11
  • jozsi031
    #11
    Kalmarosodik a vilag ! Hahaha......
  • Cat #10
    "Arra pedig,hogy kik férhetnek hozzá a banki információkhoz,a politikusok által hozott *törvények*döntik el!"

    Ez eddig is így volt, nem értem miért kell ezen meglepődni. A politikus hozza a törvényeket, te választod a politikust. Ugyan Magyarországon ez nem jól működik, de máshol egyenes a következtetés.
  • Cat #9
    Akkor ne engedélyezd! Ez ilyen egyszerű.
  • esztyopa
    #8
    "bankok ügyfeleinek viszont nem kell visszaélésektől tartaniuk, mert csak azok kaphatják meg az információikat, akiknek ezt kifejezetten engedélyezik."
    Arra pedig,hogy kik férhetnek hozzá a banki információkhoz,a politikusok által hozott *törvények*döntik el !
    Haha...kecskére - káposztát...
  • gforce9
    #7
    Ja még hülyék is vagyunk. Véletlenül sem azon aggódunk, hogy külső félhez tett hozzáférés kockázatot rejt..... ááááá konteós hülyék. Akkor ugye nem baj ha én meg téged nézlek hülyének? Ugye nem?
  • Tikal #6
    Egyébként tud olyat az OTP-s app, hogy a költéseimet csoportosítja automatikusan? Pl bevásárlás, üzemanyag, vízszámla stb?
  • Tikal #5
    vicces, hogy egyiküknek sincs fogalma arról mit olvastak :D
  • Cat #4
    Szerintem nagyon nagy tévedésben vagytok.

    Most ha OTP-s vagy, akkor csak OTP-s mobilszoftvert tudsz használni. Nade pont a napokban frissítették, és pl. csak olyan Androidra telepíthető, ami nem módosított (gyárilag vagy felhasználó által). Kapásból kiesik rakat kínai mobil, pl. Xiaomi. Náluk jelenleg semmilyen megoldás nincs. Ha ilyen mobilod van, nem tudsz mobilbankolni és kész.

    Viszont ezután kötelező lesz a banknak engedélyeznie külső programok hozzáférését is, azaz ha te úgy döntesz, hogy nem az OTP saját programját akarod használni, a szoftver hozzáférést kap a folyószámládhoz, és tudod kezelni az adataidat.

    Ez neked jó, a banknak kurvára nem! Azért nem örülnek, mert megszűnik a monopolhelyzetük, mindenki kénytelen volt használni azt a szoftvert, amit ők készítettek. Az egyetlen döntésed eddig az volt, hogy nem használod, ha nem tetszik, ezentúl viszont rajtad áll, hogy milyet választasz.

  • gforce9
    #3
    Az a szörnyű ebben az egészben, hogy minden digitális adatuk valamilyen módon (legális vagy illegális), de hozzáférhető lesz. Viszont vannak olyanok, akik megbélyegzik azokat (konteósnak, paranoiásnak állítják be), akik emiatt ellenérzéseiket fejezik ki. Furcsa ez a világ. Maradok fake fb accnál és kp nál amíg lehet... én rohadt konteós.
  • dundiego86
    #2
    "A bankok ügyfeleinek viszont nem kell visszaélésektől tartaniuk, mert csak azok kaphatják meg az információikat, akiknek ezt kifejezetten engedélyezik."

    Hát igen, a fer dolog az lenne, ha ilyenkor a bank megkeresne engem, hogy x és y szeretné nézelődni adataim között, engedélyezem?

    Na ennyit a titoktartásról, már nem csak a bankomtól fogom az ajánlatokat és reklámokat kapni, hanem minden csetves cégtől, aki "megvette" tőlük az adatot. Fasza!
  • Cefet
    #1
    Az ész megáll... Senkinek semmi köze ahhoz, hogy mennyi pénzem van, és azt mire költöm.