19
  • Yagami
    Kalapos, kalapos :D Most se talált be...megnéztem, jah; letöltöttem. Abból szerintem nem sokat látott Trevorrow, se a stúdió. Majd legközelebb ügyesebb legyél :) Ha meg meg sem nézted, minek szólsz bele? A száraz adatokat bárki lenézi a netről, véleménye meg olyannak legyen, aki tudja is miről beszél (te megint csak nem, szemmel láthatólag).
  • Cyberdog
    A legnagyobb baromság volt, leválasztani a Canon-ról. A galaxis tele volt élettel, érdekes és lenyűgöző helyekkel és lényekkel, csillagnemzetekkel. A hadurakként torzsalkodó volt birodalmi parancsnokok, az új köztársaság, az új Jedi rend és akadémia. Misztikum és rejtély volt mindenütt.

A könyvek között is voltak hülyeségek (ezeket többnyire magyar írók követték el), De összességében, igen érdekes hely volt a galaxis.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2017.06.21. 22:59:14
  • stoppos
    A Rogue one egyszer nézhető volt, de pl a hetedik részt a mai napig nem bírtam megnézni. Valahol félúton maradt abba. Nem fűzök nagy reményeket egy Disney filmhez sem.
  • Ender Wiggin #16
    Hát, sajnos Zahnról mindenki lemondhat. MIért fizetnének egy külsős írónak (többszázezret), ha vannak saját embereik, akik 50-60 ezer dollárért hánynak valamit... A Legends is baromság, mert a Disney a kánontól függetlenné teszi. Úgy általában vévea Disneynél csak a pénz a lényeg, kreativitás nulla. Az meghalt Walttal.
  • Cyberdog
    Szívesebben nézném a Timothy Zhan féle folytatást, akár még animációs sorozatban is. Ezerszer élettel telibb, érdekesebb, lenyűgözőbb az a folytatás, mint ez.

Bízom benne, hogy néhány amatőr filmes, a Legends útján halad tovább. Erre már akad néhány példa. Elég sok Star Wars fan-filmet láttam már, s némelyik kimondottan jó, látványos és a története sem rossz.

Az egyik legérdekesebb, olaszok által készített. Az Endori csata után 100-200 évvel később játszódik. 3 részes, s egyenként 60-90 perc közötti játékidővel.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2017.06.21. 17:42:13
  • Ender Wiggin #14
    Már Lucasnak sem sikerült igazán felmelegíteni a saját univerzumát az új trilógiával, nemhogy a totál idióta, szövegkönyv-generátort használó disney-gépezetnek, mely a közehelyeken kívül csak a régi sztori elemeinek újrafelhasználását tudja felmutatni. Meg, ahogy írták, mindez a sekélyes, értéktelen kotyvalék jól meg lett hengergetve a PC-panírban és kisütve a mai igénytelen mozinéző-generáció zsírjában..
  • fonak
    "Számomra mégis a túltolt PC szellemiség öli meg: mindenkit leverő női főhős, multikulti csapat ázsiaival, latinnal, meg arabbal és hát természetesen a gonosz birodalmat csakis fehér férfiak alkotják."

Ezért nem is nézek már filmeket, se sorozatokat már, teljesen tönkreteszik ezek a "vörös farkak", mert már kibökik az ember szemét.
  • Axlkenobi
    A Disney-éra számomra eddig eléggé katasztrófa. Az Ébredő Erő egy gyáva, megalkuvó biztonsági játék, mellőzve minden eredetiséget és kreativitást (nagyjából a Star Wars lényegét). A végeredmény egy halvány árnyék, egy erőtlen visszhang, ami Harrison Fordon és kettő darab akciójeleneten (Falconos menekülés a Jakkuról, fénykardpárbaj) kívül semmi értékelhetőt nem tudott felmutatni.

A Zsivány Egyes ugyanúgy a nosztalgiafaktort lovagolja meg (Új Reményes Halálcsillagosdival, meg Jedi Visszatéres űrcsatával), csak vállalhatóbb, szórakoztatóbb formában. Persze, ha belegondol az ember, akkor Vader jelenetei meg az utolsó harmad óriási csatajelenete maradt meg mindenkinek, valahogy ezeken kívül soha senki nem szokott emlegetni belőle semmit. Számomra mégis a túltolt PC szellemiség öli meg: mindenkit leverő női főhős, multikulti csapat ázsiaival, latinnal, meg arabbal és hát természetesen a gonosz birodalmat csakis fehér férfiak alkotják.

Ezek után őszintén szólva a további filmektől sokat nem is várok. Persze mindet meg fogom nézni, mert Star Wars, de a léc nem lesz magasan.
  • Cyberdog
    Hmm... már azzal sem nagyon értettem egyet, hogy sok karakter és történet került a Legends-be. Oké lehet mondani, hogy "De hát az őket alakító színészek kiöregedtek (meg sajnos meghalt)...". Ez igaz is. Viszont a Tron Legacy-ban szépen megoldották Jeff Bridges, 28 évvel fiatalabb énjét. De, ha már kipucolták az univerzumot, Fatana-flottástól, Talon Karrdéstol, Mara Jade-stől, Jedi akadémiástól, meg mindenféle lényestől... akkor legalább tényleg ne ugyanazt a történetet meséljék el újra és újra és újra.

A Rogue One messze jobb, mint az Ébredő erő. Ez tény. Az Ébredő Erő ötlettelen, vérszegény. Újabb szuper-fegyver, megint néhány vadászgép, minimalista környezetek, emberközpontúság. Unalmas, poros klisék.

Ennyi fémből amelyet felhasználtak a két halálcsillagnál, és ennél a bolygófegyvernél, akkora flottát lehetne építeni, hogy közlekedési dugót lehetne okozni vele, az egész galaxisban.

S megint el lehet pusztítani néhány jól irányzott lövéssel, meg egy kis belső szabotázsmunkával... ...az egész bolygót. Mi vaaaan? Csoda, hogy a Birodalom (meg most az Első Rend is erre a sorsra lesz kárhoztatva) elbukott? Ekkora töketlen bandát... most komolyan. :))
    A Disney szó szerint sterilizálta a galaxist. Minden érdekességet kiölt belőle. Most nem túlságosan akarózott elhinni, hogy egy másik bolygón próbálnak túlélni a karakterek.

A Rogue One űrcsatája legalább felüdülés volt. Mert valljuk be, az Ébredő Erő űropera, űrcsata nélkül. :)))
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2017.06.21. 14:17:21
  • Alexease
    Ez a volt rendezo paros eleve erdekes valasztas volt (Lego kaland, 21/22 Jump Street meg a fasirtos "rajzfilmek").

De a szineszekkel sem vagyok megbekelve.
    Az ilyen tipusu filmekben nem szeretem a nagyon ismert vagy felkapott arcokat. Woody Harrelson tok jo, de itt nagyon kilog. Emilia Clarke cuki (meg persze csoccskiralyno:P), es bar nem lattam egyet sem a "sarkanyos" sorozatabol, es talan csak a Terminatorban lattam, de akkor sem jo ide;)

Az SW7 probalt SW-os lenni, de kicsit lapos lett.
    A Rogue One-nal nem volt gondom, soha rosszabbat;)

Persze, mindenbe bele lehet kotni, foleg egy 40 eves, agyon hype-olt, totalisan ismert, igazi klasszikus folytatasba. Nem lehet mindenkinek megfelelni, foleg ha penzt is akarnak belole;D Foleg akkor nem:D
  • cateran
    Lassuk be, Az Ebredo Ero nem rakta magasra a mercet...meg 1 tamponreklam is koroket ver ra...Mondjuk szvsz arogue One eleg jo volt, de azert sokat szamitott a megiteleseben, hogy az Ebredo Ero mekkora szar lett..:D
  • Dynamic
    És ha nem klasszikus SW érzés, akkor meg az baj...
  • kalapos01
    Trevorrow-t nem a JW miatt szervezték be, előtte volt egy rohadt jó filmje. (És ahogy írod, a JW-t meg minden idők egyik legsikeresebbjévé tette - egy stúdiónak ez a fontos. Hogy milyen lett, azt nem tudom, de te megnézted, szóval részed van benne.)
  • BrockSamson
    Nem vagyok diehard Star Wars fan, de a Rogue One koroket vert nalam Az ebredo Erore. Remelhetoleg osszekapjak magukat az uj reszre, mert sorozat szinten eddig sem rendes tortenetre sem rendes fogonoszra nem futotta.
  • JimKirk
    Pont erre vágytunk.
  • CRMessen
    Már miért kapnál? A Rouge One az egyik legjobb Star Wars epizód, még ha nem is az A-Team történetéről szól is. Ha ez a szint, amihez fel kell nőni, akkor én azt mondom, jó helyen húzták meg. De inkább a The Empire Strikes Back legyen a mérce ;)
  • harmi2009
    A Rogue One szépen beilleszkedik a sorozatba. Egyébként unalmas volt. Az űr csaták erőltetettek voltak látszott rajtuk, hogy a klasszikus SW érzést akarja hozni.
  • bunny
    Majd valaki megrendezni, mi pedig megnézzük moziban mert star wars, a Disney meg kaszál. Nincs itt semmi látnivaló, oszoljunk.
  • Yagami
    Trevorrow? Ki az? Lerakott egy okádék új Jurassic Park-ot (tudom mennyit kaszált), és ennyi? Már akkora rendező lenne? Mégis mit vártak ettől az embertől? (fogalmam nincs az új "köpködött" filmjéről, de látatlanban elhiszem, hogy olyan is). Aztán lehet, hogy ő csinálja majd meg a legjobb Star Wars-filmet, de a Rogue One-hoz azért fel kellene nőni és nem lesz elég a "nosztalgia-golyók" eldurrogtatása (azt már a hetedik rész amúgy is ellőtte).
    (mit kapok én mindjárt a sok vak/agyhalott Star Wars fan-tól a Rogue One-ért :D :D)
    Utoljára szerkesztette: Yagami, 2017.06.21. 08:05:03