7
 • Cat #7
  "a saját keresőjükben, a saját szolgáltatásukat preferálják"

  A gond a piaci erőfölény és a riválisok akadályozása. Ha az Apple csinálja ezt a 10 százalékos részesedésével akkor rendben van, de 80 felettivel már nem oké.

  A Microsoft ugyanezt csinálta: az operációs rendszerében promózta az Explorert, ezzel tönkretette a Netscapet. A 6-os verzió egyeduralkodó volt sok évig, nem fejlesztettek rajta semmit, mert minek, de ez vissza is ütött rájuk egyrészt azáltal, hogy elásták magukat biztonság terén, másrészt ők maguk sem tudták rávenni a saját vásárlóikat, hogy frissítsenek hatosról újabb verzióra.
 • kékherceg
  #6
  Nem sajnálom a Google-t, megérik a pénzüket, de azért megbüntetni őket, mert a saját keresőjükben, a saját szolgáltatásukat preferálják, azért ez kicsit erős. Az meg, hogy mi alapján állapítják meg az összeget már végképp homály.
  Inkább az ellen kellene tenniük valamit, hogy folyton elkerüljék az adózást.
 • kgpro
  #5
  Ja, nyilván igazad van ebben, hogy az EU ezt nem tudja eldönteni, de a pénzt azért elteszi!!!
  A bírósági ítélet nem arról szól majd, hogy na EU-kám, akkor amit beszedtél, azt most ebben az arányban oszd szét!
  Ezt az EU majd szétosztja.... magában... töröknek, migránsnak... kinek mi tetszik, de akiknek kárt okozott, egy vasat nem kapnak belőle.
 • AgentKis
  #4
  Tanulnak ezek a sorosbácsitól! Még egy ekkora az M$-nek meg az Almának és akkor már fussa rá, hogy odaadjuk a törököknek migrációt megállítani! XD
  Utoljára szerkesztette: AgentKis, 2017.06.28. 08:49:10
 • Cat #3
  1. "A Google-val szemben kártérítési keresettel élhet a tagállami bíróságok előtt a versenyellenes magatartás által érintett bármely személy vagy vállalkozás."

  2. Az EU nem tudja eldönteni, hogy melyik cég mekkora kárt szenvedett, ezt bíróság előtt kell bizonyítani.
 • kgpro
  #2
  És ki(k) a kárvallottjai a Google magatartásának? Merthogy úgy tűnik, hogy a pénzt az EU kapja, és nem a versenytársak.
  Az most ebből a szempontból mindegy, hogy igaza van a tröszt ellenes bizottságnak, vagy sem, az ilyen büntetésekből (és úgy általában is, pl. idehaza a fogyasztóvédelem miatt kiszabott büntetésekből) csak azok nem kapnak soha egy vasat sem, akiket ezek a bizottságok jól meg akarnak védeni, tehát a szabálytalanság kárvallottjai. Ők saját költségen perelhetik a Google-t, vagy azt aki megrövidítette őket, a kiszabott büntit meg elteszik az ellenőrző szervek. Pofátlanok!
  Utoljára szerkesztette: kgpro, 2017.06.28. 05:56:45
 • RaidenHUN
  #1
  .
  Utoljára szerkesztette: RaidenHUN, 2017.06.27. 15:27:00