5
 • CsZ
  #5
  Tényleg szuper lesz, ha minden birka minden tevékenységéről tud majd egy multicég (Kínában az állami vezetés), aki ráadásul azt is meghatározza - a birkáknak már most is - hogy mit tudjanak, higgyenek, gondoljanak...
  Így olyan profilokat lehet felállítani, ami feleslegessé teszi a reklámokat, rögtön el lehet adni bármit, eldönteni a választásokat, és "előre jelezni" (vagy inkább kialakítani) eseményeket.

  De szerencsére cserébe nem kell majd 3-4 app-ot megnyitni, hanem minden egy helyen lesz. Hiszen az milyen fárasztó dolog is, nem is tudtak az emberek a barátaikkal vacsorázni még 20 vagy 50 éve. Vagy igen? Istenem nyisd már fel a szemünket...
  Utoljára szerkesztette: CsZ, 2017.03.09. 11:32:49
 • Skylake
  #4
  Nagyon szép vízió, meg is értem persze, hogy ez a tésztaképű majom erre ránt rá. De megkérdezném tőle, hogy morálisan miért is megfelelő ezt a digitális vízhangkamrát, algoritmusok által személyre optimalizált, leszűrt szűrt valóságot tovább kiterjeszteni az élet más szféráira. Nem véletlen, hogy nincs a sz*ros platformjukon dislike gomb, és ez így is fog maradni. Gyorsan kiderülne ugyanis a dolgok valódi értéke, és összedőlne ez a hamis pozitív megerősítést az usereknek automatizáltan szállító digitális univerzum.

  Szerencsére a jegenyefák nem nőnek az égig. Például a Facebook for Business nevű projektjük sikerességéről sem hallani szerencsére. Pár éve indították.
 • Cat #3
  Kínában a WeChat ilyen. Lehet rajta online vásárolni, fizetni, beszélgetni, játszani, fotókat szerkeszteni stb.
 • gforce9
  #2
  Ez egy modern kori függőség kialakítása egy monopol cégnek. Tömegeket kötnek magukhoz. Egyre több ember válik tőle függővé..... tele lesznek a pszichiátriák, ha valami miatt összedől.
 • wraithLord
  #1
  Ja, tök jó lenne egy Internet=Facebook felállás. Igaz, már elindult egy tendencia errefelé.