13
-
#13 Szövegértelmezés, értő olvasás... gyakorold. Van mit. -
#12 "Na de én itt zártam a témát"
Tényleg? Hú, bocsi, nem is tudtam, hogy tiéd az SG :P -
lacuska51 #11 Aki még is megszeretné venni: https://www.gog.com/game/planescape_torment_enhanced_edition
20 euró az ára, de most akciósan csak 14 euró elővételben
Április 11-étől lehet letölteni. -
#10 Az 1. hsz az enyém itt, ha nem vagy Beamdog-os, akkor a stílusom nyilván nekik szólt és nem másnak. Ha magadra veszed, az komoly defektus...
A te stílusod viszont nekem szólt. Na de én itt zártam a témát, az idő úgyis engem igazol, a Beamdog pedig senkiházik gyülekezete, akik önálló ötletek híján legendákat aláznak porba. És amint látjuk ehhez még találnak tapsikoló vevőket is. Epic :-D -
#9 1. Én nyitott ember vagyok. Biztosan sok egyébben egyetértünk. Tegyük félre ezt a félreértést kérlek. Nem nyitottunk jól. Én sem, aláírom... bár te is erősen kezdted a fikázást.... olyasminek a fikázását, amit évek óta nagyon várok már. De mondom, nem akarok én ellenérzéseket. Nem 8 éves vérpistike vagyok... és sejtve hogy milyen témáról beszélünk, szerintem Te sem. Szóval mit szólnál most egy kis kölcsönös tisztelethez?
(őszinte békejobbot nyújt)
2. Nem kell ebben egyetértenünk. Csak mondom, szoftverfejlesztő vagyok, és nagyjából átlátom, hogy milyen jellegű munka egy ilyen portolás. De ez szerintem csak piaci kérdés. Igény van rá, és a piac szerint az ár korrekt. Szerintem is. Szerinted nem, de senki sem kötelez, hogy megvedd. Ez a szép a világban. (teszem hozzá, én is megvárom a Sale-t)
Eredeti GoG... Day1....
Hát azért barátom (bocs, de megint megelőlegeztem, bízva a világ szépségében :) ), azért az nem annyira Day1....
Ők nem portolták újra a játékot. Az az eredeti verzió, amihez meg elképesztő mennyiségű javítás jelent már meg...
Látod? A Heroes dologban is mennyire egyetértünk. Meg abban is, hogy a Torment egy remek játék. :)
Utoljára szerkesztette: takysoft, 2017.03.29. 15:20:29 -
#8 "Hogy lehet így elkezdeni egy beszélgetést?"
a stílusodnak megfelelően válaszoltam.
"egy random értékelés"
Steam - Baldur's Gate EE:
Felhasználói értékelés:
MOSTANÁBAN: Nagyon pozitív (39 értékelés)
ÖSSZESÍTVE: Nagyon pozitív (3,069 értékelés)
BG2 EE:
Felhasználói értékelés:
MOSTANÁBAN: Nagyon pozitív (40 értékelés)
ÖSSZESÍTVE: Nagyon pozitív (1,812 értékelés)
Icewind Dale EE:
Felhasználói értékelés:
MOSTANÁBAN: Nagyon pozitív (10 értékelés)
ÖSSZESÍTVE: Nagyon pozitív (397 értékelés)
Siege of Dragonspear:
Felhasználói értékelés:
ÖSSZESÍTVE: Többnyire pozitív (355 értékelés)
Szóval ja.... "egy random értékelés" ... vicces vagy :D de tényleg :D
"Tablet = casual gaming."
Ez meg nem tény, hanem vélemény. Mégis úgy írod mintha tény lenne....
-
#7 1. Nem vagyunk barátok továbbra sem és borítékolom, hogy ezek után nem is leszünk. Qrva gyorsan le kéne szoknod erről a stílusról, mert feljött a reggelim...
2. Soha nem állítottam, hogy ne használtam volna modot a játékhoz, viszont azért a nyúlfarknyi modért senkinek sem kellett röhejes, szánalmas 20 euro fizetni. Ha nem akarod felfogni, hogy mi az egész Beamdog farvizes lehúzással a baj, a te dolgod.
A Beamdog pedig kutyaütő, kókler, fakezű, béna, tehetségtelen, tolvaj banda... olvasd el a megjelenéskori állapotokat a korábbi kókányolásaiknál. Ja, hogy azóta helyrepofozták valamennyire? Oké. Az eredeti GoG-os verza meg úgy volt közel perfekt már Day1, ahogy azt kell.
A Heroes 3 remake is egy lehúzós vicc a Heroes 3 HD modhoz képest... -
#6 Ja, hogy már megcsinálták? Azért kérdezem, mert amikor kijöttek bugos szemetek voltak. De akkor örülök, hogy végre "megcsinálták". Erre nézek egy random értékelést idén március 3.-ról:
"This is one of those games that gets progressively worse with every single patch. I recently installed the game to see if it has become playable, and I was first greeted with the new inferior character creation UI that makes picking a color a lot more tedious, and once I got into the actual game, I noticed that some of the patches has included some weird smoothing effects that turn the once beautiful sprites to look like some obscure vomit shapes. It is absolutely clear to me that if you want to experience Baldur's Gate, it is better to go with the GOG version. This 'Enhanced' Edition is just a crime agaisnt humanity."
Ebben az a durva, hogy pontosan ez volt a helyzet megjelenéskor is.
A belekókányolt tartalom meg egyszerűen árnyéka a játéknak. Nem is értem, hogy képzelték? Ez kb. olyan, mintha Mozart Varázsfuvolájába beletolnék 5 perc extrát. A 2. rész elején, az 1. rész utáni győzelem ünneplése után új kalandokba vág a csapatunk, de ugye foglyul is ejtenek minket. A kettő között nincs átkötés, főleg nem a megalomán pala csaj... Nem mellesleg a BG csodás videóit is gagyor állóképekkel helyettesítették.
Tablet = casual gaming. Nem pedig több 100 órás RPG-k, melyeknél nagyon fontos a kellő beleélés, amit azon a röhejes vackon erősen nehéz lesz átélni.
"Nagyon sok régi HC rpg játékos ma már csak mobilon, vagy tableten játszik ... ha játszik."
Ezzel nekem sok gondom nincs. Kinek, mire van ideje... de, hogy tableten egy ilyen szintű cuccot csupán csak maréknyi hc tol végig az is biztos. Abs. nem piac. Max azért piac, mert a lelkes régi rajongó megveszi tabletre is. Beletol pár órát, majd többet elő se veszi. Eleve ez a játék még PC-n is játékost próbáló, mert inkább egy nagyra hízott interaktív, gondolkodós könyv, sem mint egy akció-RPG, amihez inkább van szokva a többség.
Érdemes ezt a játékot aljasságból összevetni a mai RPG-kkel... -
#5 Barátom, 20 méterről látom, hogy modoltad :D
Ha a kérdés arra utal, hogy megéri-e megvenni valakinek, akinek amúgy megvan az eredeti... akkor a válasz: nem biztos.
De megéri-e annak, akinek nincs meg az eredeti GoG-on (ahol amúgy is 10 dollár)
Steam Sale-ben nekem meg...
Annak is, akit épp a tablet érdekel... mert az moddal se tudod megoldani.
Vannak csúna remake-ek. Heroes of Might and Magic III pl, aminél ugye a kiegészítőhöz nem lesz remake, mert "eltűnt a forráskód"...
Szégyellje magát a kiadó....
De a Beamdog szép munkát végez. A szoftverfejleztés pedig költséges móka, bárhogy is nézzük. -
grobs #4 A BG1-2, IWD már megcsinálták. Nagyon jó munkát végeztek. Multiplayer is van mindegyikben. Mindegyik 10 EUR + ha kell az ő bővítésük (új karakterek, voice és portrait pack-ok) az pár EUR.
Én PC előtt vagyok egész nap. Este amikor bezuhanok a kanapéra és van egy kis időm játszani azt tableten teszem. Örülök, hogy lesz tableten Planescape is. 17 éve nagy élmény volt végig tolni ... és persze itt van a szekrényemen a PnP is.
Ezek point-and-click rpg-k. Tökéletesen megfelel a touch irányítás. Az meg, hogy könnyed, vagy komolyabb darab nem számít. Akinek nincs türelme hozzá az nem tolja végig. Mobilon is van mindkét típus. pl. Lifeline pénzbe kerül, grafikája nincs mégis nagyon népszerű. Nagyon sok régi HC rpg játékos ma már csak mobilon, vagy tableten játszik ... ha játszik.
-
#3 És neked? Hogy lehet így elkezdeni egy beszélgetést?
Indokolt-e a 20 euros/dolláros cetli?
Saját gameplay-ből (GoG verza), saját shoot:
[u]Beamdog gameplay-ből (Steam/GoG verza)[u/]:
-
#2 Neked mi bajod van, ember?
1. Semmi bajom az eredeti verzióval, magam is azt játszottam VÉGIG tavaly. De nem 2 perc volt, mire be tudtam lőni, hogy fusson a gépen. Trial-and error próbálkoztam a feliratméretekkel a toolokban, mire meglett egy játszható beállítás. Szóval átkozott nehézkes. És nem... a játék is nehézkes, de ennek NEM része a szemét telepítési procedúra...
2. A Beamdog összes munkája kritkán felüli. Amit csinálnak, az minőségileg teljesen jó. Persze, vannak apró gondok. (pl jó lenne ha nem kéne minden exe-re külön belőni High DPI Scaling letiltását windows-ból) De a feldolgozások jól irányíthatóak, könnyen futtathatóak, szépek, jól skálázódnak, és történetileg is hűek az eredetihez.
Pénzt csinálnak valamiből, amihez értenek, és amire IGÉNY van. És más nem csinálja. Ez pedig kérlek zseniális. Őszintén remélem, hogy eljutnak majd az Icewind Dale 2-höz is... sőt, nekem még egy Fallout 1-2 feldolgozás is jöhetne tőlük, mert szerintem kifogástalanok.
Csináltak amúgy saját tartalmat is. Nekem az is tetszett. Ha neked nem, nem kell játszani vele. De a remake-ek szerintem mesterművek, és hiánypótlók, és fogalmad sincs, hány emberhez juttatják ez ezeket az amúgy lassan feledésbe merült remekműveket.
Igen, pénzt csinálnak. Igen, más farvizén. De amíg erre valaki képes úgy, hogy közben kielégít egy valós igényt, addig szerintem zseniális, és így tovább!
Nem azt mondom, hogy a Beamdog a megváltó, vagy hogy a munkáik tökéletesek. De nem szentségtelenítik meg a játékokat. Amihez hozzányúlnak, azt a kellő tisztelettel teszik!
3. Igen. Mobilokra. Haver, lassan akkora mobiljaink vannak, mint régen a monitorok voltak. Én a Baldur's Gate I-et annak idején egy 14"-os CRT-n toltam.
Ma a tabletek akkorák, és ezerszer jobbak a felbontások is.
Sok embernek nincs is számítógépe. Meg minek? Ebben a játékban nem kell begépelni semmit. Őszintén szólva nem látok semmi okot arra, miért ne lehetne ezt tableten játszani. Persze, ez nem egy casual játék. Ez egy mestermű. Ehhez idő és kitartás kell. De ez platformfüggetlen. Ismerek olyat, ami aki simán végigvitte a Baldur's Gate-et is a tabletjén.
Sőt, én pl cégigvittem a Little Big Adventure-t a 4,7"-os telefonomon. Pedig arra játékra sem merném azt mondani, hogy casual.
Nem mellesleg regényeket is telefonon olvasok... Az sem 10 perces móka :D
És nem sokban más, mint ez...
Vagy azt mondod, hogy a Ready Player One-t telefonon kiolvasni is blaszfémia?
Na akkor még annyit hadd tegyek hozzá, hogy egy mobiltelefon esetén ma már szinte a pofonegyszerűség határát súrolja egy egér+billentyűzet hozzáadása. (bluetooth). Sőt, az android elkezeli az OTG-n rádugott Xbox 360 controlleremet is :D Teszteltem.
A képet is ki lehet tolni tévére vagy monittorra. Ott van az MHL, ha támogatja a telefon... de ha nem kábelen érdekel, van miracast is (bár annak a minősége... szóval lehet még hova fejlődni... főleg válaszidőben.... bár ez nem egy autóverseny, itt az mindegy)
Rengeteg ismerősömnek nincs PC-je. Legtöbb embernek ma már nem kell. Laptop se. A facebookot elérik telefonról, tabletről is.
A játék meg nem attól függ, hogy min játszod. Az számít, hogy játszhatsz. Mert tudsz!
És értékelheted azt a zseniális játékot, mert megadatik.
Igazad van... 10 ből ha 1 ember érti igazán, és ez nem fog változni. De attól az 1-től meg ne vegyük már el...!
Összegezve: Ez a hír jó. Ebben semmi rossz nincs. Ez így eljuttatja majd ezt a játékot egy halom új emberhez. És lesz köztük pár, aki látja majd benne azt a különlegességet, ami benne van.
Mert a Baldur's Gate I-II Enhanced Editon változatok ízig-vérig ugyanazok, mint az eredeti játék. Minden pillanatban ugyanazt kaptam, amit anno imádtam. Az Icewind Tale-nél nem tudom. Ott az Enhanced-et toltam le először... Igaz elakadáskor az eredeti játék végigjátszását nézegettem, szóval nem hiszem, h nagyon más lenne az sem.
Utoljára szerkesztette: takysoft, 2017.03.29. 01:20:38 -
#1 "Végre megtörtént az, amire szerintem az RPG rajongó társadalom nagyjából fele várt:"
Ez nem ilyen egyszerű:
1. A Planescape Torment GOG-os verziója jelenleg pazar. 1080p kijelzőn toltam végig pár éve és életem talán legkülönlegesebb és legjobb gamer élményét éltem át benne.
2. Érkezik a remake, de kiktől? Ezektől a tehetségtelen mások farvizén evickélő Beamdogos szerencsétlenektől? Ez inkább átok, nem áldás.
3. A Planescape Torment egy annyira különleges játék, hogy az RPG társadalom jó része végig sem játszotta SOHA! A nyelvezete kifejezetten nehéz, a gameplay pedig főleg olvasgatásból áll... ez kapásból rengeteg RPG-s arcot kizár és akik ki is tartanak az elején egy idő után könnyen feladhatják, mert ez a játék nem akcióval húzza be az embert, hanem az intelligenciájával és magasröptű gondoltaival. Tudom, mert végigjátszottam és történetben MINDENT elvert, amit valaha játékosként átéltem és az egyedisége és hangulata is ott van a legjobb 5-ben!
"illetve mobilokra is a cím."
Ez blaszfémia. Mobilon vagy tableten én elhiszem, hogy technikailag a játék játszható lesz, de MINEK? Ezek a játékok nem erről a tapis casual fosásról szólnak... ez egy másik univerzum és kb. a név megcsúfolása mobilon prüntyögni vele.