43
Pszichológia, Lélektan, Szociálpszichológia, Személyiségpszichológia,
  • hiper fizikus
    #43
    Zserninek válaszoltam, nem neked . A gondolatkísérlet pedig a kognitivitáshoz tartozik, ami pszichológia . Egyébbként is kiragadtad a szövegkörnyezetéből és a hsz. láncából . De ezen nem fogok végtelen vitát csinálni veled .
  • czihaki
    #42
    Megismétlem, a fent megadott témával semmiképp nem egyezik és nem ad választ se,- hiper fizikus által írt "A gondolat kísérlet" se.- még akkor se, ha számítógépes szimulációval végzik. Mivel ez a gyakorlat csupán egy olyan eszköz, amellyel szándékosan olyan szellemi gyakorlatot próbálnak végezni, amelynél tulajdonképpen spekulatív módon előre szeretnék tudni azt hogy bizonyos történéseknek milyen következményei lehetnek.--- Bizonyos durva bűnügyi történéseknél ez elképzelhető logikailag még gyakorlatban is hiszen egy kezdeti történésből és azt követő sorozatos történésekből bizonyos mértékben az ilyen logikai eszközökkel talán hamarabb megtalálnák helyileg és személyileg is a kemény bűnözőket.

    De ismétlem ennek nincs köze a fent megadott oldal címhez mert az kizárólag az egyes emberek lélektanáról, társadalmi helyzetéről és a személyiségének egészséges vagy beteges kialakulásáról szól.-- A zsernit elírtam, de csak azért mert a rendszer kijavította zsenire- én pedig rápöttyintettem.
  • maki85
    #41
    Te nagyon magadra haragítottad zserni papát

    Pedig ő sem mindig mond ám marhaságot

    Olykor csak idézget, ha több már nem jut eszébe
  • czihaki
    #40
    agyament fizikus Ha rondítom ezt az oldalt akkor többé nem jövök ide nekem se hiányzik egy beképzelt SENKI válasza
  • hiper fizikus
    #39
    czihaki csak trolkodni tud, szerintem ignoráljuk őt, mert csak össze rondítja ezt a topikot is
  • zserni
    #38
    Ejj má ténsasszony Elősször is zserni a nevem nem pedig zseni. Másodszor meg ne használjon többes számot kend, mer én ugyan eddig még csak kérdeztem
  • czihaki
    #37
    hiper fizikus és zseni-- ti teljesen eltértetek a témától.-- ezzel a számgépes hip-hiphoppal aligha tudnátok meggyógyítani egy vak embert vagy egy lebénult embert. A külföldi szarságokat olvassátok ami szintén egy esztelen marhaság.

    Csak emlékeztetőül ez a címe enne az oldalnak:"Pszichológia, Lélektan, Szociálpszichológia, Személyiségpszichológia," S ez a téma a pszichésen beteggé vált emberek vizsgálatával, az okainak felismerésével és gyógyítási módszerével illene hogy foglalkozzon.-- lehet hogy ti ketten zseninek és hipernek gondoljátok magatokat de még nem éltek a robotok korában legfeljebb ti haladtok agyilag arra felé.
  • hiper fizikus
    #36
    Szia !
    Nem csak laboratóriumban végezhetünk kísérletet, hanem ha valamilyen oknál fogva nem laboratóriumban akarunk kísérletezni, akkor számítógépes szimmulációt is csinálhatunk helyete . Mivel a számítógépes szimuláció szellemi alkotás, ezért ezt fejben is elvégezhetjuk, mert a fejünk szellemi tevékenységre is nagyon jól beválik . Röviden a gondolatkísérlet esetén a fantáziánkat hasznájuk elképzelt kísérletek végrehalytására . Írd be a Google-ba azt, hogy gondolatkísérlet, és majd sok magyar közvetet példát találsz rá, ha közvetlen példa kell akkor az angol WP thought experiment ajánlom ezt nézd meg .
  • zserni
    #35
    Köszönet a gondolat kísérlet iránt, hálás lennék, ha elmagyaráznád, hogy mi is az.
  • hiper fizikus
    #34
    Szia
    tudatalatti, transzcendencia, imanencia, tacit, implicit, és számítógépes szimuláció
    felhívnám a figyelmedet még a "gondolat kísérlet" lehetőségére is

    Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2019.01.03. 16:45:50
  • zserni
    #33
    Valakivé válás, az a közösség elismerése, a rátartiság meg az egyén vak egója.

    Műszereket azoknak a dolgoknak a mérésére készítünk, amit már mi magunk érzékeltünk. Tehát ezeket félre teheted. Arra lettem volna kíváncsi, hogy "ott" mi van, ahová a mi érzékszerveink se hatnak
  • hiper fizikus
    #32
    Szia Zsemi
    Azért írom nagybetűvel az Ént, mert ugye vagyok valaki .
    "Azon kívül" a műszerekkel érzékelhető dolgok vannak, és a fantáziám képzetei .
  • zserni
    #31
    Mi van azon a tartományon kívül, amit az öt érzékszerveddel be tudsz fogni ?

    Miért írod nagybetűvel az ént,a mondaton belül ?
  • hiper fizikus
    #30
    Sziasztok !
    Ha nincs kérdés, akkor nem tudok válaszolni rá . Kérdezetek valamit, és Én válaszolok rá valamit !
  • Tinman #29
    +1 millió
  • czihaki
    #27
    Először is a pszichológia vagy lélektan még ha jó pszichiáterek is vannak, akik lelki betegekkel foglalkoznak, ennek ellenére fogalmuk sincs arról de még az össz. vallásoknak se, hogy mi a szellemi lélek a testben. De még azt se tudják, hogy van test-lélek és van a szellemi lélek.-- az agy csupán egy vezérlőközpont, illetve testes" emlékeknek, sejtek alkotta memória tárja. Mert az agy neuronjai a gondolatokat és érzelmeket nem memorizálja, a gondolataink és a vele együtt az érzelmi feszültségek is a szellemi lélek hálózatán keletkezik és azon is rögzül..
  • hiper fizikus
    #26
    Sziasztok !
    Én egy introvertált egyén vagyok, és nagy kedvem van az extrovertáltakat segberugdosni. Mit törődenek az extrovertáltak másokkal? - törődjenek inkább a saját dolgaokkal ! A politikai problémák nagy része is abból fakad, hogy a politikusok eredendően extrovertáltak.
  • Gabic11
    #23
    Van erről egy film is :



    Utoljára szerkesztette: Gabic11, 2018.07.04. 06:04:45
  • hiper fizikus
    #22
    Erről többet szeretnék megtudni, mert én az intelligencia osztályához tartozok, és nem szeretném, he ez az intelligencia osztálya jelentéktelenné válna!!!
  • Xsillione #21
    Ha bíróság előtt tudod bizonyítani, hogy szándékoson butítanak el minden embert, akkor hol a feljelentésed és a megnyert pered, amiután az elkövetők mennek a börtönbe?
  • hiper fizikus
    #19
    Ez a cikk önmagáért beszél !!! Mit szóltok hozzá??? A gyerekein a jövőben debilek, kretének, ...stb. lesznek; juj, juj juj ?!
  • hiper fizikus
    #18
    Szia!
    Azt hisszem, hogy félre értettél! Nem egy alternatív programnyelvet tanulok, hanem kitaláltam egy alternatív programnyelvet, amit már félig le is programoztam !
  • overseer-7
    #17
    Röviden és velősen:
    Ne tanulj alternatív program nyelveken programozni.. idődet vesztegeted vele.
    Tanulj mainstream nyelveket, C++, C#, Java.. Tanuld meg a legfontosabb néhány tucat Library használatát.
    http://en.cppreference.com/w/cpp/links/libs
    Anélkül is lesz elég bajod, hogy a több száz elhagyatott, nem fejlesztett nyelv egyikével szarakodsz.
    Több ezer oldalnyi dokumentációt kell minden évben folyamatosan betanulnod, itt napról napra változnak a szabványok és eljárások.. A programozó..örök diák marad.


  • hiper fizikus
    #16
    Szia!
    Én is nagyon szeretem az informatikát, mert a kódos szövegeket számítógéppel működésre lehet bírni, ez nagyon szuper benne!
    Most épen két informatikai dologgal foglalkozok:
    1. Egy imperatív programnyelven bütykölök, már régtől és többszöri újrakezdéssel, de legalább már a végleges formája körvonalazódik. Olyan 24500 db sort már leprogramoztam belőle, talán elérheti majd a 30000 sort is.Szerintem szuper lesz, persze a saját művét mindenki sokra tartja. Az alprogramok chierarhiáját a hatókörökkel félig már megcsináltam, itt tartok most. Nagyon monoton volt az eddigi munkám vele, csak mostanában lett egy kicsit izgalmasabb a végeláthatatlan kódolás. Biztosan nem is lehet gyorsabban csinálni ugye?
    2. Az egyik új sokra tartott tanulmányomat fel szertném tenni egy webshopra. A cég, amit megbíztam olyan 500 euróért csinálná, ugye ez reális ár érte?! Most épen azon akadtak fel, hogy több nyelvre akartam volna lefordítani a Google fordítóval, de anyira rossz a minősége a Google fordításnak, hogy a cég felháborodott miata. Mint szakember, mit szólsz ehez, persze tudom, hogy igazuk van a fordítással kapcsolatban, de egyébbként gondolom a kérdést?

    Tudod mit? - csináljuk úgy, hogy ide a pszichológia topikba megírod, hogy melyik másik topikban válaszolsz erre a hozzászólasomra: ide fel a kereső rublikába beírtam az informatika és a programozás kulcsszót, de semmi találat, viszont az internet kulcsszóra 90 db találat van, úgy hogy válogathatsz közölük.

  • overseer-7
    #15
    Nem, nem vagyok pszichológus.
    De nagyon sok minden érdekel, és igyekszek olvasott lenni azokban a témákban amivel foglalkozok.
    Informatikus vagyok, web programozással foglalkozok.
  • hiper fizikus
    #14
    Szia!
    Nekem az az érzésem támadt {;elmeteória}, hogy te valamilyen minőségben végzett pszich** vagy, igazam van?
    Az interneten nem nagyon kell tudni a laikusnak angolul, mert a Google fordítóval kényelmesen és elégé jó minőségben lehet automatikus fordítást csináltatni! Én szlovákul tudok, diák koromban törtem magam az angol tanulással, de elborzattam tőle, nem is részletezem, hogy miért.
    A léleképítés egy új trend, van róla egy kevés fris irodalom a NETen, ha komolyan érdekelnek a pszichológiai újdonságok, akkor ezt be kell pótolnod, mert hiányozni fog neked!

    Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.05.11. 08:21:37
  • overseer-7
    #13
    Beleolvastam.. átolvastam.
    Örülök neki, hogy ezzel foglalkozol, és, hogy ilyen ismereteket terjesztesz.

    Én ehhez nem tudok mit hozzászólni.
    Sokkal több szakirodalmat kellene olvasnod. Az ember elme bonyolult dolog, de mégis van benne rendszer és logikusan működik. Érdemes mélyen belepillantani az emberbe.. Mert akkor nagyon sok minden megvilágosodik.
    De ehhez sajnos tanulni kell. Nagyon sokat kell olvasni.

    Válaszd ki a legjobb 30-40 könyvet a választott területen.
    De ne ezoterikus irodalmat, hanem szakirodalmat, Tudományos irodalmat, használd a wikipediat, a Pubmedet.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed
    www.psychologytoday.com

    Tanulj meg angolul, mert magyar nyelven nagyon minimális és nagyon elavult ismeret anyag érhető csak el.


  • hiper fizikus
    #12
    A léleképítésrő l .DOC
    talán ez jó lesz, Word
  • overseer-7
    #11
    nem tölthetek le idegen zippeket.. tedd be egy blogba, vagy másold be ide
  • hiper fizikus
    #10
    Szia!
    Messzemenően egyetértek veled !
    Ezt a tanulmányomat olvasd csak el hozzá, ez fog kelleni neked !!!

    Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.05.09. 10:48:07
  • overseer-7
    #9
    Ismeret terjesztésre akarok kilyukadni.

    Az a borzasztó tény, hogy a magyar társadalom egy jelentős része pszichésen beteg.
    Egy még nagyobb része, olyan szintű zavaroktól szenved, ami ugyan nem éri még el a mentális betegség szintjét, de jelentősen hatással van az ő és más a környezetükben élők életére is.

    Ezen zavarok 80-90% a gyerekkori tapasztalatok és félre-nevelés hatására alakulnak ki.
    Ezen jelentősen, hatásosan változtatni lehet a megfelelő ismeret anyagok terjesztésével és a tudatosan alkalmazott nevelési "eszközök" stratégiák elsajátításával.

    Az a baj, hogy ha én autót akarok venni, előbb jogosítványt kell szereznem és meg kell tanulnom egy jó vastag szabálykönyvet. Ez teljesen logikus, szabályos és nélkülözhetetlen. Pedig csak ide akarok lemenni a boltba az autóval, nem biztos, hogy széttrancsíroznám az embereket ha mondjuk éppen nem tanultam volna meg a kressz szabályait.

    Viszont ha gyereket szülök, ami egy másik emberi életet jelent, semmire nem kell odafigyelnem, nem kell megtanulnom semmit. Felelőtlenül tönkre tehetem az életét és senkit nem érdekel. Pedig ez nem egy közlekedési eszköz, hanem egy élő ember.
  • hiper fizikus
    #8
    Szia!
    No, de mire akarsz kilyukadni vele, mert ez a pszichológiai kísérlet ma már klasszikusnak számít?
  • overseer-7
    #7
    Love Experiment
    Harlow Monkey Experiment



    In the total isolation experiments, baby monkeys would be left alone for three, six, 12, or 24[20][21] months of "total social deprivation". The experiments produced monkeys that were severely psychologically disturbed. Harlow wrote:

    No monkey has died during isolation. When initially removed from total social isolation, however, they usually go into a state of emotional shock, characterized by ... autistic self-clutching and rocking. One of six monkeys isolated for 3 months refused to eat after release and died 5 days later. The autopsy report attributed death to emotional anorexia.

    ... The effects of 6 months of total social isolation were so devastating and debilitating that we had assumed initially that 12 months of isolation would not produce any additional decrement. This assumption proved to be false; 12 months of isolation almost obliterated the animals socially

    ---
    psychopathic tendencies, this is due to her mistreatment at the hands of her parents.
    attachment disorder
  • hiper fizikus
    #6
    Sziasztok!
    Van egy új tanulmányom, ami a jövő pszichológiáját iudézi: Leképző operátorok az elméleti pszichológiában !
    Mit szóltok hozzá? - igazán újszerű.
  • hiper fizikus
    #5
    Sziasztok !
    Ajánlom magamat: A léleképítésről !
    Mit szóltok hozzá, igazán érdekel?
  • overseer-7
    #4
    hagyjuk a cimkézéseket..
    ha valami idióta kiveti magát az ablakon, attól az információ amit egy ember elmond, nem torzul.
  • fonak
    #3
    Hagyjuk ezt a kóklert, aki legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a "páciense" minden gyanú szerint az ő biztatására meztelenül kivetette magát egy Rákóczi úti ház erkélyéről.
  • overseer-7
    #2
    Családon belüli erőszak Feldmárral

  • overseer-7
    #1
    Miért csinál dolgokat rosszul az ember.
    .. és miért nem veszi észre?

    A topik a pszichológiával foglalkozik és ebben a témában gyűjt érdekes video, kép és link tartalmat.