45
-
Sir Cryalot #45 meg az exhibicionizmusukon is tetten érhető a dolog.
(ősi mesterség űzés felmenőágon...) -
Sir Cryalot #44 "A jóédes qrvaanyját annak a munkáltatónak, aki azt hiszi, egy ember ilyen kiszipolyozása elfogadható! "
-és aki körbeudvarolja meg odacsábítja adókedvezménnyel? Az a fajta kurválkodás az oké ?
Ezzel kapcsolatban van mit kompenzálni a MO-i szentfazekaknak az is tuti .
...meg az exhibicionizmusokon is tetten érhető a dolog.
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.03.28. 09:14:48 -
endrev #43 Azért az a vécészünet durva… Könyörgöm, ez biológiai szükséglet, azoknak az embereknek naponta min. másfél, de inkább két liter vizet meg kellene inniuk, és NEM EGYSZERRE. 2-3 decinként. Ami rossz esetben napi 2-3 WC-t jelent. Ki lehet bírni napi 2 deci vízzel is (és akkor megvan az 1 alkalom), csak aztán senki ne csodálkozzon, se alkalmazott, se munkáltató, hogy egyszercsak vesegörcsben rogyik össze az alkalmazott, és hogy emiatt kiesik napokra, akár hetekre, ha túl nagy a vesekő, és nem urátkő, ami feloldható, emiatt tehát műtét vár rá.
A jóédes qrvaanyját annak a munkáltatónak, aki azt hiszi, egy ember ilyen kiszipolyozása elfogadható! -
Sir Cryalot #42 MO. nem Svájc és ez feldolgozhatatlan kisebbségi komplexust okoz , viszont valahogy mégiscsak Svájcnak kéne lenni, nyomatni kell róla a dobszólót a Kossuth rádión hogy HOZZÁADOTT ÉRTÉKŰ TERMELÉS, GONOSZMULTI, ami úgyhangzik mintha magyarul lenne, miközben "nemzeti juppizmus tolvajnyelve" , magyarul azért mondják hogy be lehessen csatornázni az érzelgősködők működésképtelen agyába .
http://fedor.blog.hu/2016/11/19/a_met_svajci_szekhelyen_van_rogan_bizalmasanak_luxusvillaja -
TokraFan #41 Az a szomorú, hogy semmi érvet nem hozol fel...Csak érzelmeskedsz, azt is kettős mércével. Vásárolhatsz kisboltban most is, ahogy bárki más is! Ha mégsem így történik, az nem a multi hibája!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.27. 13:30:10 -
Sir Cryalot #40 általában az irracionális érzelgősséget nevezik hülyeségnek -
ostoros #39 Továbbra is csak a hülyét játszod. Szomorú. -
Sir Cryalot #38 Ha az emlékezetem nem csal a jelenlegi brigád pont ilyen érzelmes hívószavas lázítással jutott hatalomra.
Miközben a gyalázott multikat nem győzik körbeudvarolni meg milliárdokkal kecsegtetni, a "hőn szeretett népnek" más orcájukat mutatják, és lehet is , mert nem is jut el a csalafintaság a külső agykéregig ahol a tudatosság lenne, max. a begőzöltségek. -
TokraFan #37 "Attól hogy mindent megveszel egy helyen, annak az egy helynek még nem kell egy ember tulajdonában lennie, nem kell egy tőkés faszfejet szolgálnia, hanem szolgálhat egy egész régiót."
A multik -gyakorlatilag minimális kivételtől eltekintve- nem egyetlen ("faszfej"??) ember tulajdonai...;-) Általában részvénytársaságok ezernyi részvényessel, esetleg egy szűkebb befektetői kör tulajdonolja. Ezeknek is van családja, a kisrészvényesek hétköznapi emberek. Őket nem sajnáljuk, csak a kisboltost? Nincs itt kettős mérce?
Amit idéztél az csak egy érzelmileg erősen túlfűtött egyveleg, de bizonyosan semmi köze a gazdaság valódi folyamataihoz, működéséhez. Jól hangzik és persze részben van némi valóságalapja is.
De eleve abból indul ki, hogy az emberek hülyék (a multi elszívja a vásárlókat)! De hogyan szívja el? Kényszeríti őket bárki, hogy ott vásároljanak? Azt kéne már felfogni, hogy az emberek önszántukból _akarnak_ a multiba menni a Jóska vegyesboltja helyett. Ami pedig rossz egy multinál, azt most is a kisboltban veszik meg. Ha Pista péksége még mindig lényegesen jobbat süt mint amit a multiban kapni, akkor senki nem fog elszívni senkit sehonnan. Nem lehet, hogy azok a "szegény" családok és vegyesboltok, akik megszívták a multi miatt, valójában eddig is csak azért éltek meg, MERT NEM VOLT MÁS alternatíva? Ha nincs más, akkor a sz*r is jó lesz! Sok esetben ez történik! és ezt az emberek döntik el a választásukkal, nem valamiféle szupertitkos háttérhatalom kényszeríti rá őket.
Ráadásul nem mennek tönkre a _jó_ cukrászdák és éttermek sem. Ami tönkremegy, az a korábbi kis sz*r élelmiszer/vegyesbolt, amiért meg nem kár. Remélem láttál még ma is üzemelő kis élelmiszerboltot vidéken, melyek igen jelentős részében a választék szót nem is ismerik. Ami kapható, abból is csak egyféle van, jellemzően a leszarabb, legolcsóbb, legrosszabb minőségű termékek. Legtöbbje koszos, rendetlen, egyetlen pénztár, ott is jót beszélget a pénztáros marika a julcsival, ha éppen ismerik egymást. Az, hogy mögöttük sor áll, senkit nem érdekel. A helyi alkoholisták ott veszik meg a piát és a kisbolt előtt hugyozzák össze a környéket, mondván olyan családias itt a hangulat. Biztos van akinek ez tetszik mert ez olyan igazi hazafias nemzeti, de én maradok a kultúráltabb formáknál.
Egyébként rengeteg olyan termék jön be, ami itthon nem lenne kapható import nélkül, amit itt nem gyártanak, vagy nem jó minőségben gyártják. Nem csak a 200Ft-os tablettás borok polcán kell nézelődni és máris kinyílik a világ. Nyilván van gond a multiknál is, pl. "friss" húst semmi pénzért nem vennék ilyen helyen, de a hibákat leszámítva még mindig inkább ez, mint hugyos józsiék a sarkon.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.26. 00:27:32 -
Sir Cryalot #36 A személyeskedés is alulteljesítő neocortex témakörbe tartozik , az érzelemdús szövegeken nyammogás meg főleg ( #35 ). -
ostoros #35 Attól hogy mindent megveszel egy helyen, annak az egy helynek még nem kell egy ember tulajdonában lennie, nem kell egy tőkés faszfejet szolgálnia, hanem szolgálhat egy egész régiót. A szolgáltató multik mint a tesco elszegényítik a környezetüket.
Itt egy idézet, amely nálam ezt sokkal jobban megfogalmazta:
"A tesco dolgozóinak megélhetését nem a tesco, hanem a magyar vásárlók biztosítják, ahogy a tesco nyereségét is.
A multi cégek mögött sokszor olyan rablótőke áll, amelyik csak az extraprofittal elégedett. Ha ez megcsappan, viszik egyből a tőkéjüket máshová.
A tesco és többi nagy áruházlánc számos kis üzletet tett tönkre. Sok családnak elvették a kenyerét. Nem ünnepelném őket kenyéradóként, még akkor sem, ha a nagy üzleteknek is helye van a piacon.
Amikor nálunk megérkezik egy multi cég, és például egy nagy bevásárló központot akar építeni, akkor csak arról hallunk, hogy mennyi munkahelyet fognak teremteni, és majd mennyi helyi adót fognak fizetni. Arról mély csönd van, hogy mennyi lesz az adókiesés, amit a tönkremenő hazai kereskedelmi vállalkozások nem fizetnek be. Ők mennyi alkalmazottjuknak lesznek kénytelenek felmondani, mert nem bírják a versenyt. A magyar vállalkozók piacot és bevételt vesztenek, de a foglalkoztatottak száma sem nő, csak átrendeződik. Ezután nem abban a hazai boltban dolgoznak, hanem egy hipermarketben.
Ugyanakkor tudnunk kell, a multinacionális kereskedő cégek, a Harward egyetem tanulmánya alapján, de saját tapasztalataink szerint is, elszegényítik a kis és közepes településeket, mivel koncentráltan szívják el a vásárlóerőt. Bevételük másodpercek alatt külföldre kerül, kínálatuk döntő többsége nem magyar, s pláne nem helyi áru. Míg a helyi kereskedők bevételük majd felét helyben költik el, nyereségük helyben tőkésedik, addig a multik átlagban bevételük kevesebb, mint 1 %-át költik el helyben. Mindezt együtt értékelve, a város is elindul a pénzkiszivattyúzás miatt egy nem kívánt pályán.
Igen, büszke vagyok magamra, hogy ebben nem segédkezem. "
És igen, szolgáltató multit írtam az elején, nem véletlenül. Mert a termelő multi legalább hajt valami, -még ha minimális is- hasznot. Technológiát hoz ide. Know how-t hoz ide.
A szolgáltató multi sajnos nem ilyen.
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2017.03.24. 23:02:01 -
ostoros #34 Szerintem te csak mellé beszélsz. -
Sir Cryalot #33 Hát felmerülhet hogy a népvezér nem is magyarul beszél a hívekkel hanem a közös nyelv a kisebbségi komplexus , erre érzett rá nála is elég látványosan megvan , és az van nyakonöntve ezzel a nemzetieskedős keresett modorossággal , amitől egyre több embert kerülget jogosan a hányinger:
http://pera-graner.blogspot.hu/2014/03/a-nemzeti-juppizmus-tolvajnyelve.html -
TokraFan #32 Voltak ott még érdekességek a betonkeverős mellett is. Pl. a penészes, lejárt dátumú, rovarokkal teli tejtermékes cég, akik ebből az undorító hulladékból gyártottak ömlesztett sajtot (a NÉBIH videót nézve nem hittem el, hogy ilyen egyáltalán létezhet). A dolgozók elmondása szerint azért nem szóltak hónapokig, mert nem mertek, féltették az állásukat. Ez jobb?
Made in Hungary!
És akkor ott a biotermék címkézős ügy, ami milliárdos csalás volt, 100% magyar kft. Vagy régebben a téglapor bekeverés az őrölt paprikába...Az is magyar találmány volt. Hagyjuk már. Én nagyobb biztonságban érzem magam egy Aldi-ban, mint józsibánál, aki tököm tudja mit és hogyan csinál a garázsban...
Egyébként ha az adóelkerülés illegális -a multi esetén 98%-ban nem az-, akkor arra normális helyeken meglennének a hivatalok, melyek lerendezik ezeket. Persze nem itthon, ahol a NAV csak egy állami behajtócég, akik bizonyos emberekhez közeli cégeket "véletlenül" sosem vizsgálnak.
Tehát ott tartunk ahol korábban. Multinak is megvannak az előnyei és hátrányai, kkv-knak szintúgy. Normális országban arra törekednének, hogy a kettő megférjen egymás mellett, nem ez az ostoba kádári démonizálás a rohadó nyugatról.
Nem lehet mindent picsányi üzletekkel megoldani. Nekem semmi kedvem megint azt csinálni mint a kádár korszakban, amikor -viszonylag- jó kenyér Pistánál volt a főút mellett, savanyúság Julikánál 5km-el odébb, ha kellett egy lófülyi kis elektromos alkatrész valamibe, akkor meg mehettem a keravill-ba, 25km.-el arrébb. Ma meg kis közelítéssel megveszem egyhelyen. Ez előny, mert időt takaírtok meg és az idő sok pénz...Már annak, aki dolgozik. Mondom ezt úgy, hogy első vállalkozásomat '98 környékén a multi láz miatt kellett bezárnom, és váltanom más irányba.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.24. 03:33:26 -
ostoros #31 Pontosan tudom, hogy ott is vannak adócsalók. De te miért hagyod figyelmen kívül a nagyságrendeket? Mert a propagandát nem támasztják alá a számok!
A multik adózása picsafüst! A multik adóelkerülése nagyságrendekkel nagyobb volumenű és hatékonyabb, mint amire egy kis cég valaha is képes lenne! Ezt te is tudod, csak játszod a hülyét.
A betonkeverős eset egy volt a több tízezerből, az adócsaló multi az embertelen szabályaival pedig az elsöprő többség.
Ezt is tudod, csak játszod a hülyét. -
ostoros #30 Pontosan ezért kell már az alapoknál hazudni, hogy az új generáció már meg se ismerhesse az értékeket amit elődjei fontosnak tartottak. Ilyen alapokra gondolok, mint a történelem tanítás. De ott van például a pártatlan, arányos és széleskörű hírközlés., ami nem hogy nem létezik, de nálunk rosszabb, mint Európában bárhol!
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2017.03.23. 21:47:55 -
TokraFan #29 Jól benyelted te is a propagandát, és részigazságokból általánosítasz, ráadásul kettős mércével, mert csak a multikra alkalmazod, mintha a kkv szektorban nem lennének adócsalók és simlisek...pedig tényszerűen ott sokkal többen vannak.
A multik is adóznak, nem tudom miről beszélsz (más kérdés, hogy beruházások idején a kormányok bizonyos ideig adómentességet adhatnak, ahogy az is más lapra tartozik, hogy adóoptimalizálnak legális kereteken belül, ami nem egyenlő az adócsalással). Az adóelkerülésben egyébként is a kis cégek vitték a prímet mindig is, legalább néha néznél utána valaminek és nem csak a kormány propagandáját nyomatnád.
MInt írtam, a közelmúlt legnagyobb élelmiszeripari csalása egy 100% magyar tulajdonú kft. számlájára írható, tehát nem tudom miről beszélsz...De a betonkeverőben készített húskészítményeket sem egy mulitál találták a NÉBIH-esek, hanem egy magyar kisvállalkozónál.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a multiknál minden rendben és nem basznak át sehol. De a helyén kell kezelni a kérdést. Az általad bájos nosztalgiával kezelt magyar kisvállalkozóknál sem feltétlen jobb a helyzet, mert nem a vállakozás méretétől lesz valami korrekt vagy sem, és nem is attól mert magyar, hanem csak attól, hogy a tulajdonosi kör és a vezetés milyen emberekből áll. -
Sir Cryalot #28 "az alacsony önértékelés általában a fordítottjának tűnik mert önimádatukban rendszerint elfelejtkeznek minden másról."
aka.
"kompenzálom a kisebbségi komplexust mint az állat" :D -
Sir Cryalot #27 Szóval az milyen büszkeség amibe bele lehet szólni ? Meg le lehet törni ? Milyen jelzőt biggyesszünk oda? Csírázó ? Rügyező? :D
Szerintem meg sok az érzelem meg a szélsőség és egyik sem értelmet sugároz (hanem befolyásoltságot).
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.03.23. 09:40:59 -
ostoros #26 De nagyon is értem. Értem, hogy semmit nem értesz az egészből. -
ostoros #25 Aha, majd ha a multik adózni is fognak akkor igazad lesz. Addig annyit érnek egy országnak, mint a fing. Bezzeg a politikusoknak, na azoknak aranyat érnek. Lehet velük villogni, jó kis sápot lehet szedni a lobbijukból, kényelmes kis igazgató tanácsi állások várják őket, ha kiesnek a parlamentből.
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2017.03.23. 09:28:02 -
Sir Cryalot #24 Hát ja , célszerű szétválasztani a hiúságot meg a büszkeséget,
általában az alacsony önértékelésű embereknek csak felszínességekre van rálátásuk (kézenfekvő dolgoktól érzik valakinek magukat) amitől csak az első kategóriába tudnak tartozni, így MO-n főleg az első jellemző. És az alacsony önértékelés általában a fordítottjának tűnik mert önimádatukban rendszerint elfelejtkeznek minden másról. Ügyesen is játszik rá erre a tényecskére a kormányon lévő társaság.
#19-es kommentben nem is értik hogy az valami megingathatatlansággal kapcsolatos LENNE, szóval azt hiába támadnák ügyeletes bűnbakok.
Ugye senki nem gondolja komolyan hogy olyan felszínességeknek amit rendszerint pénzmosásra használnak, vagy a hungarikumozásnak a nemzet büszkeségéhez van köze :DD , nem , ez ún. "keresett modorosság" + díszelgés, és nagyon nagyon nagyon gáz.
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.03.23. 09:22:14 -
TokraFan #23 Értelmes ország arra törekszik, hogy legyen százezernyi kis vállalkozója, ahelyett, hogy arra törekedne, hogy legyen 100 darab multi.
Nem, értelmes ország arra törekszik, hogy ezek jól megférjenek egymás mellett, és nem démonizálja egyiket sem!
De nem vagyok korlátolt idióta.
Ez egy extrém magas labda volt...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.23. 04:15:54 -
Sir Cryalot #22 Állítólag régen se volt egy leányálom az zöplnél dolgozni:
-
ostoros #21 Szent szar mennyi multiszopó van itt... Képzeljétek el srácok, hogy a kisvállalkozó az egy ember. Annak van családja. Vannak gyerekei. Ő az a középréteg, amely megélhetést ad az alsó rétegnek, miatta van munkája a az éttermi szakácsnak, a taxisnak, a fodrásznak.
Értelmes ország arra törekszik, hogy legyen százezernyi kis vállalkozója, ahelyett, hogy arra törekedne, hogy legyen 100 darab multi.
Ugyanis a kisvállalkozók adják egy gazdaság gerincét. Ők adják a munkahelyek döntő többségét. Amíg ők gazdagodnak addig az ország is gazdagodik. Mondom ezt úgy, hogy egy fityingem nincs és vállalkozásom se volt soha, talán nem is lesz.
De nem vagyok korlátolt idióta. -
ostoros #20 Azzal.* -
ostoros #19 Mit gondolsz miért elsődleges dolog a magyarok büszkeségét támadni a vadliberális közíróknak, és társaiknak?
Mert akinek nincs büszkesége, annak nincsen gerince sem. Annak nincsen tartása.
Avval azt lehet csinálni amit akarsz, ha a megfelelő gombokat megnyomod az emberen. -
M2 #18 A magyarokból szerintem teljesen hiányzik a büszkeség. Az, amikor valamit nagyon jól csinálok és arra büszke vagyok, ezért soha nem csinálnám rosszabbul. Ezért minden ami magyar és jól indul, idővel lerohad a legalsóbb szintre.
Csak egy példa: megjelent egy új magyar szalámi, tényleg finom volt, minőségi és igényes. Pár hónap múlva már megjelentek benne mócsing darabok és az íze is leromlott. Fél év múlva egy igénytelen massza volt, tele szeméttel és egy bogárral. Akkor vettem utoljára. -
muerte2 #17 Ha mar ilyen nagy magyarkodas van:
Megkerdeznem, hogy a PICK szalami USA-ban miert olcsobb 45-50% al?
Vagy hogy a magyar gyartok, miert szallitanak jobb minösegü termekeket Nemetorszagba (Nem mindegyik) ?
Nyilvan mert az ami otthon meg elmegy, az N.o. - ban mar nem eladhato. Lehet multizni, de a magyar gyartok/kereskedök/egyeb vallalkozok sokszor sokkal jobban atverik a magyar vasarlokat/fogyasztokat.
Ha ebböl a gyakorlati tapasztalatbol indulok ki, akkor magyarorszag a multik nelkül nem csak anyagilag menne tönkre, de megint mindenki külföldre jarna bevasarolni, mert otthon vagy nem kapna vagy csak rosszabbat. Nem ismerös ez valahonnan? Mint ha mar lattunk volna ilyet. -
TokraFan #16 Én látom, rendszeresen rendelek tőlük házhoz...Ezt marinéni boltjából rohadtul nem tudnám, de nem is akarnám megtenni. Azontúl, nem tudom feltűnt-e, de ezekben a bev.központokban is rengeteg magyar termék van, melyek sajnos sok esetben semmivel sem jobbak. Nem attól jó egy termék, hogy magyar, hanem attól, hogy a gyártó milyen terméket gyárt le. Legyárthat szart a magyar is, és legyárthat jót a külföldi is. És persze fordítva...Lényeg az, hogy attól nem leszel nagyobb biztonságban, ha nincs Tesco. A közelmúlt legnagyobb hazai élelmiszerbotrányának főszereplője (milliárdos tételben címkéztek át Bio termékeket), 100% magyar tulajdonú cég volt. Ennyit erről...
lammaer
Már várom mikor lesz megint állami (bocsánat, nemzeti) sütőipari vállalat, akik hetente kétszer szállítanak kenyeret a népnek, ami bár szar meg száraz, cserébe jómagyar fajta...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.22. 01:47:48 -
noPublicFG #15 Ez mind az usa-cégek sajátja. Nem is értem miért akadt fenn az illető. Én is dolgoztam amerikai cégnél öt évet, ugyancsak egy szám voltam a rendszerben. Megtanultam, hogy olyan helyre nem megyünk többet dolgozni. :D -
fonak #14 Ezek pont nem azok a cégek, ha a termelő cég vonul ki, az más. Ezért is merik őket "szívatni", mondjuk normális országokban eleve nem engedtek ekkora teret nekik (hogy a városszéli hiperek mellett már a belvárosokat is ellepjék Tesco expresszekkel és tsaikkal). -
Macropus Rufus #13 nyugi. Ha lelépne akkor a hátrányát 100%-ban éreznéd. :p
Tudod, munkanélküliség nő, meg gpd csökkenés meg ilyesmi.
-
gosub #12 Nemtom honnan veszed ezt a sületlenséget, silányabb és drágább termékeket sóznak ránk a számodra oly kedves multik. Most jelent meg egy nagy felmérés Cseheknél, 14%-al drágább ugyan olyan cimkével, gyengébb minőségű termékeket gyártanak nekik a multik, mint a Németeknek. Semmi előnyét nem látom hogy itt van a Tesco. -
asgh #11 Barátnőm a budaőrsi Kikában dolgozott, ott sokkal rosszabb volt a helyzet.
Miden hónapra meghatározták, hogy mekkora forgalmat kell csinálni, de ha valaki kifogott egy pénzes vevőt, akkor feljebb emelték a limitet, nehogy túl jól járjon. Ha terméket visszahoztak garanciába, akkor az eladótól levonták a jutalékát, mintha bármi ráhatása lenne a termék minőségére. A jutalékokat nevetséges szinten határozták meg, ha eladott egy fél milliós bútort, kb. 1300 forint volt belőle a jutalék... bruttó.
Reggel nyitásig sötétben ücsörögtek, mert az áruház spórolt a villannyal, majd cseszegették a takarítókat, hogy nyitáskor miért nem tiszta a padló.
És így tovább.
A Kika alkalmazottak mégsem adnak ki könyvet a munkakörülményeikről és nem azért, mert lapítanak, hanem mert a kutyát sem érdekelné. -
lammaer #10 Ne is mondd.. nem IT, de szeretett vezérünk megint a TESCO meg az Auchan körül ólálkodik hogy hogyan lehetne őke szorongatni, mondván, hogy teret kapjon a magyar kiskereskedelem.
Ja, én is alig várom hogy UGYANAZT a terméket megvehessem 20%al drágábban, lehetőleg már lejárt szavatossággal, és természetesen egy bolt helyett el kelljen mennem 7be, mert ott van marcsika tejboltja, jucika vegyszerboltja, béla húsboltja, jános péksége, géza italboltja, pisti papírboltja, csaba vaskereskedése....
Mert persze marcsika, jucika, béla... emberségesebben bánik az alkalmazottakkal, meg különben is, minden jobb ha mi csináljuk. -
#9 Azért a multik egy része neki áll jópofiskodni, ott van a Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás program. Gyak arról szól, hogy megfelelő munkahelyek/krülmények, megfelelő bért ad, munkajogi tényezőket figyelembe veszi, zöld irodákat létesít, gyereknek ovi, nagyinak idősotthon.
Szal ugye adott szituban innen nézve, tovább gondolva az ír állam felelőssége is felmerül, mert az "A" valszeg minden szabályozót betartott, de csak azt.
Valszeg ezért is van Írországban és nem mondjuk Németországban, Svájcban, Svédországban. -
TokraFan #8 "A magyarországon annyira ajnározott KKV-k ugyanezek, ha nem rosszabbak."
Pontosan, sőt, ott még sokszor annak is örülhet, ha a fizetést időben megkapja...Majd amikor józsi a hegyről, a "menő" vállalkozó éppen jónak látja kifizetni...Mennyi ilyet látok napi szinten, és még csak nem is trafikos/kocsmás/ruhaüzletes vonalon...Lényeg, hogy mi magyarok tökéletesek vagyunk, a magyar vállalkozó, a magyar termék világhírűen csodás és mesés, itt senki nem farkasa senkinek, vidámság, móka, kacagás és önfeledt bódottá az élet...Csak a rothadó nyugaton szar minden...már megint...mennyit hallottuk ezt a kádár éra alat is. Hánynom kell.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.21. 12:26:06 -
M2 #7 Alommeló az, ha végezheted azt amit a legjobban szeretsz csinálni és még sok pénzt is fizetnek érte.
Szerintem az Apple-nél ez egy ezrelék, nagyjából Johnny Ive és társai. -
M2 #6 "Akkor azt gondoltam, legszívesebben mindannyiunkat robotokkal váltottak volna ki."
Nemsokára... :-)