31
 • ostoros
  #31
  Mit tudsz te a világ többi részéről?
 • Elmin
  #30
  "A Kuruc.info törvényt sért? Ja, de csak itt.
  Amerikában "érdekes", hogy nem: ott a hatályos jogszabályoknak megfelel, ezért nem tudja a mindenkori magyarországi vezetés bezáratni.
  Amerika beint az ilyetén kezdeményezéseknek... "
  Talán mert egyetértenek az ott leírtakkal, csak a szólás szabadság mögé bújnak, hogy nehogy őket is pl. holokauszt tagadónak nevezzék.
  Persze ha róluk írnának hazugságot, akkor már az emléküket is kitörölték volna.
 • Sequoyah
  #29
  Hat ha te csak ennyit szursz le ebbol, akkor valoban, szamodra a lenyeg ugyanaz:)
  A vilag tobbi reszenek viszont nagyon nem mindegy...
 • Amergin
  #28
  Van az a komment, amiért ott is be lehet kerülni a büntetésvégrehajtásba és nem mint foglár...
  Gyakorlatilag az USÁ-n kívül minden országban nagyon szépen megoldható, hogy kommentben kifejtett véleményért pénzbírságot, vagy börtönt kapjál.
  Igen, a fejlett nyugaton is. Csak a "szent tehénnek" nyilvánított tabukról kell elmondanod a véleményedet, amit toleránsék persze nem tolerálnak.
  A Kuruc.info törvényt sért? Ja, de csak itt.
  Amerikában "érdekes", hogy nem: ott a hatályos jogszabályoknak megfelel, ezért nem tudja a mindenkori magyarországi vezetés bezáratni.
  Amerika beint az ilyetén kezdeményezéseknek...
 • ostoros
  #27
  A lényeg ugyanaz.
 • Sequoyah
  #26
  A munkahely az ritkan demokratikus berendezkedesu, szoval hogy kirughatnak-e nem tudom hogy jon az allami berendezkedeshez.
  A lenyeg, hogy lecsukhatnak-e azert amit mondasz, vagy er-e barmilyen allami szintu retorzio erte. Nyugati vilagban nem. Szerencsere meg Magyarorszagon sem. Torokorszagban mar erik. Oroszorszagban, egyes arab alllamokba, Eszak-Koreaban pedig siman.
  De a szolasszabadsag csak egy dolog...
 • Sequoyah
  #25
  Igen, normalis demokraciaban 100x tobb lehetoseg van arra, hogy megalljt parancsoljanak az emberek.
  Tokeletes? Nem. De eleg nyilvanvaloan latszik, hogy minel diktatorikusabb egyes orszagok berendezkedese, annal szarabbul teljesitenek minden teren.
 • ostoros
  #24
  Ez meg már megint a szokásos libsi hazudozás. Komolyan, miért kell mindig hazudni az eseményekről? Az a bizonyos rendőrattak, 1 ismétlem EGY teljes hónappal a székházas dolog után történt, még csak véletlenül sem ugyanazokra az emberekre sújtott le Feri jobbkeze.
  Oké, elegem is volt.
 • ostoros
  #23
  Pedig például a németeknél igen könnyen kirúghatnak, ha "szélsőséges" nézeteket vallasz, miközben ahhoz senkinek semmi köze nem szabadna hogy legyen!

  Az észak-Koreáról meg hol lehet ilyen éktelen faszságokat olvasni? Oké, hogy nem laknék ott, (a délieknél sem! Mert azok is fasiszták) de azért nem kellene ilyen veretes faszságokat terjeszteni.
  Az ÁFÁRÓL meg annyit, hogy máshol olyan alacsony talán? Hát nem. Nem az.
  https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81ltal%C3%A1nos_forgalmi_ad%C3%B3

  És nincs mit átgondolni. Aki tényleg tájékozott embernek gondolja magát, az nem hihet ilyen veretes faszságokat el, mint amit itt felsoroltál.
 • lammaer
  #22
  "A harmadik verzió, hogy kimész az utcára és erőszakkal megdöntöd az "Orbán-rezsimet"."

  Néha elgondolkodom ezen, de az a baj hogy a jelenlegi rezsim embereinek már olyan kemény a pofájukon a bőr, hogy bármi lepattan róla. Szemrebenés nélkül hazudnak, és pislogás nélkül letagadnak bármit, majd korrigálnak ha rajtakapják őket a hazugságon (Lázár a helikopterel megvan?)

  Ők persze kivezényelték a B közepet 2006-ban, és azóta is mantrázzák hogy szemkilövető gyurcsány, meg hogy micsoda forradalom volt az hogy a Tv székházat "megostromolták"... de ez csak az Ő módszerük, nekik fér csak olyan bele hogy kivezénylik a kopaszokat választási bizottságost játszani, vagy megveretni egy két nem szimpatizánst, vagy pénzért hzatni a békemenet embereit :)
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.05.02. 18:14:43
 • Amergin
  #21
  Észak-Korea: kommunizmusban nincs több párt csak 1, szóval nem tudsz ellenjelöltre szavazni. Nem demokrácia, diktatúra.
  A Kádár-rezsimben (mert hogy az tényleg az volt...) volt két jelölt: az MSZMP komcsi jelöltje, meg a Hazafias Népfront komcsi jelöltje... de nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy állampárt volt és a döntés nem a kormányülésen, hanem a pártszékházban született meg (vagy a moszvai, vagy a budapesti pártszékházban).

  A török államfő nekem sem tetszik, viszont én nem Törökországban élek, így nem érzem feljogosítva magam, hogy belepofázzak a törökök demokratikus döntésébe.
  Annyi viszont tudható, hogy volt Törökország modern kori történelmében olyan időszak, amikor még ennél is nagyobb hatalma volt az ország első emberének, még sem vált diktatúrává az ország. Viszont volt nem rég egy katonai puccskísérlet, amit a legtöbb török gondolom el akar kerülni és ehhez keresi az eszközöket a török vezetés.
  Ezért reagálják túl az ilyen "csínytevéseket" a wikipédiánál.

  Ha meg már eljutottunk az Orbánozáshoz: nem a Fidesz jelöltje mellé kell tenni az X-et és meg van oldva! Nem kell Orbán? Tessék menni szavazni és tessék leváltani!
  SENKI (EU, ENSZ, USA, stb...) nem kérdőjelezi meg, hogy kishazánkban demokrácia van és a vezetés leváltható.
  Ja hogy a "médiatúlsúly" 1989-et követően meg 20 évig baloldali médiatúlsúly volt, mégis el lehetett küldeni Gyúrcsányt.
  Ja meg a választási rendszer "igazságtalan". A brit rendszer az faszán igazságos.
  Még sem habzik a szája senkinek ángliuséknál, de egyebütt sem, hogy emiatt "előre lefutott" lenne a választás.
  A másik verzió ha nem tetszik Orbán, hogy emigrálsz innen a mucsalyi bugris magyarok közül, mert "élhetetlen" számodra már ez az ország.
  A harmadik verzió, hogy kimész az utcára és erőszakkal megdöntöd az "Orbán-rezsimet".
  Sok szerencsét hozzá!
  Utoljára szerkesztette: Amergin, 2017.05.02. 18:10:53
 • lammaer
  #20
  Van igazságod abban, hogy a kisember az minden rendszerben kisember, de nagyon nem mindegy hogyha mondjuk a kocsmában szidod a rendszert akkor este eljön e érted a fekete autó vagy nem, kirugnak e másnap a munkahelyedről vagy nem és hasonlók.

  Az internet cenzúrázása meg végképp a szabad tájékozódás megvonásának iránya. Észak korea extrém példa, de nézd meg, hova vezetett az hogy azoknak az embereknek fogalmuk sincs arról milyen a világ koreán kívül. Ott még mindig abban a tudatban élnek hogy ember nem járt a holdon (vagy ha járt is az a nagy vezér volt), hogy az amerikai katonák megeszik a gyerekeket stb stb.

  De nálunk is láthatod hogy működik a cenzúrázott sajtó: én minden reggel a petőfi rádió 6:30as hírblokkjára ébredek, csak kiváncsiságból hogy mondanak e be BÁRMI olyat ami a nagy vezért és sleppjét esetleg egy icipicit is negativ fényben tüntetné fel... vicces, hogy inkább beraknak egy hírt arról hogy piripószörcsögön 3 új munkahelyet hozott létre egy pékség mint azt hogy az EUs parlamentben kiosztották A Mestert.
  Sőt, M1en meg a Petőfin úgy jön le, hogy A Vezér megvédte a rezsicsökkentést az EUban... azt meg se említik, hogy esetleg miért nálunk egyedül 27%-os az ÁFA az EUban, ami kimondottan egyéni döntés, és ugye ezt az orra alá is dörgölték Vikinek.

  Hálistennek nekünk még megvan a lehetöségünk arra hogy több forrásból tájékozódjunk, aztán az már egyéni dolog ki mit hisz el és hogyan súlyoz. De ha csak EGYETLEN forrásod van az infóhoz, az nagy baj...

  Szóval gondold át kérlek mégegyszer, amikor a jelenlegi nyugati demokráciák hazugságait hasonlítod össze a diktatúrák hazugságaival.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.05.02. 18:07:28
 • TokraFan
  #19
  Ezzel együtt is több lehetőséged van, mint az egyszemélyes diktatúrában, ahol főfaszfejsége kvázi egyedül dönt mindenről, bármiféle társadalmi kontroll nélkül.
 • ostoros
  #18
  Aha, persze. És tényleg megálljt parancsolhat? Mert én nem úgy látom. Sehol nem parancsolhat. Lényegi kérdésekbe nincs beleszólása a választópolgárnak. Csak személyi kérdésekbe.
  Az egyik köcsög bürokratát lecserélheted egy ugyanolyanra, aki talán retorikájában különbözik, de lényegét tekintve NEM.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2017.05.02. 17:50:28
 • Sequoyah
  #17
  Nem azt mondja hogy jo lesz, hanem hogy ha rossz lesz akkor a tarsadalom megalljt parancsolhat. Ez NAGYON nagy kulonbseg. Ennek koszonhetjuk, hogy ma egyaltalan szabadsagban elhetunk. Ezt epitik le epp a torokoknel...
  Persze minden amit nem ertesz, hazugsagnak tunhet neked...
 • ostoros
  #16
  Csak eazt felejtetted el, hogy a demokráciák PONTOSAN ugyanezt a dumát nyomják. Majd a demokrácia elhozza a fejlődést, és neked, választópolgárnak jó lesz!
  Hát, ez ugyanakkora hazugság, mint amit a diktatúrák mondanak.
 • ostoros
  #15
  " harc az ellen akitől a pénzt és lehetőségeket kapjuk" Úr Isten!!!! Ez nem igaz, hogy ennyi gyökér van itt az sg-n. A Sas József idézet is befigyel...
 • ostoros
  #14
  Neked is elszállt az agyad rendesen.
 • ostoros
  #13
  Baromság.
 • Caro
  #12
  É-Koreában is adhatsz le "nem" szavazatot. Választás van ott is :D
 • Skylake
  #11
  Végül is azért nyilvánvaló, hogy ilyen témájú cikk kapcsán nem Mark Zuckerberg herezacskóján lévő, IoT-okosborotvával eltávolítandó szőrszálak mennyiségéről, vagy a cserebogarak halhatatlanságáról, illetve nem is arról fogunk értekezni, hogy hány angyal fér el a tű fokán.

  Minden önkényuralom, illetve minden olyan személy, akinek hatalma van, alapvetően k*rva egyszerűen működik. Ezt a hatalmat, illetve az uralmát ez éltal olyan mértékben és addig a pontig fogja kiterjeszteni, amíg a hatalomban tartottak, illetve uralom alá vetettek ezt elviselik. Az elviselés / támogatás oka lehet félelem szülte behódolás, illetve hatalmi vízióval történő egyetértés, azonosulás. E két tényező általában mindig együtt érvényesül – a leggyakoribb „profil” minden önkényuralmi, vagy erre törekvő hatalmi rendszer esetében az, hogy elviselem és behódolok, mert majd a vízió valóra fog válni a jövőben, és akkor majd nekem is „jó” lesz. Az összes autoriter rezsim elnyomta és elnyomja ezt a baromságot, önmaga létezését nyilván az adott nemzet létezésével összekötve, és jó darabig be is szopják az alattvalók a bullshitet. Én úgy érzem, hogy túl sok ideológiai tartalék már nincs a NER vízióban, persze ettől függetlenül, eredő társadalomtörténeti tényezők okán, mint a nyugati értelemben vett polgárosodás teljes elmaradása az elmúlt több mint 100 évben, ez nem lesz könnyű folyamat. Enyhén szólva sem.
 • SaGaIn
  #10
  Pedig szépen lassan haladunk az Edrogáni úton... itt van például a már előre lefutott 2018-as választás, a sajtó kisajátítása, ellenzék karaktergyilkolása, oktatás züllesztése, harc az ellen akitől a pénzt és lehetőségeket kapjuk, ellenzéki média perifériára szorítása, ellehetetlenítése. A pofátlanság határain rég túllépő mértékben az állami pénzek holdudvarnak lapátolása...
 • mortep
  #9
  De jó, hogy kb. minden kommentelhető cikk alatt lehet zorbánozni... ne nyomjátok fullba a kretént
 • Skylake
  #8
  Diktatúra, autoriter rezsim, önkényuralom, illiberális állam és hasonlók, ilyen erdogan rendszere az én olvasatomban. Természetesen, az, hogy ezt a rezsimet diktatúrának, autoriter rezsimnek, önkényuralomnak, vagy illiberális államnak nevezem, ez azon érték-konstelláció alapján mondom, amelyhez képest ezt a rezsimet (is) meghatározom.

  Természetesen lehet egy sokkal fejlettebb rezsimre, mint az észak-koreai rezsimre, a maga nyomorával, és megsemmisítő táboraival együtt úgy hivatkozni, hogy az az egyéni szabadság, jólét és kiteljesedés létező legjobb rendszere! Biztos lemegy ez az ottani pártagymosodában, sőt ott már önjáró a propaganda. Ugyanez lement a náci Németországban, és a sztálini Szovjetúnióban is, a maga idejében. Ugyanez lemegy mindazon rezsimek esetében, amelyek elitje szeretne elérni olyan hatalmi koncentrációt, mint az előzőleg felsorolt példaképek, ebbe beletartozik erdogan szemete, meg az EU-s pénzekből kistafírozott illiberális államocska Európa közepén. A legaljasabb népirtást is meg lehet indokolni a legmagasztosabb demokratikus eszmékkel, ha egy rezsim legitimációját alá kell támasztani!

  A diktatúrák, autoriter rezsimek, önkényuralmak különböző formái kurva jó dolgok! Akaratodat rákényszerítheted másokra, ha részese vagy a rezsimet uraló elitnek! Mámorítóan jó érzés! Nem csoda, hogy kepesztesz érte! Végre az van, amit Te mondasz, mindenki másnak KUSSSSSS! Egy pici gond van csak: közel sem biztos, hogy a privilegizált pozíciód életed végéig tart, másrészt bármikor lehetsz kegyveszett, és akkor minden, amivel másokon önkényeskedtél, ellened lesz felhasználva, pontosan ugyanúgy. És mindez egy hatalmi vákuumon belül megy végbe: az egyre nagyobb hatalomhoz egyre nagyobb elnyomást kell létrehozni, ezért egyre jobban retteghetsz attól, ha az elnyomottak egyszer megelégelik. Márpedig egyszer meg fogják elégelni. Mindez igaz, a rezsim vezetőjére, és a legutolsó janicsárára egyaránt.

  Negyedrészt, minden önkényuralom rákényszerül két dologra, egyrészt külső ellenségeket kreálni, másrészt ezek ellen egyre nagyobb mértékben, egyre valóságosabb módon harcolni ezek ellen. És sajnos mindig van olyan külső ellenfél, vagy ezek szövetsége, akik elegendő erőforrással rendelkeznek a rezsim összedöntéséhez, mert már tele van a f*szuk a rezsim virtuális vagy valós agressziójával. Minden önkényuralom esetében előbb vagy utóbb végbemegy ez az eszkalálódás, és összeomlás, teljesen mindegy, hogy jakobinus diktatúráról van szó, vagy a most a kis koreai bunkó erőlködéséről. Vagy az ilyen szarfaszúakról, mint erdogan, illetve a mi külön bejáratú pszichopatánkról.
 • coyote55
  #7
  Milyen többpártrendszer az, ahol az ellenzéket börtönbe zárják? Milyen demokrácia az, ahol a kritikus újságokat betiltják, az újságírókat bebörtönzik?
  Ennyire sötét vagy?
 • Amergin
  #6
  Nem hallottam róla, hogy a demokratikus választásokat és a többpártrendszert megszüntették volna Törökországban.
  Ha le lehet váltani a vezetést a választásokon, akkor az nem diktatúra.
  Egyébként meg a nép döntött róla, hogy erős elnöki rendszer legyen, demokratikus népszavazáson. Sajnos a demorácia már csak ilyen, a többség véleménye érvényesül...
  Ja, és az Unijáóú hivatalosan is "biztonságos országnak" ismeri el, így illegálisékat "jogszerűen" küldi vissza oda...
  :)
  Utoljára szerkesztette: Amergin, 2017.05.02. 01:12:30
 • Voltan
  #5
  "Az országban Erdogan elnök diktátornak nevezése miatt az online lexikon össze oldalához blokkolják a hozzáféréseket."

  Hehehe, ehhez nincs mit hozzáfűzni :D
 • lac coo
  #4
  Viktorunk példaképe ....
 • Sequoyah
  #3
  Gyanitom lemaradtal az elmult par honap esemenyeirol. Torokorszag epp most valt hivatalosan is diktaturava a politikai rendszer atalakitasaval.
  Es ezt a kommentedet sikerult betenni egy olyan hir ala, ami a diktatura egyik legnyilvanvalobb bizonyiteka. A szolas es informacioaramlas szabadsaganak megszunese.
 • Csaba161
  #2
  Ahol börtönbe csukják az újságírókat és az ellenzéki politikusokat, és holnaptól már ki is végezhetik őket, az szerinted, mi a szar, ha nem diktatúra...
 • Amergin
  #1
  Törökország (egyelőre) nem diktatúra ellentétben mondjuk Szaud-Arábiával, vagy Kínával. A Wikipédia jobban tenné, ha a tényekre szorítkozna a vélemények helyett, mert csak akkor maradhat hiteles.