29
Ethereum bányászat
  • uwu2020
    Tőgye közt a szarvát... nyilván nem a súlytalan részére, hanem a tanácsadásra írtam.
    A volatilitás és a defláció pedig nem probléma, olyan token is kell, kérdés milyen szerepet szánnak neki. Kizárt, hogy mindenre jó legyen.
    Az anonimitás meg összetettebb; a legtöbb kriptós elvvel ellentétes, hogy felszámolják, a szabályozásoknál meg elsődleges. Ehhez nem feltétlenül van köze egy-egy tokennek, technikailag inkába tárcák nyilvántartását jelenti. Attól, hogy az is egy lehetőség, hogy az adatokat akár az adott blokkláncra is lehetne telepíteni, nem lesz az ETH problémája.
  • Sequoyah
    A ket kijelentes ekvivalens. Komoly lepes = egyre jobbak az eselyei.
    Van tobb problema is amit meg kell oldani, ezek kozul az egyik legnagyobb megoldodott. Eddig az energia es szamitasigeny lehetetlenne tette hogy elterjedtebb legyen, ez mar nem akadaly tobbet.
    Persze a tobbi problema tovabbra is fennall, pl az oriasi volatilitas, a deflacio, es sok esetben az anonimitas problemaja.
  • uwu2020
    Azért ez elég merész kijelentés. Mundjuk inkább, hogy egyre jobbak az esélyei.
    A BTC helyzete a kapitalizációja révén még mindig más kategória. És különben is minden azon múlik, hogy hogy szabályozzák.
    Az SEC pl. eléggé magáénak érzi az ETH-et, nemrég kijelentették, hogy mivel a legtöbb nod az USA-ban van, ezért az ethereumot szerintük az USA bocsátja ki, és az ETH az ő felügyeletük alá tartozik. Mondjuk eléggé röhejes ábránd, de akkor is ilyen a hozzáállás.
    Előtte meg arról is volt szó, hogy ha ők szabályozzák, csak a BTC kerülhet termék kategóriába, stb.
    Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2022.09.22. 06:58:10
  • Sequoyah
    Komoly lepes a kripto felnotte valasa fele.
    Akinek meg mindig van BitCoinja, az gyorsan szalljon ki, mert azt mar tenyleg csak 1-2 nagytulajdonos vakhite tartja eletben.
  • Kepek
    Összeomlott a videókártyás kriptobányászat
  • uwu2020
    Szerintetek megy még lentebb? 50%-on van a csúcshoz képest, visszamentünk áprilisba.
    Vajon most kell vásárolni, vagy várni kell még?
  • uwu2020
    Na erről beszéltem, Biden.... Most gondolom a harmadik pánik és zuhanás következik. Kár hogy ismét rosszkor vettem. De hosszútávon az amcsi szabálosásnak jóhírnek kellene lennie.
  • GLacc
    Minden hónapban van 1 olyan hét amikor nagyobbat esik az árfolyam. Általában akkor amikor az opciós pozik záródnak. Most 3 hétig felfelé megy minden.
  • uwu2020
    Én arra számítottam, hogy az amerikaiak is reagálnak valamit.
    Utólag én is okosodtam ám, most legalább lehet venni.
  • GLacc
    Történt valami érdemleges az elmúlt 1 hónapban? Az árfolyam ugyanott van.
  • uwu2020
    Aztán lehet ám, hogy még megéri visszamenni, most legalább olcsó.
  • uwu2020
    Na akkor a mai nappal ennek vége, lehet is zárni a topikot.
    Sajnos én is csak kisebb veszteséggel tudtam kiszállni. Egy idő után nem bírtam tovább nézni, hogy mindenki ezen hízik, és vásárolt. Ma reggelre világossá vált, hogy rosszkor vettem, későn reagáltam. De mindegy, végső soron örülök neki hogy vége, mert így rövidesen tudok videokártyát venni. És nem is fog csábítani hogy újra beszálljak ebbe a piramisjátékba.
  • uwu2020
    A jól elhasalt ez a szar a Teszlásember fingjától :D
    Haramat gyenge.
  • uwu2020
    Ez olyan mintha azt mondanád az ether sebezhető: "ethereum hibát használt ki", nem erről van szó, és a "kevés a biztonság" sem jó megfogalmazás, bár sejteni lehet mire gondolsz, de akkor meg tévedsz. Pontosabban kéne fogalmazni mert félreérthető.

Valójában egy ethereum alapú kriptovalutát fejlesztettek magyarok, amibe ez a srác hibát talált, és csinált magának pénzt, amit megpróbált kivenni.

Egyébként az ethernek volt biztonsági hibája, az első elágazás hacker támadás miatt történt.
  • gosub
    Egy dunakeszi srác ethereum hibát kihasználva 53millió ft kárt okozott, ebből 27-t sikerült visszaadnia. Kissé kevés a biztonság.
  • mike01010101
    Most ne add el, én tavaly év elején vettem 40 db-ot (68.000 Ft/db). Kivárom a $10,000/db árat. Most $3200.
  • uwu2020
    A 2.0-ban behozott kulcsok nem jelentenek biztonsági kockázatot? Elképesztő méretű vagyonokat lehet ám hazavinni betöréses lopással, ha valaki lenyúl egy kulcsgeneráló gépet, vagy csak megsemmisül, pl. tűzben, akkor is bajban a tulaj.
    A másik súlyos kockázat gazdasági, felhalmozásra készteti a validálókat. Igaz ez finomhangolva van elvileg, de mi a haszna annak, hogy nagy mennyiségű lekötés jelenik meg ami gyakorlatilag kivonódik a forgalomból? Ez csak mégtöbb coint fog igényelni, mivel mindenkinek tőke kell a validáláshoz, kilő az árfolyam, ami az utóbbi fél éven nagyon látszik is. Remélem bedönti saját magát a picsába, mert aki pénzként akarná használni, a bányászok mellett nehezen fog labdába rúgni, minden befektetőnek bányászni kell, illetve az újabb divatosabb nevükön validálni.
  • uwu2020
    Vélemény: ETH esetében a túlbányászás az egyik fő probléma, de általánosnak tűnik, hogy egyik kriptó sem működik jól ebből a szempontból. Szerintem a bányászási nehézségnek meg a jutalomnak a szabályzása van elkúrva elsősorban. Akkor lenne jó, ha a bányászással a tranzakciók megfelelően ki lenne szolgálva, és a pénznyomtatás mértékét pedig a gazdaságilag szükséges szinthez lehetne kötni. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt egyáltalán lehet önműködő módon jól szabályozni, mert mindig más lenne az optimális arány, ami nem írható le néhány változó függvényeként. Ehhez vagy felügyelő szerv kéne, ami alapjaiban semmisítené meg a kriptó értelmét, vagy mesterséges intelligencia, ami a blokklánccal folyamatos kapcsolatban van, és úgy manipulálja, hogy reagál a kereslet-kínálatra, bányászatra is, és mérsékeli az árfolyam ingadozást, annak megfelelően, hogy ki legyenek szolgálva tranzakciók, és megfelelő mennyiségben termelődjön egy sokkal kisebb volumenű bányászattal.
    Ezek a technikai gondok. A másik nagy baj, ami minden kriptónál jelen van az az, amire használják, gyakorlatilag szélhámoskodás az egész, mindenki mindenkit át akar baszni, olyan mint a tőzsde, csak most még látszólag nincsenek vesztesek. Instabil az árfolyam, kockázatos a befektetés, ezért normális ember nem meri belerakni a vagyonát, csak aki lopta, és nincs más választása, hogy elrejtse. Emellett a hosszútávú tendencia, hogy nagyon erősen felértékelődik, ami meg azért káros, mert gyakorlatilag gazdasági buborékká válik, néhányan nagyon meggazdagodnak, de a végén inkáb a sok sok bukta valószínűsíthető. Kevésbé lenne népszerű, ha nem tűnne nagyon nagy üzletnek a vásárlás, de egyértelmű, hogy ez nem maradhat így, ezzel ki is nyírhatja saját magát. Ha az árfolyam stabilabb lenne, és egészséges ütemben (egyensúlyban a mögötte megjelenő értékekkel amit képvisel) értékelődne fel, még jó is lehetne az arany helyett.
  • GLacc
    Havi 0.02 ETH körül jön össze. Gyűjtöm, mert messze még a vége :)
  • uwu2020
    És mennyit hoz így?
    Azonnal eladod, vagy gyűjtöd?
  • GLacc
    Bányászok, háttérben fut a progi amikor be van kapcsolva a gép.
  • uwu2020
    Hoppá, nem is gondoltam volna, most hogy mondod úgy látom, én is tudnék venni.
    Ha adnál kicsit kölcsön, eskü visszaadom a kétszeresét egy év múlva.
    Te amúgy vettél már, vagy bányászol?
  • GLacc
    Ez nem játék, hanem ugyanolyan eszköz mint a különböző valuták, vagy az arany vagy az olaj. Az árat pedig a Dollár ereje/gyengesége valamint az Ethereum kereslete határozza meg.
  • uwu2020
    Nekem inkább az a benyomásom, hogy csak azért mert egyelőre jó üzlet megvenni, és bányászni is. A hasznosságát nem igazán értem, szerintem csak egy olyan játék amibe jó korán beszállni. Aki mer kockáztatni, nagyot kaszálhat. Úgy tűnik azok fogják kifizetni ezeket a hatalmas pénzeket a kik a végén bennragadnak, mert nem tudnak eladni. A végtelenségig nem fog pénz keletkezni, olyan nincs hogy annyi kriptót bányásznak, hogy mindenki gazdag lesz; valakinek fizetni is kell. Attól hogy bele ömlik egy csomó független pénz a világba a javak és erőforrások nem fognak gyarapodni. Mivel ez elsősorban azok játéka akik amúgy is mocskosul tele vannak zsével, nőni fog a társadalmi szétosztályozódás ha megéri hogy ennek megfelelő mértékben elterjedjen.
    Ezen felül az is éltetheti, hogy elkerülhető az adózás, és pénzmosásra is kiváló, piszkos pénzből meg van bőven.
  • GLacc
    Az ész nélküli pénznyomtatás miatt elcseszett pénzrendszer miatt alakulnak ki ezek.
  • uwu2020
    Remélem nem tart már sokáig. Nem értem hogy működhetnek ezek még mindig. Pontosabban elképzelésem az van, de akkor meg kb. az összes kriptiót be kéne tiltani.
  • Kepek
    "Az egyik bányász havonta több mint 20 000 dollárt keres, ehhez pedig 78 GeForce RTX 3080-nal bányássza az Ethereumot."
  • botyika
    szia!
    ha pár hónap múlva bebukod, vevő lennék a kártyádra! amúgy a prohardver fórumon regisztrálj és nézz körül, ott sokan beszélnek erről a témáról, főleg mostanság.
  • bigmail
    Ethereum bányászattal kapcsolatban szeretnék értekezni másokkal, remélem akadnak mások is akik hobby szinten próbálgatnak bányászgatni.

Első kérdésem az lenne, hogy egy rx570 4Gb 5-ös rig-hez PCI-e riser-el mekkora tápot javasolnátok?
    Vagy a riser-eket külön tápra kéne rakni?