14
  • fonak
    #14
    Remélhetőleg nem lesz, bár egy korlátozott, helyi háború, majd egy új hidegháború új életet lehel a NATO-ba (részben ez már megtörtént), és lehetővé teszi az Egyesült Államoknak, hogy szorosabb ellenőrzés alá vonja a NATO tagjait, azok belső ügyeit. Továbbá több pénzt juttatna a hadiiparnak, ami így ismét mozdonya lehet az amerikai gazdaságnak. A megfigyelési állam még több jogot kap a megfigyelésre (Obama pár nappal a lelépése előtt terjesztette ki az NSA lehallgatásai által szerzett adatok elérhetőségét a különféle többi szövetségi szerv részére - Amerikában, amerikaiakról gyűjtött adatokról beszélünk természetesen, bár az NSA eredetileg külföldi hírszerzést végző ügynökség), otthon és a szövetséges államok ellen is, biztosítva, hogy senki sem lép ki a sorból. A háborús hisztéria árnyékában olyan dolgokat lehet átnyomni, amit egyébként nem lehetne, lásd a 9/11 után történteket.
  • Bazsio
    #13
    Én ahogyan látom, egyiknek sem érdeke a másikat lenyomni mivel szövetségesek és csak színjáték az egész. Uralkodnak a világ felett ketten, jókat röhögve a világon hogy mennyire hiszékenyek. Tudjátok mi a vicc az egészben? Az hogy a harmadik világháború sem V.V.Putyin eszében nincs sem Donald Trump vagy Obama eszében. Az egész egy nagy színjáték ahol a saját gazdaságaikat tudják fejleszteni vele. Nem hiába jött az orosz Szíriába mert láttja hogy a yankee gépezet mennyire jól működik. A két állam annyira jó barát mint Lengyel-Magyar csak a lakosság fejében el van ültetve és mindenkiben hogy az orosz rossz vagy jó, és a yankee is. Közben az egész egy nagy HOAX! Mind a két ország azért használja ezt a keménykedünk stratégiát mert ennél jobb gazdaság fejlesztési stratégiát még senki sem talált ki. Egy ócska kiképző d orosz/yankee gép annyiba kerül mint egy magyar város évi költségvetése, inenn lehet számolgatni, hogy egy M1 Abrams uránium páncélzattal hány millió dollárba csorog és egy orosz S-500-as űr védelemre kifejlesztett hatékony anti-ballistic system mennyi. Annyira unom már az ilyen ovódás hülyeségket hogy itt írogassuk a számokat egymásnak és itt verjük a nyálunkat mintha mi értenénk is a hadviseléshez mert egy nap felléptünk a Wikipédiára és akkor már mehetünk tiszti képzőbe.
    Hülyeség az egész. A két ország ha el akarja tüntetni egymást, nem régi módszerekkel löveti egymást, és tankokat ereszget egyik erdőből a másikba, hanem egyszerűen a bőrszékből kinyírja egymást egy gombbal, mert a mai hadviselés a rakétákról szól és a drónokról nem a kilőhetetlen M1 Abrams-ről és a hyper hi-tech Pak-Fa orosz-indiai gépekről ami úgy lopakodik hogy még a saját pilótája is a gépét keresi. Mindkét nagy hatalom nagyon jól tudja hogy egymást nem fogják basztatni csak a média előtt kicsit néha odalépnek hogy a nép hidje azt hogy... Néha jókat röhögnek Putyin meg Obama a közös halászatukon egy Alaszkai kis tavon miközben a következő nagy business-t csinálják meg. Már az első világháború erről szólt, mind az orosz cárságnak mint a yankee nyakkendős félrenyalthajú kinyűgődőlődőtt embereknek.
  • nkmedve
    #12
    Sok mindennel egyetértek. Összességében azt mondanám, hogy Oroszország nem olyan erős, mint amilyennek látszik, de ugyanakkor sokkal veszélyesebb, mint amilyennek mutatja magát.

    "A Putyin-Hitler párhuzam elképesztő ostobaság,"

    Nagyon erős práhuzamot nem is próbáltam húzni a kettő között, inkább csak arra próbáltam rámutatni, hogy Magyarország, mint eddig mindig, megint a történelem rossz/vesztes oldalára próbál állni, és ismét a nacionalizmus a fő ideológia.

    Én innen Romániából azt látom, hgy minden környező országban egyre nagyobb az orosz befolyás. Moldva köztársaság és Magyarország már nagyjából elesett. Bulgáriában egyre több az orosz-párti hang, Szerbia mindig is nagy orosz-barát volt, az ukrán helyzetet ismerjük. Még itt nálunk Romániában is a vezető párt egyre inkább kezd orosz irányba húzni, és orosz propaganda-eszközöket használni (Soros gyurni nevét nagy előszeretettel használják mostanában).
    Ez számomra ijesztő és nem fest túl jó képet a jövőre nézve, attól függetlenül hogy Oroszország mennyire erős katonai szempontból. Szerintem ha lesz harmadik világháború akkor az nagyon más lesz mint az előző kettő, úgyhogy mostmár nem elég egy ország erejét csupán katonai szempontból megitélni. Az információ korában egy jól felépitett propagandagépezet talán még hatékonyabb is mint egy erős hadsereg.
  • CsZ
    #11
    Szerintem ez simán egy kampányfogás, bizonyos választói csoport mozgósítása.
    Az oroszok tevékenysége nem változott legalább fél éve - megítélni meg mindenki ízlése szerint.
  • fonak
    #10
    Egyébként meg az egész mögötti geopolitikai háttér, hogy az USA hegemón szerepét veszélyeztetné egy európai-orosz-kínai együttműködés (ebben nyilván az oroszok jelentősége a földrajzi kapcsolat és a természeti kincsek lenne), ennek kell mindenképp elejét venni már csírájában a washingtoni stratégák szerint.
  • fonak
    #9
    Oroszország alapvetően gyenge, ahogy mondani szokták sosem olyan erős, mint látszik (de nem is olyan gyenge, mint látszik). Az USA vezető körei fejükbe vették, hogy Putyin rezsimjét megbuktatják, ezzel kezdődött az egész, ezt már kb. 4-5 éve érezni lehetett. Az már csak természetes, hogy az oroszok igyekeztek ezt proaktívan akadályozni, amennyire tudták, bár túl sokat nem értek el, Ukrajna felett megszűnt minden orosz befolyás az amerikai bábáskodás mellett végrehajtott "forradalommal", a Krím elfoglalása nem igazán kompenzálja ezt, és ennek is szankciók és új hidegháborús légkör lett az ára. Szíriában is erre válaszul avatkoztak be (látható, hogy az USA az egykori szovjetbarát arab rezsimek szisztematikus felszámolásába kezdett, Irak után Líbiát szedték le, aztán jött volna Szíria, csak kicsit keményebb diónak bizonyult, illetve meghátráltak az oroszokkal való közvetlen konfrontálódást politikailag nem vállalták még akkor).
    A Putyin-Hitler párhuzam elképesztő ostobaság, Németország egykori és Oroszország mai ereje az aktuális nemzetközi erőtérben finoman szólva távol esnek egymástól. Azonkívül Oroszországnak nincs ideológiája a sima nacionalizmuson felül, a célja a pozícióinak, a "dicső" nagyhatalmi státusz képzetének megőrzése volt mindig is (Jelcin elnöksége idején is, akkor sem volt Oroszország igazán demokratikusabb (1993-ban Jelcin tankokkal lövette a parlamentet), csak több teret engedett az amerikai üzleti érdekeknek), de a gyengesége miatt folyamatos meghátrálásra kényszerült 1991 óta, pl. 1999-ben Szerbia bombázásakor (ami ugye szintén a Putyin előtti éra volt még éppen).
    Annyi van, hogy tudni lehetett, hogy Hillary Clinton "héja" álláspontot képvisel az oroszokkal szemben (ahogy pl. a republikánus McCain is), ezért az oroszok természetesen megtettek mindent a győzelme ellen. Trump győzelmével legalább időt nyertek, mielőtt felvonulnak az Abrams tankok az ukrán-orosz határhoz (legalábbis úgy gondolták).
  • nkmedve
    #8
    A gond az, hogy az oroszok nem csak a valódi információkat tárják a napvilágra, hanem a propagandagépezetükkel egy halom félinformációt vagy akár teljesen valótlan dolgokat is terjesztenek, arról nem beszélve hogy nagyon is célzottan szivárogtatnak ki adatokat bizonyos emberek és pártok lejáratására. Hogy éppen kiről szivárogtatnak az attól függ, hogy hogyan tudják az adott ország pozicióját a legjobban gyengiteni (lásd USA).

    Putyinnak egyáltalán nem érdeke egy erős Európa, ahogy egy erős USA sem, és a néhány éve aktuális migránskérdés pont kapóra jött neki. Az emberek rettegnek és emiatt nagyon fogékonyak a szélsőjobb retorikájára, ami jó eséllyel Európa széteséséhez vezethet. Elég egy kis szivárogtatás itt-ott és jelentősen megbillenhet a már amúgy is ingatag politikai mérleg nyelve, ezt Putyin is nagyon jól tudja.

    Ami főként szomorú számomra, hogy a magyar vezetés és társadalom jelentős része nagy örömmel asszisztál ehhez, nagy divat manapság Putyinra valami messiásként tekinteni. Ahogy a második világháború előtt, úgy most is a magyarok egy karizmatikus, autoriter vezető mögé állnak abban reménykedve hogy igy végre valami jobb lesz. Minden esetre, a történelemből kiindulva érdekes időszak következik...
    Én már csak azon gondolkozom, hogy vajon mennyire lenne nehéz Új Zélandra települni (lehetőleg még a következő nagy háború előtt), mindig is szimpatikus ország volt :D
  • kvp
    #7
    Pont ott van a gond, hogy ha az emberek nem arra szavaznak akiket elore kijeloltek gyoztesnek, akkor nem ugy alakul a vilag sorsa ahogy a globalis nagytokes vezetes azt eltervezte.

    Az oroszok azzal trollkodnak bele az egeszbe, hogy ha minden informacio napvilagra kerul, azzal minden letezo nagyobb politikai csoport lejaratodik es maradnak az altaluk is tamogatott nacionalista csoportok, akik meg nem kompromittaltak magukat. Kvazi a globalizmus szetveresevel foglalkoznak, mert az orosz nemzeti identitasra ez jelenti az egyik legnagyobb veszelyt. Az, hogy ez akar a tobbi allam allampolgarainak is jo lehet senkit se erdekel Moszkvaban, de ahogy allunk az atlag kisembereknek rovidtavon tenyleg jo lehet. Ez a fo ok, amiert az egesz egyaltalan mukodik es ha a globalista liberalis elit nem jaratta volna le magat ennyire (sajat erobol), akkor nem lehetne viszonylag konnyen belekavarni egy-egy valasztasba pusztan az igazsag egy kis reszenek kiszivarogtatasaval.
  • Kikikirly1991
    #6
    Ha igaz:
    2 hónapja erről beszél a sajtó,ha Európa tudta előre, fel tudott volna rá készülni.
    Igazából ennyi a véleményem, többi szerintem baromság. :)
  • Cefet
    #5
    Nem kell ide "orosz beavatkozás", a balos libsik szo.ó ágon vannak szinte mindenütt...
    De hiába "sírnak", az embereknek elegük van már belőlük.
    Persze azért próbálkoznak a hangulatkeltéssel, azért jelent meg itt is ez a "hír"...
  • coyote55
    #4
    Arra azért kíváncsi lennék, ha valamelyik "megbabrált" ország vezetése keményen visszavágna, hogy sírnának a ruszkik :D
    Azzal lenne tele még a "független" "közszolgálati" magyar média is, hogy "báncsák Putyin aput", azt meg elfelejtenék megemlíteni, hogy volt a dolognak előzménye is.
  • Bazsio
    #3
    Kurva oroszok, mostanság mindenhol szavaznak a nép helyett.....
  • AnuluWork #2
    Makkora hülyeség!
  • gforce9
    #1
    Vesztésre áll, azért sír?