9
  • bunny
    #9
    Itthoni vételnél csak személyes átvétel, kipróbálás minden olyan terméknél, aminek a vételárát nem tudom úgy kezelni, hogy bebuktam. Sajnos magyarország balkán, én itthon senkitől semmit csak ha látom fizikailag és kipróbálom. Mellesleg én se postázok senkinek, csak személyesen vehető át.
    Persze nem is nagyüzemben űzöm az ipart, csak ha valamit cserélek hdw pl. azt elnyomom, az meg nem sűrűn történik manapság :)
    Külföldről pedig paypal, ott ha átvernek és nem jutok dűlőre a vevővel, a paypal visszaadja a zsét.
  • GyaxyBoy
    #8
    @morguldae Légyszíves, magyarázd el, mi a biztonságosabb egy utánvételes csomag átvételénél?

    Én szívesen elküldök neked bármit utánvéttel, pedig nem azt fogod megkapni, amit szerettél volna venni. :)

    Te ne rendelj interneten, csak webshopból!

    Remélem azt tudod, hogy ameddig nem írod alá az átvételi elismervényt, addig egyik szállítmányozó cég sem engedi hogy kibontsd a csomagot.

    Ha a tartalma pedig nem az aminek lennie kell, Ő nem tehet semmit, hanem ott fog hagyni és megy tovább, mert neki az a munkája.
    A szállító csak azért felelős és azért vehet fel panaszt, azaz jegyzőkönyvet, ha előtte kibontod és sérült terméket kaptál. Semmi másért nem fog neked ott Öntörvényűen állást foglalni az ügyben.

    Minden esetben át lehet verni az embert!

    Viszont, ha Te árulsz valamit és esetenként jó magyar szokás szerint, nem veszi át az árút az illető, akkor az igaz, hogy hozzád vissza kerül, viszont a szállításért kifizetett költséget nem kapod vissza, ergo mínuszban van az eladó.

    És @monk00 jól mondta, ha valami nagyon áron alul van, az már gyanús és nem szabad vele foglalkozni, vagy csak személyesen érte menni!
  • morguldae
    #7
    Hihetetlen, hogy még manapság is akad, aki nem utánvéttel fizet, hanem képes a semmire pénzt utalni! Ha veszünk valamit csakis utánvéttel! Így is van némi kockázat de aztán mehet a feljelentés ha valami nem oké.
  • monk00
    #6
    Néha én is szoktam adni-venni, de eddig még szerencsére nem volt gondom. Eddig mindig kitudtam szűrni a csalókat. Meg ha nagyon jó a termék ára,akkor inkább utazom, és személyesen veszem át. Egyébként sokan azért nem szeretnek postán, vagy más futárszolgálaton keresztül vásárolni, mert több olyan tapasztalt van, hogy eltűnik, vagy megsérül a termék, mire odaér a rendeltetési helyére. Gondolom ezek miatt a vélemények, tapasztalatok miatt, nem szeretnek, sem feladni, sem rendelni semmilyen drága terméket. Hiába kötsz rá bármilyen biztosítást, a jó Magyar szokás szerint csak szaladhatsz a pénzed után...
    Utoljára szerkesztette: monk00, 2017.05.05. 05:27:23
  • GyaxyBoy
    #5
    Utánvéttel miért jobb egy téglát kapni? Sosem értettem azokat az embereket, hogy nem bíznak az előre utalásban, csak az utánvétben.

    Postán miért bontod ki? Ők nekik semmi közük ahhoz, hogy Te mit kapsz! Te a szolgáltatásért fizetsz (szállításért) nem a tartalom valódiságáért!!!

    Pl.: Nem azt kaptad, amire számítottál, de nem lettél átverve, csak nem tetszik csupán a tárgynak a minősége, vagy akár milyen része és elkezdesz nekik ott okoskodni, hogy Te át lettél verve, mert nem azt kaptad, amit vettél (pedig de). Most Ő Önhatalmúlag döntsön? Semmit nem fog tenni, csak azt mondja, fáradj át a rendőrségre és tegyél feljelentést.

    Én sokat kereskedek interneten, adok, veszek és még nem lettem át vágva és én sem vágtam át mást.

    Nagyon fontos, hogy honnan veszed és mit írnak le róla.
    Képeken ne csak azt nézd, hogy mit árul, hanem milyen körülmények között van lefotózva, milyen tiszta a kép... stb. Ki lehet szűrni.

    Sokan elfelejtik, hogy kérdezzenek az eladótól. Miért? Boltban sem kérdeznek az emberek már semmit? Nincsenek meg az alap kérdések. Miért akarod eladni? Mikor vetted? Milyen hibája van? Hogy működik a készülék? rengeteg kérdés van. Még akkor is, ha le van írva valami, meg kell kérdezni kicsit másképpen, hogy mi a válasza. Aki nem szeret válaszolni, vagy csak nagyon tő mondatokban, szintén gyanús, hiszen nem szeretne megfelelő tájékoztatást adni, csak a konkrét kérdésre válaszolni.

    Ezek mind, mind olyan apróságok, amit a legtöbb ember nem tesz meg. Lusta? Felelőtlen? nem tudom, de buták!

    Aki meg utánvéttel szeretné kérni, meg szoktam kérdezni tőlük, hogy úgy azt gondolja, nem tudok téglát küldeni? Én nem küldöm úgy, mert nekem van a tárgyam, ami neki kell.
    Miért biztonságosabb az, valaki mondja már meg nekem?

    Emberek sajnos buták, valamint a legtöbb eladni kívánt termékemnek (gondolom másnál sem) a leírását át sem olvassák elejétől a végéig. Még a hozzászólásokat sem (pl.: a vaterán) Miért?

    Vagy licitál rá, de a megnyerés után kérdez róla dolgokat. Ember, már megnyerted, ne most kérdezősködj és így elveszed más ember elől a lehetőséget, aki komolyan gondolta volna.

    Volt, hogy hibás laptopként volt meghirdetve a laptopom, teljes hardver tartalommal, azok paramétereit leírva, , az illető megvette, majd jelezte, hogy nem jó.
    Igen, mondom tudom, úgy lett meghirdetve, hogy javításra, vagy alkatrésznek és fel volt tüntetve, hogy hibás ebben a formában.
    De Ő kéri vissza a pénzét. Mondom, ez nem így működik.

    Én nem vertem át, de Ő még is úgy gondolja, hogy igen. Akkor miről beszélünk?

    Legtöbben nem "értenek" az internetes vásárláshoz. Ezt el kell fogadni.
    Utoljára szerkesztette: GyaxyBoy, 2017.05.04. 10:59:47
  • Arnika19
    #4
    2013 októberétől 2016 augusztusáig
    Majd 3 év, a 120 ember mit csinált addig az első 10 megakadályozhatta volna 110 ember becsapást.
    Ha bankszámlára utalt akkor miért nem kérette vissza a bankkal a pénzt? Van ilyen lehetőség.
    több internetes hirdetési portálon
    Melyek azok, hogy el tudjam kerülni, mert nem védenek a csalók ellen.
    Ott senki sem jelezte hogy becsapták? Milyen védelmet nyújtanak ezek a több akármi oldalak a csalók ellen?
    A ne utalj előre nem egészen az internetes kereskedés alap sémája.
    Akkor inkább csak vásárolj személyesen és kerüld a web-es üzleteket dolgot kellene ajánlgatni. Nem?
    Utoljára szerkesztette: Arnika19, 2017.05.04. 08:23:45
  • Agyturbinikusz
    #3
    A megoldas egyszeru: Normalis Emberek :)

    Akkor megbizhatsz a masikba es kesz!

    Kulonben meg teljes genleepites szukseges ami a homo sapiens sapiens-t illeti :)
  • lammaer
    #2
    Érdekes ez a sose utalj előre... mert ha meg az eladó szemszögéből nézed akkor ő küldje el egy ismeretlennek a cuccot aztán vagy utal vagy nem?

    Utánvét az úgy ahogy megoldás, persze akkor meg a postán kell bontogatni... szóval van erre vmi rendes megoldás ami mind az eladó mind a vevő részére biztonságos?
  • takysoft
    #1
    életművész :D

    és "sose utalj előre"...