5
  • Zombee
    #5
    Este beültem rá, szerintem teljesen rendben volt. Szórakoztató, látványos, izgalmas. Vér nem nagyon van a 12-es karika miatt, bár az egyik halál kicsit kilógott már ebből a karikából.
  • chuky123
    #4
    Az biztos a film végéből ítélve lesz folytatása :)
  • nkmedve
    #3
    Léteznek már hasonló filmek (Apollo 13, Gravity), abból sem olyan könnyű kiemelkedőt alkotni, arról nem beszélve, hogy teljesen más stilus. Aki egy Alien szerű horrorra vágyik azt nem fogja lekötni egy "eltűnt az oxigén/kifogyott az üzemanyag/elvesztettük a kapcsolatot a földdel" tipusú űrdráma.

    Ez egy egyszerű űrhorror egy már létező recepre. Ahogy a haunted house témából is van kb. 500 film, igy az Alien témára is lehet épiteni néhányat (azért annyira sok hasonló film még nem volt).
    Lehetett volna több eredetiség a filmben, de szerintem nem volt rossz, a legtöbb mostani filmmel ellentétben nagyon tökös volt, ami már önmagában is értékelendő.
  • felemelő
    #2
    Mert a buta amcsi filmesek nem képesek túllépni a horror/erőszak szinten, pedig a sci-fi ezerszer több lehetne ennél, de leginkább csak annyi történik, hogy a western-t vagy godzillát átteszik az űrbe.
  • NEXUS6
    #1
    Roppant eredeti. A végtelen határok sorozat egyik epizódjában pont ez volt, mint ebben a filmben.

    Nem tudom miért kell eröltetni ezeket az unalomig ismételt horror/akció témákat. Csináltak egy ilyen díszletet és igazából szerintem nem tudta sem a rendező, sem a forgatókönyv író, hogy mi a faxt kéne ott az űrhajósoknak csinálnia, hogy kitöltsenek egy 90 perces filmet.

    Csak el kéne menni a NASA-hoz, vagy az oroszokhoz és megkérdezni a szakembereket, hogy mi romolhat el, és annak milyen következményei lennének? Hogy halhat meg valaki az űrben? Ebből 4-5-öt összeszednek, melléraknak valami minimális háttértörténente és ennyi.