9
-
ostoros #9 Dehogy. Akkor az lenne, hogy a terrorista lenyeli a detonátort időzítőstül, kis részletekben pedig mellé nyeli a robbanó anyagot. Nem létezik tökéletes védelem. -
duke #8 Valoszinuleg azert nagyobb a repulogep es az utasok tulelesi eselye, ha a csomagterben tortenik egy robbanas, mintha az utasok kozott. A csomagter esetleg lehet megerositett robbanas biztos. Voltak ilyen kiserletek nem tudom hogy valaha alkalmaztak volna.
Es maguk a csomagok is mersekelhetik robbanas erelyet. Egy borond halom kozepen felrobbano csomagnak biztos kisebb a hatasa, mint a fedelzeten az ablak mellett. -
Akva #7 "13 ország esetében a beutazók nem vihetnek magukkal a repülőgépek fedélzetére laptopot, táblagépet, digitális kamerát, játékkonzolt és elektronikus könyvolvasót. Az utasok ezeket az eszközöket kizárólag poggyászként adhatják majd fel."
Nem tudom miért jobb, ha a csomagtér robban. -
duke #6 Jobb hatasfoku robbanoanyagokra lesz szukseg, hogy egy mobiltelefon vagy ongyujto is eleg legyen.
Utoljára szerkesztette: duke, 2017.03.22. 17:42:30 -
Cat #5 "Különösen idegesítő, hogy italt értelmes mennyiségben nem tudsz felvinni, az átvilágítás után csak 3-5 euróért tudsz venni fél liter vizet.."
1. Csak Európában van ez a hülyéskedés a folyadékokkal, hogy max. egy deci.
2. Üres palackot gond nélkül bevihetsz, aztán egy csapban megtöltöd ingyen. -
#4 Figyelj. Egy távirányító rendszerrel simán működésbe lehet hozni egy bombát.
A bombát berakják az utastérbe, egy mobil app-al bluetooth-on keresztül aktiválják.
Egy ilyen távirányító csak pár dollár alibabá-ról.
Ha átvitte az átvilágításon, akkor működésbe is tudja hozni, függetlenül attól, hogy hol helyezkedik el a repülőn
Szóval ez egy totális fasszság, pont úgy, ahogy a biztonsági vegzálások egy nagy része.
Az utóbbi 5 évben vagy 50-szer repültem, nagyon elegem van a biztonsági ellenőrzésekből. Különösen idegesítő, hogy italt értelmes mennyiségben nem tudsz felvinni, az átvilágítás után csak 3-5 euróért tudsz venni fél liter vizet..
Lehúzás és ezért is tartják fent ezeket az intézkedéseket. -
grobs #3 Egy könyvben azonnal kiszúrják a robbanóanyagot. Nekem még az új utazóbőröndömben is kiszúrták a tartósító szer illatát hiába szellőztettem. Persze átengedték, csak kapott egy külön átvizsgálást. Maga a szer ártalmatlan, de a gépnek "gyanús".
Az elektronikai eszközökben sok a megtévesztő anyag. Megpróbálhatják a robbanóanyagot akkumulátornak álcázni. Sok reptéren ezért külön fakkba kell tenni minden elektronikus eszközt, hogy azt alaposabban megnézhessék. Ferihegyen a vastag talpú cipőt is levetetik, és át kell küldeni a gépen.
A mostani balhé igazából annak szól, hogy az elektronikus eszközök biztonságos átvizsgálása lassítja az átengedést, és így is túlterhelt a legtöbb reptér. Afrikai, Ázsiai reptérerek egy részén eleve az átvizsgálás minősége kérdéses. Ezért inkább feladatják. A raktérben lényegesen kisebb a kockázat.
-
fonak #2 Ez így van, "biztonsági színház" folyik, bár biztos elrettent pár terroristát is (azért egy ilyen vastag könyvbe belelapoz a biztiőr jó eséllyel nem? filmben biztos látott ő is ilyet). Abszolút biztonság akkor lenne, ha meztelenül, kiütve utazhatnának csak az utasok a gépen. :) -
#1 Ekkora faszságot. Akkor visz magával a terrorpista egyibelezett 1000 oldalas könyver, amiben elég sok robbanóanyag elfér. Egy laptopban ahhoz képest semmi.
A reptéri biztonsági intézkedések nagy része csak látszat az utas kedvéért (?), hatása kb. semmi.