32
  • grobs
    #32
    "ahova mész ott van egy régi ps2-es csatolású egér, van egy szintén ilyen billentyűzet, van régi analóg tv, és monitor hdmi és egyéb modern csatlakozók nélkül, a tabletted lemerülőben van, de nincs hozzá töltőd."

    Nem tudom honnan jutottál ide, de ps2-es egeret és billentyűzetet bontóban is nehezen találsz. Ha élet-halál kérdése akkor az első boltban veszek usb-st gombokért ... ugyanez a töltő is.
    A "régi analóg tv" felvetéshez nem is tudom mit lehetne hozzáfűzni. PC-hez kötni analóg tv-t rosszabb mint a spanyol inkvizíció, de crt monitor helyett is inkább kitámasztanám a tabletet.
    A kocsiban mindig van egy mobil töltő, de még soha nem volt szükség rá ... de menet közben szivargyújtóról is tölthetek. Mivel nem dohányzom ezért egy dupla usb töltő van fixen berakva. A mobil töltő miatt egészen valószínűtlen, hogy usb kábel ne legyen nálam, sőt lightning is van a kocsiban.

    Megjegyzem amit páromnak vettünk TF101HA (z8300) az eleve dokkolóval van, és eddig nem használta annyit egy nap, hogy közel kerüljön a lemerüléshez. Munkára mindkettőnknek ad a cég laptop-ot, de azért kell egy privát gép is.
  • Elmin
    #31
    "sot, kapaszkodj meg..meg a WoW is futott rajta, igaz minimum beallitassal 15 fpssel, de fhdban:D)"
    Ami 25 alatt fut az semmi, mert az csak szaggat, és nem fut.
    .
    "Ami meglepett (mert lefogadtam volna az ellenkezojet) nem kenyelmetlen, sot sokkal kenyelmesebb az erintokepernyo hasznalata, mint a bill/eger..nem hittem volna...gepelni mondjuk pont nem, de minden masra igen...ez nagyon meglepo volt szamomra "
    Szóval számodra kényelmesebb másolni, szöveget beilleszteni, átméretezni, az egér jobb gombjának menüjét használni.
    Persze ha te csak egész nap görgeted az oldalakat akkor érthető.
    Persze még mindig nem tudsz értelmesen ékezettel normálisan írni.
  • Elmin
    #30
    "Na ne viccelj..eloszor is nem az volt a kerdes, hogy megeri-e, hanem, hogy lehet-e?"
    Nem az volt. Az volt, hogy egy "kopasz" tablettel mit tudsz csinálni.
    .
    "(amugy miert is kellene MINDENT cipelni? Tablet plusz dokkolo billentyuzet plusz hdmi kabel plusz eger..hat huha...ha olyan helyen vagy ahol dolgoznod KELL, ott akad valami kijelzo is"
    Azt mondod nem kell mindent cipelni, majd felsorolod mindegyiket, hogy vinni kell.
    Tehát te majd kölcsönkérsz pl. a hamburgeresnél, buszváróban, parkban, kávézóban egy normális billentyűzetet egeret monitort?
    .
    Akkor old meg gyorsan, ahova mész ott van egy régi ps2-es csatolású egér, van egy szintén ilyen billentyűzet, van régi analóg tv, és monitor hdmi és egyéb modern csatlakozók nélkül, a tabletted lemerülőben van, de nincs hozzá töltőd.
    Összetudod öket csatlakoztatni, és tudsz vele dolgozni?
    Nem.
    Amúgy lehet, hogy ahova mész van nekik, de biztosan használják is, tehát még kölcsön sem tudod kérni.
  • Elmin
    #29
    "(bár a tabletpiacon azért elég sok windows gépet lehet látni a telefonokkal ellentétben, szóval valamennyire mégis elterjedt) "
    A szabványos csatlakozások hiánya miatt nem terjedt el.
    Mert hiába van egy wines tabletted aköré mindenhol ki kell építeni a fogadó, kezelő, tároló egységeket úgy, hogy minden helyről el is tudd érni az adataidat.
  • Elmin
    #28
    "Nem igazan erthetoek a kerdeseid...megis mi akadalyoz meg abban, hogy kikoss tv-re vagy monitorra 1 windowsos tabletet, egeret es billentyuzetet csatolj hozza es ugy csinalj vele amit akarsz?"
    Az érthetetlen hozzá szólásod mindent elmond neked.
    Ha annyira isteníted a hordozható eszközöket, akkor miért nem tudsz ékezettel írni, úgy mint az asztali gépen?
    Vagy számodra lényegtelen, hogy másokat megtisztelnél ezzel?
    Visszatérve a kérdésre csak az akadályozza meg, hogy mindent magával kell vinnie.
    Már akkor összedőlt az elméleted amikor szembetalálkozol, olyan készülékkel amin nincs hdmi, csak a normál vga csatlakozó.
    Tehát viszed az egeret, viszed a normális méretű billentyűzetet, viszed a töltőt, viszed a csatlakozókábeleket, viszed a külső hddt, esetleg az elemeket.
    Vagyis van egy kis aktatáskád a hordozható géped mellé.
    És még így sem tudsz vele azt csinálni amit akarsz, és ott ahol akarod.
  • zola2000
    #27
    Passz, talán azért nem, mert az egyszerű átlagfelhasználónak jobb-egyszerűbb az android mint a windows

    (bár a tabletpiacon azért elég sok windows gépet lehet látni a telefonokkal ellentétben, szóval valamennyire mégis elterjedt)
  • zola2000
    #26
    Dehogyis

    http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core2-Duo-T7200-vs-Intel-Atom-Z3735F

    A mai tabletek a legalja is olyan mint egy core2duo gép 2-4 gigára bővített rammal és SSDvel irodai programokkal és böngészővel egészen fürge.

    (a komolyabbak meg már alap szinten játékra is alkalmasok csináltak is ilyen kézikonzolt gpd win néven z8750 soc-al)

    katt
  • gforce9
    #25
    Ha valóban így van, miért nem terjedt el?
  • TokraFan
    #24
    Tehát leírtál egy kvázi PC-t, billentyűzettel, egérrel, monitorral...Csak a hardver ami a tabfosban pörög, kb. egy asztali Pentium 4 szintjét hozza teljesítményben, vagy még annyit sem.
    Már csak azt kéne elárulnod, hogy ennek mi értelme van? A tablet elsődleges funkciója, hogy hordozható! De ha mellé csapod a perifériákat, a monitort és a töltőt vagy dokkolót, akkor ezt a kb. egyetlen értelmét is elveszti az egész.

    Amit vizionálsz az nem modern, hanem értelmetlen hülyeség...
  • zola2000
    #23
    Annyiban működik, hogy irodai használatra tényleg jók még az alsó kategóriás tabletek is, amikben van egy 4 magos másfél ghz körüli proci, a legaljában is 2-3 giga ram, az SSD miatt gyorsabb mint a hdds asztali gépem. (a windows nem játékra gondolok)

    Az hogy kinek kell más kérdés, de hogy müködik az tény.
  • gforce9
    #22
    Ha ennyire pikkpakk működne, akkor elterjedt volna, legalábbis a tehetősebb rétegeknél. A valóság viszont nem ez. Amit írsz az elvi lehetőség. A teljesítményük pedig rossz.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.04.14. 12:46:56
  • cateran
    #21
    Na ne viccelj..eloszor is nem az volt a kerdes, hogy megeri-e, hanem, hogy lehet-e? (amugy miert is kellene MINDENT cipelni? Tablet plusz dokkolo billentyuzet plusz hdmi kabel plusz eger..hat huha...ha olyan helyen vagy ahol dolgoznod KELL, ott akad valami kijelzo is...masreszt 2-3 honapja volt a kezemben 1 dzsunka kinai windowsos tablet billentyuzettel...olyan £140 volt tokkal-vonoval, 3 usb port (1 3.0 es 2 2.0) micro usb, microhdmi..siman futott rajta a windows (sot, kapaszkodj meg..meg a WoW is futott rajta, igaz minimum beallitassal 15 fpssel, de fhdban:D)
    Ami meglepett (mert lefogadtam volna az ellenkezojet) nem kenyelmetlen, sot sokkal kenyelmesebb az erintokepernyo hasznalata, mint a bill/eger..nem hittem volna...gepelni mondjuk pont nem, de minden masra igen...ez nagyon meglepo volt szamomra
  • gforce9
    #20
    Tudod ezt amiket te mondasz most, kb már 10 éve mondják. A valóság viszont az, hogy a tabletek, transformerbookok fasorban sincsenek funkcionalitásban. Amelyek pedig tudják azt, amiket te írsz, azok ára meg valahogy nem akar casual szintre lemenni. Borzalmas az ár érték arányuk. Plusz még hozzájön ehhez az is, amit wraithLord írt. A mobil eszközök pont azért azok amik, mert a hordozhatóság az egyik legfőbb szempont.
  • wraithLord
    #19
    Nem akadályozza meg semmi benne, csak a hordozható gépeknek nem ez a lényege. Ha asztali gépként használod, akkor ugyanott vagy, mintha egy asztali géped lenne, csak kisebb a "ház" és gyengébb a hardver. De cipelni az egész setupot nem fogod magaddal. A lényege, hogy bárhol, bármikor (, bármilyen testhelyzetben :D) tudsz alapvető dolgokat csinálni tableten meg okostelón. De ez csak jobb mint a semmi, nem jó. Ha hordozható eszközként használod, akkor azért, mert mégsem annyira kényelmes pici kijelzőn szarakodni, ha kvázi asztali gépként használod, akkor pedig azért, mert nem túl jó dolog relatíve gyenge hardvert, sok mindenre alkalmatlan OS-t használni (persze ezek egyénfüggő dolgok).
  • cateran
    #18
    Nem igazan erthetoek a kerdeseid...megis mi akadalyoz meg abban, hogy kikoss tv-re vagy monitorra 1 windowsos tabletet, egeret es billentyuzetet csatolj hozza es ugy csinalj vele amit akarsz? Szerintem te leragadtal valahol a multban es egyszeruen meg foton sem lattal ujabb, mondjuk 2-3 eves tabletet...telefonnal mar trukkosebb, de az sem megoldhatatlan...bar fene a gusztusat, aki olyasmit akarna....de tabletnel semmi akadalyat nem latom (eleve vannak olyan tabletek, hogy van 1 billentyuzet hozza...ez lehet sima dokk, de lehet extra toltessel rendelkezo igy extra hosszu uzemidot adhat a tabletnek)
    Amugy meg ne dramatizalj...a kommented megirasa akkor tartana 20 percig, ha vak vagy...vagy olyan szinten problemas a szem-kez koordinaciod, hogy 1 pohar megragadasa is percekig tart...
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2017.04.14. 02:42:46
  • molnibalage83
    #17
    2008 és 2012-ben vettem új konfigot, de 2012-ben annyival kevesebbet invesztáltam az CPU+VGA+alaplaba, amennyibe került egy SSD + Win7. Az új gépem 2015-ben meg még ahhoz képest 10%-kal többe úgy, hogy csak ház és ez a három lett cserélve és persze új RAM.

    (A 2012-es gépemet a vételi ár 50%-ért el lehetett volna adni, de havernak adatam kicsit kevesebbért baráti alapon.)

    Tehát lépcsőzetes fejlődéssel és a régi konfig / alkatrész leadásával a PC egész jól up to date állapotban targató amíg új alaplag gen. nem jön.
  • molnibalage83
    #16
    A hardver fejlesztés nálam is ilyen. A 2015 nyarán vett gépemen ma is simán megy minden full közelében full HD-n. Évek múlve esetleg kell 8 helyett 16GB RAM és egy új VGA. CPU és alaplap még akkor sem, mert a mai csúcskari akkor, ha még elérhető az is jó lesz.
  • molnibalage83
    #15
    Nem a teljesítménnyel van a baj, az irányítással. A kontroller az egy vacak erre a célra. (Igazából szerintem mindenre az...)
  • molnibalage83
    #14
    Nem is nagyon kell már az embernek asztali PC otthonra.

    04.01. elmúlt majdnem két hete... :)

    Ki az isten tud bármi komolyat csinálni telefonon/tableten/stb.? Azon írsz hosszú emailt? Azon fórumozol? Képet min szerkesztesz? Videót min töltesz le? Full HD videót szaros telefonon és tableten nézel. Egy 10 másodperces tevékenység kb. percekig tart egy szaros telefonon olyan lassú és kicsi.

    (Laptopom soha nem volt.)

    Ez a kommentet kb. 20 perc alatt írtam volna meg, itt volt kb. 3 perc.

    Nem nagy bajnokai a tecnikának, híreket olvasni, meg facebookozni járnak az internetre. egy jó tablet bluetooth billentyűzettel mindne vágyukat kielégíti. legyen az akár egy ipad, akár egy komolyabb droidos... (nem.. nem a 30-50 ezres kategória...)

    Hát ez az, kb. gyök2 tartalom fogyasztók. Aki meg előállítja, annak nem elég. A fater 70 felé tipeg, de agyfaszt kapna, ha tablettal kellene szórakoznia, kb. annyira "felhasználóbarát" a felülete.

    A PC gaming nálam örökéletű, mert konzolja nem készül HC játék azon a téren, ami engem érdekel. Igazából csak azért létezhet a konzol, mert szemét módon vannak konzolos játékok, amit nem adnak ki PC-re. Last of Us, Uncharted, Horizon Zero Dawn. Kb. ezek azok, amit 20+ konzol év után érdekelnek és exlu címek. A többi hóttnemérdekelt eddig.

    Én mondjuk a régi jó asztali PC-s vonalat képviselem, bár ha tehetem xbox controllerrel játszom.

    Az egyik legnagyobb félelmet, hogy ha egyszer veszek konzolt, akkor ezzel kell szívnom. A fenti címek miatt venném.
  • wraithLord
    #13
    Igazából kb. 2010 óta nem nagyon kell gépet újítani, ha valaki csak általános munkára, filmnézésre és netezésre használja azt.

    Ami a magánfelhasználót arra ösztönözheti, hogy jobb gépet vegyen, az az erősen számításigényes munkák (legyen az CPU vagy GPU) és a játék.
    Elmúltak már azok az idők, amikor nem high-end körüli konfig esetén kb. dobni kellett az egész gépet egy új OS vagy programverzió miatt. (Mondjuk ez Windows vonalon azzal is magyarázható, hogy nem feltétlenül akarok a legújabb Windowsra váltani, mert ellentétben pl. a 98-ról XP-re váltás esetével, nem vagyok róla meggyőződve, hogy az kell nekem... :D)
    Tehát a személyi számítógép általános teljesítménye nem lineárisan, hanem exponenciálisan nőtt az elmúlt 25 évben (mármint amit személy szerint is végigkísértem). Nagyon leültek a dolgok, és tényleg csak a komoly felhasználók vesznek részt a piac alakításában. Átlagos felhasználóknak tökéletesen megfelel egy tablet vagy esetleg okosteló, kicsit "konzervatívabb" egyének esetén egy multimédiás laptop.
    Ami a cégeket illeti, a céges infrastruktúrát sem éri meg állandóan cserélgetni, max. bővíteni. Számtalan eset van, amikor egy PC csak akkor hullik ki a rendszerből, és kerül cserére, amikor végleg bedöglik, mert valami olyan rendszert, hardvert vagy gépet kezel, ami más szoftverrel nem működik. Mivel a szoftver magától nem lesz gépigényesebb, csak ha frissítenék, ezért a PC nem is kerül cserére. (pláne ha nehézkes ideiglenesen kivonni a forgalomból.)

    Én PC-s játékos is vagyok, de kb. egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány mai játékkal akartam játszani, ami mehetne jobban is a gépemen. A gépem lassan 4 éves lesz, és csak videokártyát cseréltem benne, azt is jóval a next-gen konzolok megjelenése után. Ergo nem vagyok "HC gamer", elsősorban azért, mert nincs időm játszani, másodsorban azért, mert az "AAA"-s játékok közül valamilyen okból kifolyólag nagyon kevés érdekel, szívesebben játszom független fejlesztők "költséghatékony" játékaival, vagy olyan stílusú játékokkal (pl. klasszikus RPG), aminek nincsenek túl magas hardverkövetelményei.
    Ami miatt gépet váltanék, az a CPU lenne, mert processzorigényes programokat használok, de amíg egy algoritmus nem 2 napig (na jó, inkább 1) fog rágódni szerencsétlen vason, addig a processzor- és ezzel együtt a teljes gépújítást is kihagyom.
  • dartonite
    #12
    Total War Warhammer?
    Stellaris?

    Elegge meg lennek love ha konzolom lenne es nem tudnam pl. ezt a ket gyongyszemet jatszani.Ugyhogy maradok pc gamer, akinek ugyan problemas folyamatosan kovetni a jatekok hardware igenyet de kompromisszumokkal azert megoldhato.Szoval a pc ipar ram szamithat tovabbra is :)
  • zola2000
    #11
    "szimulátor, stratégia"

    Milyen komoly szimulátor stratégia van pcre az utóbbi 2-3évből amit nem bírna el a konzol?

    Hirtelen a tropico-nobunagas amibition-romance of three kingdom jut eszembe mint pc stratégia amik ma is mennek, de azok is vannak konzolra. Az utolsó komolyabban reklámozott pc exkluziv stratégia talán a starcraft 2 volt hány éve is már? Meg az age of empires 2 remakkel játszottam de nem jön semmi érdemleges sajnos.
  • Ender Wiggin #10
    A PC sokoldalúságát semmi nem helyettesítheti. A konzolok? Jajj ne már. Még játékban is le vannak maradva.
  • TokraFan
    #9
    "Emellett cserébe nő a konzolok tudása... azokból lesz ilyen PC-szerű dolog."

    Ezt mindig elmondod, és én mindíg helyreteszem, mert ez az állítás konkrétan nem igaz! A konzol nem lesz PC, teljesen más platform, így kiváltani sem tudja. Még játékok terén is csak korlátozottan, maximum a causal játékosoknál. FPS, szimulátor, stratégia már nem pálya ezen a platformon. PC-s szoftverválasztéknak meg a közelébe nem jön, nem is arra van tervezve, sem hardveresen, sem oprendszer tekintetében, sem perifiriák szintjén. Még alapvető dolgokra sem használható (szövegszerkesztés pl.).
    Hardveresen sem fogja utolérni soha a PC-t, a konzolok zárt rendszerű filozófiája és 1-1 konzolgeneráció tudatosan tartós piacon tartása miatt. Amíg egy konzolgeneráció kifut, a PC-n 3 generáció megy át technikai fejlődésen.

    A tablet piac pedig drasztikusan szorul vissza, itt is írtak róla pár hónapja. Egy divat hülyeség volt eleinte, de még a kevésbé tájékozott felhasználók is érzik már, hogy rendkívül beszűkíti a lehetőségeket.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.13. 14:01:10
  • barret
    #8
    " A második feltámadás meg most a 4K mánia.
    De ez is lecseng majd, és a 4K után jó ideig nem lesz más." De utána jön a 8,16,32,64 K


    Tudod valamit fel kell mutatniuk,amire ráfogják hogy fejlődés :D
  • takysoft
    #7
    Nem is nagyon kell már az embernek asztali PC otthonra.
    Persze ez nem újdonság, ez a trend már jó ideje.

    Ami újdonság, hogy lassacskán más a laptop is dölgedezik. Pontosabban... összeforr a mobillal. Rengeteg ismerősöm van, akik teljesen jól elvannak a tabletjeikkel. Nem nagy bajnokai a tecnikának, híreket olvasni, meg facebookozni járnak az internetre. egy jó tablet bluetooth billentyűzettel mindne vágyukat kielégíti. legyen az akár egy ipad, akár egy komolyabb droidos... (nem.. nem a 30-50 ezres kategória...)

    Az ilyen "yoga" cuccok meg kimondottan jól használhatóak. Persze... ha az ára is olyan lesz.

    A Gamer dolog meg.... hát szerintem lesz a PC gaming hosszú életű.
    Más sokszor majdnem megdölgött... aztán valahogy mindig megmentette valami.
    Először a Steam volt az, ami valós alternatívál kínált. A második feltámadás meg most a 4K mánia.
    De ez is lecseng majd, és a 4K után jó ideig nem lesz más. (a VR most is rétegdolog, és még egy jó ideig az is marad)

    Emellett cserébe nő a konzolok tudása... azokból lesz ilyen PC-szerű dolog.

    Még abban sem vagyok biztos, h a jövő a Windows-e, akár PC-n is.

    Jön ez a 10nm-es gyártástechnológia, amivel még egy mobilos chip is olyan erő, ami bőven elég asztali teljesítményhez is (lásd Galaxy S8... épp erre építik a marketinget)

    Én mondjuk a régi jó asztali PC-s vonalat képviselem, bár ha tehetem xbox controllerrel játszom.
    Az, hogy a Microsoft most kb egybeforrasztja a Windows-t meg az Xbox-ot, az érdekes lehet ezeknek a piacoknak. Tényleg érdekes.

    Majd kiderül, de rétegdolog lesz. Irodákban is egyre inkább vékony kliensek, meg szerverek, meg felhő van.
  • zola2000
    #6
    Nálunk a cégnél a pottingadagoló gépet msdos 6.22 vezérli egy pentium2 gépen, és teszi a dolgát rendesen minek cserélni?
  • zola2000
    #5
    Túl tartósra csinálták őket, elszúrták a tervezett elavulást, így jártak :)
  • barret
    #4
    Otthonra is,tanúsíthatom:) Ha tönkre megy,veszek újat.
  • NEXUS6
    #3
    Ez abszolút így van. Most csináltam 5 év után egy komolyabb beruházást, miközben az 5 éves gépem tökéletesen egészséges, egy erősebb videokatival is még játszható sebességgel futnak a legújabb játékok HD-ban, max beállítások közelében.

    Én azt látom, hogy 5 éve amikor megvettem, várható volt, hogy a már viszonylag elterjedt 4 mags procikat nemsokára felváltják a 6-8 magosak.
    Éz ez valójában azóta sem történt meg a PC szegmensben, ma ugyan olyan ritkaság, mint 5 évvel ezelött, miközben a telók, a konzolok már rég 8 magosak általában.
  • Zombee
    #2
    Egy 7-8-9-10 éves Core2Duo procis gép 4 GB-ra bővített memóriával bőven elég még ma is általános irodai célokra.
  • Tinman #1
    Az a nagy helyzet, hogy a hardver elemek megbízhatósága és ezáltal a rendszerek stabilitása jóval komolyabb, mint anno, amikor robbant a PC ipar. Nem ritka ezért az sem, hogy egy asztali PC 10 éveket elmegy. Számos cégnél van ez így, ráadásul XP-vel. Zömmel célfeladatokra használják őket, így ha nincs velük gond eszük ágában sincs fejleszteni.

    Nem mellesleg u.e. igaz az op. rendszerre is. Stabil hw környezetben egy XP is elketyeg rengeteg évet, ha azt nem szemetelik tele, nem vírusozzák össze. Nincs ok a cserére. Régebben ez nem így volt. Régen az alap feladatok ellátására is egyre erősebb hw-re volt szükség, ezért a vásárlók hajlandóak voltak felülni a PC ringlispílre, ma már nem.

    Az aktív PC-k száma nyilván csökkent valamennyit a tabletek/okostelók elterjedésével, de a számuk még mindig bődületes... csak éppen ezek cseréje nem nagyon akar végbemenni. Sokszor akkor cseréli le újra a régi PC-t egy adott cég, ha annak hw problémája már nem javítható, mert már egyszerűen sehol nem kapni hozzá pótalkatrészt.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.04.13. 08:47:29