13
-
#13 Akkor hogyan nem volt fent céges gépen? Talán vérpistike módjára kikapcsolták az autofrissítéseket, mert "az csak elrontja a gépet" ? -
stremix #12 "...ami az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség, az NSA eszköztárából szivárgott ki, és a WannaCry elterjedéséért is felelős volt."
Nem vagyok biztos benne, hogy az oroszok voltak. Csak oda küldték a vírusos fájlokat. -
lammaer #11 Térj csak át, hiszen nagyobb biztonságban leszel biciklin amikor olyan windowsos önjáró autók közt kell majd cikáznod az uton... -
#10 Évek óta tudom, hogy egyszer eljön ez az időszak amikor ez a nagy internet nyitottság átmegy horrorba:(((( -
cylontoaster #9 Ez annyira nem meglepő.
Viszont annyira nem vészes a szitu, egy backuppal tökéletesen orvosolni lehet a problémát (plusz kismillió módon meg lehet akadályozni annak bekövetkeztét).
Sokkal érdekesebb az, hogy a sérülékenység amit ez is kihasznált, akkora nyitott kapu az adott rendszerhez, hogy azon egy hobbihekker is betalál (csak azt elkapnák), és nem csak ilyen blokkolást tudnál onnantól a rendszerrel tenni, hanem bármit. -
tom_pika #8 A legbődületesebb pedig az, hogy nem tudják elkapni a zsarolókat. Még egy kicsit fejlesztenek rajta és kezükben az egész világ. -
cylontoaster #7 Az egy dolog, hogy feltörik. De az bődületes, hogy simán azért, mert a hónapokkal régebbi frissítések sincsenek feltéve.. -
kgpro #6 Tetszik nekem az önjáró autó... amikor majd vindóóóz fut rajta... biztos áttérek a biciklire... -
#5 Erről volna szó amúgy:
https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms17-010.aspx -
#4 Speciel pont ezért nem baszogathatod őket, mert kiadták, már hónapokkal a wannacry elindulása előtt. -
#3 A Microsoft legalább azokat a sebezhetőségeket javíthatja volna, amik kiszivárogtak
Vagy ez nem olyan egyszerű valamiért? -
#2 Ráadásul vezető cégeknél, a szakgárda tudtával... basszus!
Nagy cégek esetében meg is érdemlik, hogy feltörik a rendszereket - minden héten! :-)
-
Vanek úr #1 Úgy látszik, az emberek nem tanulnak...