14
 • ostoros
  #14
  Igen, csak az a baj, hogy az, hogy mi a helyes mérték, azt bizonyos üzleti körök, akiknek komoly haszna van a jelenlegi szabályozásmentes helyzetből akarják megmondani.
 • Cognitius
  #13
  Ész nélkül adóztatni tényleg nem jó, ahogy az ész nélküli állami beavatkozás sem jó.
  Mindkettőnél érdemes valamilyen mértéket megtartani, hogy ne legyen olyan következménye, ami az ország számára káros.
 • ostoros
  #12
  Tökéletesen igazad van. Tüntetést erre valószínűleg nem lesznek képesek szervezni. De fogadok, hogy van sok aki majd megpróbálja megmagyarázni, hogy jaj, nem szabad ártani a multiknak, mert.... Vagy nem jó az állami beavatkozás mert...stb.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2017.05.17. 14:45:03
 • Zoliz
  #9
  PONTOSAN. Igy működik a piacgazdaság.

  Először fogyasztókat gyüjtesz, aztán ha van már elég akkor hasraütésszerúen -hozzátenném hazug indokokkal - árat emelsz és jöhet az Audi,BMW és luxusnyaralás.

  Itt egy friss minden Budapest által ismert példa:
  https://www.agrarszektor.hu/elemiszerpiac/25_szazalekkal_dragult_a_pizza_a_nepszeru_szeletbarokban.7511.html
 • coyote55
  #8
  Nekem a másodperc alapú számlázás jutott eszembe.
  Az "élvonal" - fiatalok kedvéért: Pannon GSM - hónapokig tartó reklámhadjárattal bizonygatta, hogy náluk igaz az a mondás, hogy " Amennyit beszélsz, annyit fizetsz!"
  Aztán egyik napról a másikra megszűnt a másodperc alapú számlázás. Ahogy kiderültek az új tarifák adatai, azzal a lendülettel vettem búcsút az "élvonaltól", és számhordozással mentem új szolgáltatóhoz.
 • ostoros
  #7
  Közben eszembe jutott a régi reklám: "a duma 20, az sms 18"
  Olyan 15 éve, az akkori árak mellett, még a forint is többet ért, és már akkor ilyen árakkal raboltak ki minket. Piaci verseny a seggem. Kartelltevékenység.
 • ostoros
  #6
  Na, és mi volt, amikor különadót kaptak nálunk a telekom cégek? Az összes vérliberális ott üvöltött, hogy "szegény" multik elmennek.
  Az ilyenek bárcsak elmennének.
 • Voltan
  #5
  Nevetséges mind a hozzáállásuk, mind az áraik, szánalom, ami itthon telekommunikáció szinten megy. Ideje kicsit megszorongatni őket, hogy legalább közelítsünk a nyugati szinthez
 • Eriongtk
  #4
  Londonban is, 23 GBP-t / 8500 Ft-ot fizettem 6 gigás 4G, korlátlak hívás, korlátlan SMS - mindenhova.belföldön (vezetékes, más szolgáltató) Egyedül külföld volt durva áron (de arra meg tudtam használni a 4G-t vagy wifit, hogy mégis ingyen legyen).
 • lammaer
  #3
  Végre valami értelmes megnyilvánulás Kósától...
 • Tikal #2
  rohadék rabló banda

  Svédeknél, Dánoknál egy átlag csomag így néz ki: 12óra beszélgetés, ingyen sms/mms, 20GB net mindez kibaszott 5000 forintért, és fél év után ott hagyhatod a társaságot ha vettél náluk telefont, ami fél év után független lesz automatikusan.. természetesen ha részletre vetted a telót, akkor azt fizeted tovább, de a csomagod megváltoztathatod.
 • Eriongtk
  #1
  "hátrányosan érintené a fogyasztókat" --- Én pedig csak azért nem adok minden SG.hu hozzászólónak 1 millió forintot, mert nem tenne jót az egészségüket, és én csak azt akarom megóvni.

  "A Telenor abban bízik, hogy mielőtt végleges döntés születne ebben a kérdésben, a jogalkotók figyelembe veszik a szolgáltatók véleményét."

  Igen, igy el tudom képzelni: Hé, mi lenne ha 1 év helyett inkább 3 év lenne? Az előfizetők SOKKAL jobban járnának vele! Tuti. Csak előnyére válna a fogyasztóknak! *wink wink nudge nudge*


  Kicsit más, de elgondolkodtatok, hogy miért ilyen rohadt drága az SMS? Hány bájt lehet az elküldött adat?

  ► 140 bájt max egy SMS.
  ► 1 megabyte = 1048576 bájt
  ► 1048576 / 140 = 7489.82 SMS = 1Mb

  7489.82 * 32 Ft (ettől lehet olcsóbb, drágább, próbáltam kb közép árral számolni)

  picivel több mint 239000 Ft.../ Mbyte ....
  15 Ft / SMS csomag esetén is több mint 110000 Ft


  wtf.