21
  • caprine #21
    Ezek tök elméleti cikkek, optimalizált idealizált helyzetekkel általánosítanak. Részben persze igazuk van, de ez a túlzott informatika / elektronika lebutitja az embereket. Nem is tudom mi lenne, ha mondjuk 2 hétig nem lenne áram a világban, befalcolna mindenki.

    Egy ált isk tanárral beszéltem, a mostani helyén földrajz dolgozatot iratot, az átlag 1,7 lett úgy hogy használhatták az atlaszt. Azt mondta a régi helyén rosszabb volt a helyzet. Ez azért siralmas, persze tegyük hozzá, hogy ez részben a tanárok hibája is.
  • caprine #20
    Baromira igazad van. Volt egy 3 diplomás kollégám, de egy tollbetétet se bíznák rá. Az a baj, hogy totál elméleti embert csináltak belőle, de egy gyakorlati világban kell élnie, és nem bírom vele megértetni a különbséget, lemondtam róla. Azt szokták mondani, hogy 2 ember típussal ne vitatkozz, az ostobával mert túl buta és nem érti meg, és a túl okossal, mert magát úgyis okosabbnak hiszi és úgy se hisz neked.
    Utoljára szerkesztette: caprine, 2017.04.11. 08:17:10
  • arty
    #19
    jaja, a karaktergyilkosságról azonnal a takonylibsi ugrik be! és csak ők! a legbiztosabb mód a felismerésükre!

    én pl, ha valahonnan gyurcsányozást hallok, téglát dobok! tuti, hogy egy libsi karaktergyilkos pofáját cseszi szét!
  • arty
    #18
    "az elmult idoszakban a liberalis kormanyok szandekosan lebutitottak a lakossagot"

    hátpersze :)))
  • who am I 7
    #17
    mondjuk a takony libsik azok pont, akik eddig erőszeretettel karatkergyilkoltak a virtuális téren és csúsztattak. mára ez persze már divattá vált :D
  • VolJin
    #16
    A pc sajtó bizonyos témákban a leginkább hírhamisító, és még mindig ott tartanak, hogy jajj, a Trump nyert...
  • who am I 7
    #15
    mondanám azt, hogy korszerű és gazdaságos ipart ja, de ma ez nincs. persze korszerűnek korszerűnek mondhatjuk egy baltához képest, de azért gazdaságilag igencsak lehúznak rengeteg bőrt dolgokról és nem lépünk akkorákat előre, mint léphetnénk. ehhez azért kell az, hogy a lakosságnak meg lehessen mondani mit vegyenek, lehessen hülyíteni őket. ahhoz meg a hulladék oktatási rendszer kell. és ez csak a gazdasági része.
    mondjuk annyiból csúsztattam, hogy azért nem csak a döntéshozók felelőssége ez, hanem az eltunyult, fejlődésre lusta, átlagparaszté is azért...ez így együtt lassítja be a fejlődést. de mindezek mellett, akkoris minden relatív.

    egy ami nem relatív, h szétqrjuk a környezetünket és az űrtechnológia viszont nincs azon a szinten, h utazzunk,terraformáljunk stb. így borzalmas felelőtlenség, ami most megy.
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2017.04.10. 16:49:21
  • M2 #14
    Ha a wikipédiát úgy veszed, mint közösségi oldal, akkor azok között messze a legdurvábban cenzorált. Jó lenne, ha az egész internet így működne?
  • Caro
    #13
    A wikipédia is közösségi oldal. Mintha valamikor lett volna róla cikk, hogy pontosabb az Encyclopedia Britannica-nál.
    Lehet hogy a közösségi oldal fajtája is számít.
  • poiuztrewq
    #12
    "Az eredmény Donald Trump megválasztása és a Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése lett."

    Még mindig itt :/
  • ugh
    #11
    Ez egy huyleseg.
    Akkor lenne igaz ha a magasan kepzett szakmaisag egyutt jarna az inteligenciaval.
    De a ketto nem jar egyutt.
    Lehet valaki magasan kepzett orvos, mernok, sajnos tanar, is mikozben ostoba mint egy lapat.
  • dzsagon
    #10
    Én a kezdetektól mondom, hogy a facebookot csak az idióták használják.
  • Kara kán
    #9
    Mellébeszélés.
    Olyan ez is, mint a lopkodások. Van 20 millió ügy csak Magyarországon, erre fel nyitnak 20 millió dossziét, holott elég lenne csak annyit nyitni, mint amennyi tolvaj van, tehát kb. 100 ezeret. Tehát, ezt a problémát nem lehet a hamis hírek szűrésével megoldani, ezt csak úgy tudod megoldani, ha kiiktatod a generátorait, a konkrét embereket. Durván hangzik, mi?
    Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.04.10. 12:42:59
  • bunny
    #8
    Már az is segítene, ha legalább a domaineket tilthatnám a fb hírfolyamban. Ehez képest max az embert tilthatom, aki megosztott valami sületlenséget.
  • tom_pika
    #7
    Érdekes, hogy ő objektív módon tudja, hogy Trump megválasztása és a brexit hiba.
    Ezzel együtt igaz, hogy az álhírek és hazugságok gépi terjedése nagyon veszélyes lehet. Az interneten keresztül ha így haladunk még félretájékoztatottabbak lehetünk, mint régen a tévét néve, rádiót hallgatva, mert azt hisszük, hogy azt a tartalmat nem szűri a műsorszerkesztő. Régen legalább tudtuk, hogy a hozzánk eljutó híreket gondos kezek pofozták megfelelőre.
  • NEXUS6
    #6
    Egyetértek.

    Ha Cilike egy kicsit markánsabb FB kampány hatására nyer, akkor most mindenki a demokrácia, a közösségi véleménnyilvánítás és formálás új korszakáról beszélne, mert a közösség aktív polgárai felnyitották a bizonytalankodók szemét az aktuális és érvényes infókkal.

    Az internet nagy hibája, hogy sajna nem kompenzálja azt aki vagy, ha szexmániás vagy, akkor olyanokat találsz, ha bal/jobboldali szélsőséges, akkor olyanokat, ha érdekel a tudás/tudomány, akkor meg olyanokat.

    Ez már csak az eredménye annak, hogy a családban/iskolában valami esetleg nem jól működik. Az, hogy ráadásul olyan módon torz az egész, hogy már a rendszer kiagyalói is kritizálják, ahhoz már csak gratulálni tudok.

    Lehet, hogy csúnyán hangzik, de gondolkodjunk már megint el, hogy mi is a család szerepe, hogy esetleg a szülőknek igen is időt, pénzt, és energiát kell adni (ott hagyni), hogy azt a gyereknevelésbe fektethessék.

    Jelenleg a szülő azt mondja, majd az iskola, az iskola azt mondja, majd a szülő, és mindkettő csak örül, hogy nincs a gyerekkel semmi komolyabb gond, mert a számítógép/tv elött ül egész nap!
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.04.10. 11:34:12
  • kvp
    #5
    A gond ott van, hogy az elmult idoszakban a liberalis kormanyok szandekosan lebutitottak a lakossagot, hogy konnyebb legyen iranyitani oket. Aztan megjelentek a kozvetlen demokraciat ujra, nagyobb meretben is lehetove tevo modern platformok. A lakossag meg tul hulye hozza, de attol meg a dontesi jogkor tovabbra is nalluk van.

    Mit lepne erre a vezetes:
    -megprobaljak elvenni a dontesi jogot az emberektol es atadni szakertoknek (lasd: EU), ez a demokraciaval ellentetes
    -megprobaljak a kozvetlen demokraciat akadalyozni (ez sem demokratikus)
    -megprobaljak elmagyarazni az embereknek, hogy mit kell elhinniuk es mit nem (lasd ezt a cikket is)

    Az utobbival az a gond, hogy annyit hazudott az embereknek a hivatalos politika, hogy most mar semmit se hisznek el, se a politikusoknak, se masnak. Innentol konnyu alhireket terjeszteni, meg az ellenkezojet is.

    A valodi megoldas a lakossag tomeges oktatasa lenne, hogy kepesek legyenek tudatos donteseket hozni. Ezzel ket gond van: egyreszt a politikusok es a nagytokesek elvesztenek a hatalmukat viszont ez azert nem kovetkezhet be, mert a lakossag jelentos resze nem eleg intelligens a mai demokraciahoz, de szavazati joga van. Nem mondom, hogy van jo megoldas a problemara, de a kozvetlen demokracia a nep altal nem tamogatott, megbizhatatlan vezetokkel ezt a helyzetet eredmenyezi.
  • Cat #4
    A kormányok éppenséggel szeretnének, mert csak magasan fejlett oktatásra lehet korszerű ipart és gazdaságot telepíteni, és ezért tesznek is, pl. a rossz PISA-eredmények nem véletlenül okoznak botrányt mindenhol. Az egyes politikusok, na az más tészta. De a tájékozódni nem akaró emberek felelősségét se hagyjuk ki a képből, lásd pl. a mostani Ürge Vorsatch Diana botrányt, ahol egy magasan kvalifikált, egyetemet végzett nőről van szó, mégis a földbe dugja a fejét, és képes olyanokat leírni, hogy "a politika a politikusok dolga", és nem érdekli semmi ami az országban van amíg őt magát személyesen nem érinti rosszul.
  • who am I 7
    #3
    azért nah.....ezért nem csak a "fészbúk" meg tvít a hibás (vagy bármilyen közvetítő közeg emberek közt), sőt én azt mondom, hogy LEGINKÁBB NEM EZEK A HIBÁSAK. hanem az oktatás.....és innen tovább boncolva a probléma gyökerét, NA MI? NA MI??????? A kormányok, akik nem akarnak általánosan sok mindenre rá látó és gondolkodó embereket. Nem kellenek az intelligens emberek, mert a mostani bohóc korrupt férgek (a háttérből támogatóiakkal) már rég el lennének takarítva (bármelyik országból).
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2017.04.10. 10:55:17
  • Skylake
    #2
    Tehát újra van yellow press és yellow journalism az a fajta expanziója, amely korábban az ipari forradalmat követő korszakban megtörtént, a körülbelül a XIX. század közepétől a XX. század elejéig időszakban. Hogy mik vannak?! A történelem megismétli önmagát, a digitális technológia használata és felhasználása mögötti indítóokok tökéletesen változatlanok. Tessék, íme, korabeli karikatúrák a yellow press-ről:

    https://publicdomainreview.org/collections/yellow-journalism-the-fake-news-of-the-19th-century/

    Minden ugyanerről szól ma is.
  • overseer-7
    #1
    öhhö öhhö