11
  • fonak
    #11
    Nem tudom miért nem tud pl. az Oracle (vagy IBM stb.) összedobni egy Linux-disztribúciót elfogadható támogatással. Gondolom nem akarnak belépni a desktop piacra, a Windows és macOS mellett eleve bukónak ítélik. De még a Google sem erőlteti, van ugyan ChromeOS de az nem "komoly".
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2017.03.10. 22:52:09
  • gforce9
    #10
    Hahó, született döntés arról hogy XY hivatal átvált linuxra, Szóval nem az van hogy az erősebb mindent visz. Kipróbálták. Nem volt működőképes alternatíva. Nincs akkora szoftveres támogatottsága, marhadrága hozzá a szakemberek finanszírozása, stb. Így van ahogy mondod pénzéhesek. És rájöttek a linux sokkal drágább, főleg jelen helyzetben, amikor az IT ben irtózatos szakemberhiány van. Ha én sok munkaállomástért lennék felelős teszemfel egy cnc üzemben, eszembe sem jutna linuxra gondolni. Se szakember hozzá, se szoftver. De sorolhatnék hozzá nagyonsokfajta területet. Értem én ezt a linux őrületet és egyébként én sem tartom rossznak, csak épp azt felejtik el a linux disztribúciók gyártói, hogy a hiányosságaik, golobális szinten szemernyit sem csökkentek a konkurenciához képest.
  • Gauge
    #9
    Érdekes elgondolás a rendszer, de ott aképen van egy telefon is. Na már most, gyakorlatilag nem értékesítenek már windows telefont.
  • Gauge
    #8
    Tetszik a naivitásod. Ezek szerint sem az Android, sem IOS -en keresztül nem kapnak adatot. :):):):):)

    Ha nem akarod, hogy adataid legyenek a titokszolgáknál, ne használj digitális eszközt....
  • dyra
    #7
    Ne mond már. Akkor csinálják Android alapokra. Ez az adjuk oda a pénzt egy amerikai szoftver cégnek aki köztudottan bevan drótozva az NSA-hoz meg Trump papához na ez a gáz. Most pedig tálcán kapják majd a rendőrségi adatokat is. A kérdésedre is válaszoljak, nem komplett hülyék a döntéshozók hanem pénzéhes senkik. Érdekes módon ezeket a nagyobb tendereket mindig az erősebb viszi. A közösségnek nincs lovéja lobbizni az MS meg szépen tolja neki. Itt nem az kéne, hogy kérdés legyen, hogy melyik a legjobb szoftver a feladatra hanem melyik a legjobb európai megoldás. A döntéshozóknak a Windows 10-t egészen egyszerűen figyelmen kívül kellene hagyniuk. (igen tudom Az Android is amerikai de az elvileg forkolható)
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2017.03.05. 17:38:12
  • gforce9
    #6
    Ha a linux alternatíva lenne már elterjedt volna. Értem én, hogy hülyének nézni minden döntéshozót jópofa, de nem mindegyik hülye. És a linuxtól azok is visszatáncolnak akik megpróbálták. Nem fogják újratanulni a dolgokat az emberek. A linux meg ehhez nem akar igazodni. Hát ez van.
  • jkedzs
    #5
    ahelyett hogy linux használatba és fejlesztésbe fektetnék a pénz, megveszik a zárt készételt jó drágán. a közösség sem gazdagodik, sőt! az adófizetők pénzét pedig elkúrják.
    idióták ezek.
  • kvp
    #4
    Vallalati ugyfelek szamara lehetoseg van windows alapu sajat belso halozatot es sajat belso felho rendszert mukodtetni. Ott meg a windows frissiteseket is a vallalati rendszergazda dontese alapjan telepitik, a vallalat sajat szervererol. Ez lehetove teszi, hogy vpn kapcsolaton at egy teljesen szeparalt intranet jojjon letre.

    Persze attol meg a barati amerikai kormany ugyanugy belelat majd a rendszerbe, de ez csak egy rendorsegi kenyelmi kommunikacios rendszer, nem egy veszhelyzeti tetra.
  • hungi
    #3
    Nem derült ki hogy az adat hová megy, a Hybridforms szoftvert osztrákok fejlesztik ha jól láttam...
  • Cat #2
    vagy azért, mert a rendőrségnek nincs saját felhője olyan szolgáltatásokkal, amiket a Microsoft tud nyújtani.
  • arty
    #1
    és ez nem áll neki updatelni mondjuk egy bankrabló üldözése közben? (mert mondjuk elhúzódott és a "melós órákból" kicsúsztunk :D )

    felteszem azért az ms felhőjébe megy fel szépen minden, mer' az adat ott van a legnagyobb biztonságba' (van ami akarattal, van amit meg csak azért gyűjt az emes, hogy minél jobb lehessen a "következő legjobb windows ever"!)