20
Albérlet a rezsiköltségek eltitkolásával
  • Mr_no_NaMe
    #20
    1. legyen közjegyzős szerződés a bérlővel
    2. óra legyen csak a bérlő nevére írva, és legyen lefektetve a szerződésbe
    3. ha tartozást csinál ő baszik rá, mert közjegyző által ellenjegyzett szerződésben le van írva: hogy közöd nincs a villanyórához

    olyat NEM tehet a közmű, hogy NEKED nem kapcsolja vissza az áramot, mert egy másik ember tartozik. Semmi közöd hozzá. ha meg még se köti vissza, be lehet őket perelni, mert a te házadban lévő közmű szolgáltatást alaptörvényben biztosított jogod használni, és diszkrimináció ha megvonják tőled. Fizetsz, tisztességes ember vagy, téged miért büntetnének? Ez nem a középkor.

    az irodaházashoz meg annyit, hogy elírtam: nem bérlek, hanem veszek, na :)
  • ManoNegra
    #19
    Az a baj, hogy ha erőszakkal teszed ki a bérlőt, az már büntetőjogi kategória, komolyan megütheted a bokád az önbíráskodással.
  • ManoNegra
    #17
    A másik pedig, hogy sajnos akkor is nehezen tudod kitenni a lakásodból a bérlődet, ha az nem hajlandó kifizetni a bérleti díjat. Amíg viszont a te neveden vannak a mérőórák, legalább arra lehetőséged van, hogy kikötteted míg meg nem szabadulsz a nem fizető bérlődtől, de ha az ő nevén vannak az órák, akkor erre nincs lehetőséged.
  • ManoNegra
    #16
    A te házadban nem károsíthat meg azzal a közmű, hogy neked kikapcsolja az áramot azért, mert egy "új fogyasztó" hülye volt.

    Addig nem fogja visszaírni a nevedre a mérőórát, míg azon tartozás van. link

    Ezzel az erővel bérlek egy irodaházat, tartozást csinálok, eladom ...

    Eladod a bérleményt?
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2017.03.25. 15:35:17
  • Mr_no_NaMe
    #15
    milyen alapon kéne neked kiköhögnöd a tartozást? Azért van a bérlő nevére írva, hogy ő legyen elővéve ha probléma van.

    A bérlő volt a fogyasztó, ha ő eltakarodik, akkor rendőrségi feljelentés útján elindul a per, és őt fogja terhelni a tartozás.

    A te házadban nem károsíthat meg azzal a közmű, hogy neked kikapcsolja az áramot azért, mert egy "új fogyasztó" hülye volt.

    Ezzel az erővel bérlek egy irodaházat, tartozást csinálok, eladom, és az új irodatulajnak nem lesz árama, mert én hülye voltam. És akkor 5 évig nincs egy épületben áramszolgáltatás míg meg nem állapodnak. Ez nem így működik :D

    szerk.: de sztem alapvetően rendőrségi feljelentés sem kell ahhoz, hogy ő legyen elővéve mivel az Ő nevén vannak az órák, csak ő és senki más nem tehető felelőssé a tartozásért.
    Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2017.03.25. 14:36:28
  • ManoNegra
    #14
    Jó, tegyük fel, hozzájárulok ahhopz, hogy a bérlő nevére jöjjön a számla, ő pedig úgy dönt hogy nem fizeti. A szolgáltató egy idő után ki fogja kapcsolni az áramot/gázt/vizet, a bérlő meg felszívódik. Utána vissza csak akkor fogják kötni, ha kiköhögöd nekik a tartozást...
  • Mr_no_NaMe
    #13
    nem, pont ezért szokták a bérlő nevére írni az órát, mert akkor csak rajta lehet behajtani.

    amúgy meg aki íratott már át órát az szerintem tudja mivel jár: mikor én beköltöztem az albérletembe (és a nevemre írták az órát persze) FÉL ÉVIG tartott mire ezek a barmok a közműveknél rájöttek, hogy már nem a tulaj nevére, hanem az én nevemre kéne küldeni a csekket.

    jött csak a tulaj nevére, aztán vegyesen, aztán az én nevemre. Fél év kellett hozzá...az a baj, hogy több baj van vele akár mennyire a korrektséget szolgálja, sajnos a bürokratikus állami cégeknél fingjuk nincs még róla, hogy mi a gyors és hatékony ügyintézés. Szerintem még leragadtak ott, hogy "örüljünk, hogy egyáltalán neten tudunk csekket fizetni.." .
  • ManoNegra
    #12
    Én biztos nem hagynám, hogy a bérlő a nevére irassa az órát, eleve nem is tudom, hogy ebbe a szolgáltató belemenne-e. Ha nagy tartozást felhalmoz és utána lelép, akkor felteszem csak az ingatlan tulajdonosán hajtanák be a díjakat.
  • molnibalage83
    #11
    3,5 év alatt 3 albérletben voltam. Egyiknél sem volt ez. Pontos elszámolás ment.
  • SimaSuna #10
    2013-15. Miskolc.
    1. albérlet - 2 szoba-erkély. 40+rezsi
    2percre a melótól. (szerződés megírva, víz-gáz-villanyóra állás leírva) Onnantól ami rezsi jön az a mi csekkünk.
    Havonta 1x jött a főbérlő a befizetett csekkekért. Soha semmi gond nem volt.
    Addig, amíg munkahelyet nem kellett váltani a főbérlőnek, az ország másik végébe. (Sopron)
    Eladták a lakást, nekünk másikat kellett keresni. Utolsó napig a rezsi csekkek kifizetve, törthavik többségben.
    2015- Miskolc
    2. albérlet. 2 szoba erkély nélkül.50+rezsi
    10percre a melótól.
    Szerződés 1 vére szól, majd 2016. "mivel emelkedtek az árat most nekem is kell +5.000" azaz 55+rezsi.
    Csekkek nevemre jönnek, rendesen fizetve van...nincs probléma.

    Szal minden egymáson múlik, ki-hogy alkalmazkodik.

    Voltam olyan helyen, ahol a tulaj kijelentette, hogy a csekk, a postaláda a pince az övé, ő kezeli. Mi csak adjuk át a pénzt amit Ő kiszámol.
    (ha most esetleg rendelek valamit, nekem ne bontogassa, ne vigye haza vagy ne túrjon utánam...)
  • karajjj
    #9
    Na most akkor tisztázzuk, hogy lakásbérletről, vagy albérletről beszélünk, mert a kettő nagyon nem ugyanaz, mégis sokan nem tudják megkülönböztetni. Tudtommal egyik esetében sem szabályozza a ptk, de eleve miért is szabályozná? Egyéni megállapodás kérdése az egész, amit a szerződésben szokás rögzíteni. A legtisztább az, ha lakásbérlet esetén a bérlő a nevére veszi a mérőórákat a bérelt lakásban és innentől a fizetés felelőssége őt terheli. Ha albérletről van szó, akkor pedig részarányosan szokás osztani a különböző elhasznált mennyiségeket. Ha ezek nincsenek rögzítve a szerződésben, akkor akkora magára vessen az aláíró, hogy belement ilyen feltételekbe.
  • virit01
    #8
    Nem egy klasszikus lakás, de a szavaiddal élve akkor "nagy gáz".
    Ez egy bevett szokás, tisztesség kérdése, hogy a fogyasztás pontos mértékét ismernie kell az azt fizetőnek vagy törvény szabályozza?
  • Caliph
    #7
    Nem értem ezt a látatlanban fizetni dolgot. Jön a számla,részletesen le van írva víz gáz villanyfogyasztás,egységár,fizetendő összeg minden hónap végén.
    Közös képviselő szintén havi bontásban leírja a ház közös költség lakásnagyság arányosan ránkeső részét.
    Vagy arra gondolsz hogy a főbérlő nem mutatja meg neked a lakás havi számláit,hanem bemondásra kéri a rezsit? Mert az nagy gáz,állj a sarkadra.
  • virit01
    #6
    Ez nem ilyen egyszerű, hiszen ahogy tudom ez szerződés függő. Itt a szerződés előzetes átolvasására kell nagy hangsúlyt fektetni, esetleg megmutatni ügyvédnek mielőtt aláírja az ember.
  • Ironman2
    #5
    NAV van,nem APEH.D
  • grebber
    #4
    Az albérletek 99.9%-a feketén történik.... Ha tetszik az ár ha nem gondolom nem fogsz az apehhez szaladgálni (ahogy mások se teszik) hogy se papírt semmit nap kapsz és fizetsz ,mivel van hol laknod.....
    Pedig az apeh ebből nagy pénzt kaszálhatna csak kéne pár embert ráállítani ezekre is elmenni "lakni" nekik majd amint nincs számla meg papírok (mert nem lesz az esetek 99.9%-ában mehet a szép kis büntetés)
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.03.19. 09:20:40
  • virit01
    #3
    Nem is feltétlenül az árakkal van a probléma, hanem a nyomon követhetetlenséggel. A rezsiköltség díjai és a fogyasztások értékei nagyon fontosak, hiszen jelentős havi költséget jelentenek. Amit látatlanban fizetni nagyon furcsa dolog, hiszen a pénzt amit vakon odaadnék nagyon ellenőrzött körülmények között kapom meg.
  • Ironman2
    #2
    Meg amúgy az albérleti díjak is nagyon magasak,mert van ahol arra jön még rá a rezsiköltség is.60 ezer ft albérlet plusz rezsiköltség,ne marhája akkor fizess!
  • virit01
    #1
    Elképedve tapasztalom, hogy a rezsiköltségek egységárainak és az óraállások értékeinek közlése nélkül adható ki albérlet és fizettethető meg tetszőleges összegű rezsidíj. Tisztában vagyok vele, hogy a Polgári Törvénykönyv jogi legalitást adhat nyilvánvaló gazdasági csalásoknak is, azonban nem értem, miért nem ellenőrzik ezt a hatóságok alaposabban. Egyáltalán milyen ügyvéd az, aki megírja a bérbeadónak kizárólagos hatalmat adó szerződés formákat?