a wannacry elindulása előtt.
  • zola2000
    A Microsoft legalább azokat a sebezhetőségeket javíthatja volna, amik kiszivárogtak

Vagy ez nem olyan egyszerű valamiért?
  • Tetsuo
    Ráadásul vezető cégeknél, a szakgárda tudtával... basszus!
    Nagy cégek esetében meg is érdemlik, hogy feltörik a rendszereket - minden héten! :-)

• Vanek úr
    Úgy látszik, az emberek nem tanulnak...