6
  • Kara kán
    #6
    Megnyugtatlak, nem fogsz te a fitnesz karkötőd hatására sem jobban aludni, sem többet mozogni, semmit.
    Annak volna értelme, ha mérné a vérnyomást, a cukrot, koleszterint ,a TSH-t (pajzsmirigy), a prosztata akármilyen markert (PSA?), meg úgy általában a betegségek előjeleit, és elzavarna baj esetén a dokihoz.
    Persze ehhez egy karkötő nem elég, több szenzor kellene, a testben is elhelyezve (implantátumok, akár).
    Szóval, éjdekeszek, meg minden, de nagy hasznuk egyelőre nincs ezeknek.
    Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.03.18. 23:00:30
  • Jeffjohnson
    #5
    Kb. annyit tud mint a Mi2-es max. szoftveresen lehet jobb de árban, majdnem 5x annyiba kerül.

    Persze nem kell ezektől sokat várni, nyilván az alvás ciklusokat is csak megbecsülni képes a mozgolódás és a nyugalmi pulzus alapján. Egyébként azt, hogy mikor alszom el meg mikor kelek pontosan jelzik. Hogy mit tudok kezdeni azzal ha tudom mikor mennyit aludtam? Kb. semmit max. azt tudja, hogy alvajáró vagyok-e vagy sem. Meg, hogy átlagosan mennyit alszom. Ha odafigyelek kicsit lehet tudok változtatni rajta. Pl:. lefekvés előtt nem tévézek stb.
  • Ender Wiggin #4
    ugye tudod, mi az agytevékenység? oh, wait.
  • Kara kán
    #3
    Van hasonló kínai klónom (Aisike →Aliexpress), ez vérnyomást is mér. Kb. 20 pontot kell hozzáadnom, hogy megkapjam a helyes értéket (szisztolés értékről beszélek), de ez érthető, mivel ugye a csukló sokkal lejjebb van, mint a szív, és a vérnyomást szívmagasságban kellene mérni.
    Kb. 25 euróba került, ami azért mégsem 145$.
    Az alvást nem méri jól, mert ha lefekszem tévézni, az neki alvásnak számít.
    Ezzel szemben, a Xiaomi Mi2-es karkötőm (amely kb. 30 dolcsi volt)az alvást jól méri, de az nem mér vérnyomást, viszont három hétig bírja az aksija, a másiknak meg csak egy hétig.
    50 dollárnál többet biztosan nem adnék ilyesmiért.
    (Olvastam, hogy az Omron is eljutott odáig, hogy vérnyomást fog mérni a következő piacra dobandó fitneszkarkötőjében. Nem sietik el, és gondolom elkérnének érte legalább 100 dollárt, és biztos lesz olyan naiv, aki meg is veszi.)
    Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.03.15. 00:19:29
  • yesname #2
    Ugye tudod mit jelent az "is" szó? Oh wait...
  • Ender Wiggin #1
    Mert az alvásszakaszokat pulzus alapján határozták meg, ugye? És a pulzus csak az álom miatt változhat, ugye? Megint egy jó nagy baromság.