13
  • zsozso29
    #13
    2012-ben vettem egy corsair-t 34E FT-ért, akkor 2021-et írt élettartamra, most megnéztem 2026-ig bírja, 98% van. A mai napig tökéletesen megy, amire kipurcan addigra úgy is lesz már sata4-5-6 veszek egy másikat oszt kész ennyit megér a gyorsaság.
  • wraithLord
    #12
    Ő a programokra is gondolt. A programoknak sem árt, ha SSD-n van. A játékok már más kérdés. Aki sokat töltögetős vagy szimplán csak sok memóriát igénylő nagy térképes/látóteres/textúrás játékokkal játszik, annak nem árt, ha nem egy évig töltődik be a fájlok tartalma a memóriába.
    Én úgy oldottam meg, hogy az oprendszer meg a programok SSD-n vannak, a játékok pedig külön merevlemezen. Mostanában nem nagyon szoktam játszani, de ha játszom, akkor is legtöbbet relatíve kicsi gépigényű játékokkal. Igaz, nem HDD-t használok, hanem SSHD-t, az is lényegesen gyorsabb, mint egy sima 7200 RPM-es HDD, szóval a nagy gépigényű játékoknál sem kell sokkal többet várni.

    (Mondjuk akkor vettem az SSD-met, amikor még drága volt. Ha ez bedöglik, biztos akkorát veszek, amekkorára minden ráfér, és a többi háttértárat csak adattárolásra fogom használni. Feltéve, hogy nem lesz túl drága, mert állítólag megint megy fel az áruk. De szerintem nem mostanában fog behalni).
  • lammaer
    #11
    Sztem van annak értelme, ha a játék ugyan nincs SSDn, de mondjuk az oprendszer igen, már az is önmagában teljesitmény növekedést okoz.

    Természetesen a legjobb ha minden SSDn van (játék, oprendszer egyaránt), de ha valakinek csak az egyikre tellik még az is hasznosabb.

    Sokszor amúgy az SSD nem is jelet semmilyen előnyt egy játéknál, mert a HDD is bőven elég neki. Szóval még az is játékfüggő hogy célszerű e egy játékot az értékes SSDs helyre tenni. És ez nemcsak a pár 100 megás indie játékokra igaz :D
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.28. 13:56:14
  • HuMarci
    #10
    Szüleim 2 magos gépét (de még elötte a P4-es is) döbbenetesen meggyorsította egy 32 GB-os SSD. Használtan vettem kb 5 éve. Még mindig megy.
  • gforce9
    #9
    Ez bármilyen adattárolóval ugyanúgy előfordulhat.
  • Laza
    #8
    Háát, ha egy pálya betöltése csak fél mp-el tartana tovább HDD-ről, nem érne semmit sem az SSD :)

    Jó dolog a rendszert SSD-re tenni, de gamer PC-be ma már alap egy cache SSD (akár Intel RST, mint nálam is van) és/vagy egy nagyobb, mondjuk 250GB-os SSD a kényesebb játékoknak. És nem csak a pályák betöltése miatt, hanem a játék alatti töltések miatt is .......... nem mindegy, hogy a PU Battlegroundsban mikor földet érsz az épületek már betöltődtek e vagy sem .... sajna nekem vinyóról rendszeres volt, hogy az épületekbe nem lehetett bemenni, mert még nem töltötte be, míg SSD-re átrakva ilyen soha nem volt :)
    De anno, mikor megjelent a Diablo 3 (azóta van cache SSD-m), simán HDD-ről töltve a pályát a játék még akadozott, cacheval nem csak hamarabb bent voltam, mint mások, de meg sem reccent.

    Pl ahogy szintén látványos a töltési sebesség, az a CS ... SSD-ről látványosan gyorsabban bent vagy a játékban.
    Utoljára szerkesztette: Laza, 2017.06.28. 00:24:22
  • Vanek úr
    #7
    Az SSD-t is úgy használják emberek, ahogy tudják. Ha nem futja legalább egy közepes méretűre, hanem csak egy kicsire, akkor még mindig jobb megoldás, mintha csak egy nagyobb vinyót vettünk volna. Vagyis egy SSD-n több lépcsőben lehet használni a dolgokat. Első lépcső a rendszer, a második a rendszer (és a programok) temp-fájljai, a harmadik a kisebb méretű programok, a negyedik a nagyobb méretű programok (játékok is ide tartoznak). Innen ki lehet számolni, hogy az adott méretű SSD-n melyik lépcsőt tudod használni, és melyiket nem (vagy ha mindegyiket tudnád, akkor meg eldöntheted, hogy melyiket akarod is). Vagyis egy SSD-t csak azért is lehet venni, hogy a rendszer legyen gyors (gyorsan induljon, gyorsan reagáljon, ...), de a programok mehetnek egy gyors HDD-ről is akár (vagy mert nem férnek fel az SSD-re, vagy mert egy fél másodperccel való lassabb pályabetöltés még belefér valakinek az idejébe).
  • Tinman #6
    "a játékok és többi progi meg mehet HDDre."

    Így minek vesz valaki SSD-t? Azért veszed, hogy a programok és a játékaid is gyorsan induljanak. Ha HDD-ről szüttyögi be a pályát az jó? Nem jó.
  • wraithLord
    #5
    Nekem egy OCZ Vertex3 SSD-m van, amit rendszermeghajtónak használok. 1265 napot ment (tehát power-on idő), és a SMART szerint az élettartam még még mindig 100 (erről csökken le 0-ra).
    Szóval tényleg jól össze vannak rakva.
  • grebber
    #4
    Csak ezzel az a baj, hogy hiába ez a teszt lehet valakinél 3 hét után megmakkan. Mőrfi törvénye.... Bármikor beüthet a gebasz.
  • zola2000
    #3
    az OS alapja és egy böngésző elfér rajta a gyorsabb bootidőhöz, a játékok és többi progi meg mehet HDDre.

    nekem 64gigás SSDn van a rendszer és jó dolog.
  • mcganyol
    #2
    erre semmi szükség, amíg a méret és az írási tempó ilyen ütemben növekszik. Nekem kb tökmindegy hogy a 32Gb-os SSD amin már lejárt a gari, még működik-e vagy sem. Már egy aaa játék sem fér el rajta.
  • MsUser
    #1
    Irónikus rögtön a cikk eleje "Az SSD-meghajtók sokkal tartósabbak a vártnál, még a leggyengébb példányok is többszörösét bírják a gyártók által vállalt garanciánál." most hogy több teszt is bizonyítja jó ideje, hogy túl tartósak az SSD-k majd terveznek bele szabályzott elévülést!
    Ha jól sikerül talán kihúzzák az új példányok GAR-idő végéig. :)