22
Mire fel ez a nagy cenzúra Magyarországon?
  • Musachy
    #22
    Bocs, hogy maradi vagyok, de én nem szeretnék főműsoridőben (és azon kívül sem) baszdmegezést meg péniszeket...
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.10.26. 21:04:04
  • Tetsuo
    #21
    Ezeket a képeket tiltja a Facebook
    Ez az oka
  • Tetsuo
    #20
    Ezek fajsúlya semmi a hírek manipulálásához képest (mondjuk Európában). Teljesen hamis világot prezentálnak nekünk minden fronton.
  • zola2000
    #19
    ja sajnos, a cenzura mondjon le!

    (bár nemtudom mi volt a 7-14es kommentekben)
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.11.19. 11:00:36
  • zola2000
    #18
    kapcsolódik: én a videojáték cenzurát követem figyelemmel pl itt https://www.youtube.com/channel/UCFItIX8SIs4zqhJCHpbeV1A

    és ott is ázsiaszerte cenzurázzák a véresebb jeleneteket, nyugaton cenzurázzák a keleti játékokból kivillanó melleket, ausztrália biztosra megy: cenzuráz mindent :) a németek cenzurázzák a náci jelképeket pl a wolfsteinben stb

    szóval nagy a világ minden kultúra különböző dolgokat különböző mértékben tolerál, a kiadóknak kell a pénz ha úgy gondolják hogy bizonyos tartalom zavaró itt vagy ott akkor vágnak rajta, sajnos ez van.
  • PeeTeR
    #17
    "O. Ronaldhino"
  • DarkHorSe
    #16
    En megmondtam hogy kitorlik, hahahaa ez egy ilyen forum
  • Zephyr Retiring
    #15
    Ami azt illeti, kifejtettem már..csak időközben cenzúrázott lett :D
    Talán csak félreérthető lett az iromány, de az is lehetséges, hogy fórum szabályt sértett. Ha így történt, akkor elnézést kérek, nem volt szándékos. Gyakorlatilag ugyan a történelem egy konkrét eseményét idéztem fel, ami szerintem nem politika, hanem csupán egy megtörtént esemény volt, de elismerem, nem könnyű a témáról úgy beszélni, hogy senki se vegye propagandának...

    Lényeg a lényeg:
    Cenzúra volt, van és lesz is :D
  • DarkHorSe
    #6
    Majd ugyis kitorlik meg moderaljak, haha
  • Montanosz
    #5
    milyen cenzúra? amíg nyíltan írhatsz erről :-D
  • Zephyr Retiring
    #4
    Részemről a szólásszabadságot pártolom, de azt azért el kell ismernem, hogy egynémely beteg perverz állat írásait, képeit, filmjeit és minden egyéb nyilvános megnyilvánulását szívem szerint akár magam is cenzúra alá vonatom ha van rá módom. Ezen eseteket leszámítva, én töröltetném a cenzúrát :P
    Van a téma kapcsán egy érdekes hazai vonatkoztatású sztorim. Később kifejtem...
  • kamionosjoe
    #3
    Ha otthon és az iskolában is megkapja a megfelelő nevelést, nem hiszem, hogy mélységekbe süllyedne. Mert akkor a helyén tudja kezelni a dolgot és tudja, hogy van ilyen is, de nem az a helyes és követendő példa.
    Nyilván én se gondolom azt, hogy szexfilmeket adjanak mostantól, de a normál emberi viselkedést minek cenzúrázzák ennyire? Én arra tudok gondolni, hogy ez még egy ilyen a szocialuzmisbó fennmaradt örökség és néhányan ezt a kemény vonalat próbálják így tovább vinni. De mondjuk egy állami hatóság mi jogon tiltja meg egy keresmi tévének, hogy mit ad le, ő ebből keresi a kenyerét, nyilván azért adja le, hogy több nézője legyen ezáltal és ezzel együtt több bevételi forrása is. Ha telibe nyomja a gusztustlanságokat akkor a nézők úgy is elfordulnak, mert van az emberekben is egy normális refleksz amit már úgy se nézne meg.
    A közszolgálati televízión meg ha akarnak gyárthatnak ilyen cenzúrás műsorokat, nyilván annak is megvan a maga konzervatív nézőközössége.
  • Tinman #2
    Mindennek megvan a maga helye. A cenzúra elsősorban a gyermekek védelmében történik és ebből a szempontból nagyon is rendben van. Holott az óvodában másnap cifrábbat is hallhat, hiszen O. Ronaldhino otthonról ezt a mintát hozza.

    A YT-os káromkodáscunami és az annak tapsikoló agyhalottak, pedig ökéletes példája annak, hogy a kontrollálatlan nagy önkifejezés milyen mélységekbe képes levinni tömegeket.
  • kamionosjoe
    #1
    Nem találtam hasonló témát. Azon gondolkoztam, hogy miért van az, hogy ennyire tombol a cenzúrázási divat Magyarországon. Ha egy mell kivillan mondjuk a tévében főműsoridőben akkor már kapják is bírságot vagy az elsötétítést vagy mondjuk a színészeknek még egy bazdmeg se csúszhat ki a száján, mert az már káromkodás.
    Egy német tévé műsort néztem régebben, ahol volt egy művész aki azzal foglalkozott, hogy magát meztelenül fotózza és az elkészült képeket kiállításokra viszi, a képeket simán bemutatták főműsoridőben, akárki láthatta pedig ott péniszek szerepeltek. Meg azt is megfigyeltem simán leadják a műsorba a káromkodásokat scheisse és hasonló finomságok.
    Ha egy fiatal mondjuk felmegy a youtubera és ott nézi a fiatalabb youtubereket, ott is hall mindent, meg azért a legtöbb családban is előfordul egy-két káromkodás. Attól ha ezeket nem a tévében hallja, akkor még ugyanúgy meg fogja tanulni. Szerintem a káromkodás is az önkifejezés egy formája, ami ha becsúszik néha nem hiszem, hogy annyira nagy tragédiának kéne lennie. Internetes cenzúráról most inkább nem ejtek szót az érintettség okán, de gondolom a tévé miatt ragadt át először is ide. Szóval ezért nyitottam ezt a topikot, hogy a cenzúráról általánosságban lehessen eszmét cserélni. Mit gondoltok?