5
 • Jawarider
  #5
  Egyszer csak azt vesszük majd észre, hogy utolsó reményünk a gépek elleni harcban maga is egy gép lesz. Egy közülük :)
 • paragic
  #4
  Aki a szakma élvonálaba tartozik, az publikálni is szeretne. A pénz nem minden, főleg ha Google is ugyanúgy megfizeti.
 • Cat #3
  A tudományos élet egymás kutatásaira való reagálásáról szól, meghivatkozzák a kollégák anyagait, konferenciákon "networkölnek" (=az előadások kávészünetében beszélgetnek, este elmennek sörözni stb.). Az Apple titkolózása megöli ezt, komoly titoktartási szerződéseket kell aláírni, és feltételezem sokak még a látszatát is igyekeznek elkerülni, hogy tőlük szivárgott ki egy adott információ, ezért adott esetben még az se biztos, hogy elmennek ilyen eseményekre.
 • kvp
  #2
  Az a baj veluk, hogy mivel nem osztjak meg az egyetemekkel se az eroforrasaikat, se a tudomanyos eredmenyeiket, ezert az egyetemek se allnak veluk szoba. A Google ellenben penzt, szamitasi kapacitast es szabad kezet is ad az egyetemeknek, cserebe meg annyit ker, hogy az egyetem publikalhat, ok meg hasznalhassak az eredmenyeket a gyakorlatban. Tehat nyilt tudasra alapozzak az elonyuket, mivel a kereskedelmi felhasznalas az ovek lesz. (a tudas meg mindenkie)
 • asgh
  #1
  "az óriáscég sokkal jobban titkolózik a termékeivel kapcsolatban, mint a többi gyártó. Mindez azt is eredményezi, hogy kevésbé van jelen a mesterséges intelligenciával kapcsolatos szakmai rendezvényeken is és egyúttal nehezebben tud jó fejlesztőket toborozni a csapatába."

  Miért ne tudna jó fejlesztőket toborozni?
  Az meg, hogy az apple céges szinten nincs jelen előadóként a szakmai rendezvényeken és nem számol be a legújabb fejlesztéseirő miben akadályozza, hogy a fejlesztői hallgatóságként részt vegyenek rajtuk?