9
 • togateam
  #9
  Azért már van működő készülék.
  Utoljára szerkesztette: togateam, 2017.05.24. 03:01:36
 • Ender Wiggin #8
  Nem izzadtság, intersticiális folyadék. A bőrszenzorok is ebből mérnek. És az Apple-nek is volt már ehhez régebben órás meg mobilos alkalmazása is. Most ennyival emelték a tétet, hogy nem kell semmilyen kapcsolat a folyadékkal. De ezeknek az eszközöknek (ahogy a sok hordozható mini EKG-nek sem) nem is az a lényege, hogy a mérések alapján diagnosztizáljanak vagy terápiát dolgozzanak ki. A beteg otthon elszórakozik vele, tudja, hogy most magas vagy nem (mert kalibrálva van, pl. az adott bőrfelületen használható csak, máshol nem), aztán ennyi.
 • Tinman #7
  Izzadságból nem mérsz vércukrot... vagy a kapott eredmény a közelébe se lesz a valósnak, már pedig rohadtul nem mindegy, hogy 2.2 vagy 4.2.
 • Tinman #6
  Semmi gond, ha nincs közöd a témához, csak akkor azt írd ;-)
 • Ender Wiggin #5
  Mivel az ilyen érzékelők más testfolyadékból mérik a glukózszintet (nem vérből) még elég sok technikai akadályt le kell győzni, hogy a megbízhatóság azonos legyen az invazív technikával történő méréssel. Például a kalibrálás kérdése.
 • M2 #4
  Én se értem, miért nem előbb téged kérdeztek meg az ügyben, mielőtt felvették volna azt a 30 biotechnikust. Nincs egy ilyen listád, hogy miket nem lehet megcsinálni soha? Sokat segítenél vele az emberiségnek!
 • saba30
  #3
  Nagyon kerülgetik egymást ezek a cégek
  google

  Utoljára szerkesztette: saba30, 2017.05.21. 16:31:12
 • Tinman #2
  Baromság.

  A vércukorszintet nem meglepő módon a vérből lehet kimutatni, ehhez pedig a vérhez hozzá kell férni, legalább egy min. mennyiségben. Ehhez pedig sérült bőrfelület kell, gy.k.: egy apró szúrás elkerülhetetlen. Optikai módszerrel természetesen meg lehet állapítani a vércukor értékét, n+1 ilyen vércukorszint mérő van forgalomban. De ahhoz egy tesztcsík/mintalemez kell, amin mi van? Hát legalább egy apró csepp vér.

  Az, hogy átvilágítom a bőrt és az érben folyó vérből állapítom meg a vércukrot, az őrületesen nagy faszság. Na de az Apple majd ezt is megoldja és bekamuzik valamilyen adatot a képernyőre, ami néha pontos lesz, néha meg nem. Persze majd mossák kezeiket, hogy erre ne alapozzon senki, így bevédve a szaros seggüket...

  Egyébként még maga az optikai elven működő pulzusmérés se megy túl fényesen, nem, hogy az okosórás vércukormérés. A legkomolyabb okos órák is csúnyán tévedni szoktak, főleg mozgás közben tévednek nagyokat. Hát hol van ehhez a vércukorszintmérés, ami jóval összetettebb ügy?

  Ha meg "megszúr" az óra, akkor meg állandóan lándzsát kell benne cserélni, az egy csodálatos élmény lesz... persze újabb jó bevételi forrás a rothadó almának.

  #1 : Alkoholszintet egyszerűbb lenne jóval mérni, hiszen az megy a kilégzett levegőből is, csak még a készülékek mérete relatív nagy, nem éppen egy okosóárban elférő valami.
 • NEXUS6
  #1
  És az alkoholszintet?