15
  • wraithLord
    #15
    Feltalálták már azt a zúgó hangot adó rendőrlámpát vakoknak. Az miért nem jó, ha már valamit akarnak csinálni... Igaz, sokszor meg kell néznem, merre van zöld, mert azt nem nagyon tudom megkülönböztetni hang alapján. :D
    A perifériás látással azt is lehet látni, hogy mi van körülötted, mégsem tűnik fel az ilyennek. Sőt, ha nem mész úgy, mint a púpos öreg néni, még a közlekedési lámpát is látod vele. Tehát a szem perifériájáról jövő ingerek kb. egyenesen a kukába mennek, nem nagyon tudatosulnak. Valszeg ugyanígy fölöslegesen zúgna a rendőrlámpa is, egyik füleden be, másikon ki, ahogy mondanki szokták...
  • VolJin
    #14
    +1
  • Tetsuo
    #13
    Egyértelműen működik, hiszen perifériás látása mindenkinek van. A piros csíkra meg hamar betanul az ember.
    A baj ott van, hogy hozzászoknak az emberek és ahol nincs ilyen csík, ott már bajba is kerülnek. Ahelyett, hogy ahhoz szokna hozzá, ne sétáljon a telefonba belemerülve - vagyis, gyakran nézzen körül.

    Dzsindogu vagy hogy mondják japánul azt, ami meg akar oldani egy problémát, de másikat idéz elő vagy tetézi az előzőt... kábé így működik a modern társadalom.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.02.21. 14:36:51
  • kvp
    #12
    Ez egy nagyon olcso megoldas, kvazi egy fenycso vagy oled csik az oszlop melle a jardaba, amit a lampa elektronikaja vezerel. Viszont meglepo modon tenyleg mukodik! Nallunk ilyet telepitettek a 4-es metroba a draga peronkapuk helyett es teljesen jol bevaltak a napi uzemben. (vilagit: ne lepd at, villog: lepj hatra mert vonat jon, elalszik: lehet be- es kiszallni) Raadasul a fel vilagot megeloztuk a technologival ugy 2-3 evvel.

    ps: A telefonon futo alkalmazas tenyleg jo otlet lenne, de a lokalizacios gondok, az adatkoltsegek es a szoftvertamogatas hianya miatt ma meg nem annyira realis. AR rendszerek es onvezeto autok elterjedese eseten viszont akar be is valhat a virtualis lampa, amikor csak a robotautok es az AR szemuveget viselo emberek latjak a virtualis kozlekedesi jelzeseket. (a jelzok, a felfestesek, a tablak, gyakorlatilag minden ilyen csak a virtualis terben letezne, cserebe mindig frissen tartva es jo allapotban, soha nem kerulve takarasba, a valodi latasviszonyoktol fuggetlenul)
  • NEXUS6
    #11
    Szerintem egy megfelelő feszültségű áramütés hatékonyabb lenne!
    XD
  • dzsagon
    #10
    Elvileg a hüjéknek pusztulnia kellene.
  • Ferrer
    #9
    Jólvan, kapsz egy kis simogatást a buksidra, hogy téged nem fertőztek meg ezek a sátáni dolgok. Meg gondolom tévéd sincs, csak azt most kifelejtetted :)
  • Frank99
    #8
    a sok idióta baromnak, annak. nehogy véletlenül a környezetet, a napfényt, a felhőket nézzék, á nem.
    én azt verném agyon, aki ezt a szart kitalálta (okostelefon)

    akik este egymás mellett ülnek fiú és lány, és telefonon üzengetnek. Darwin díjas az összes.
    elmebeteg világ.
  • wraithLord
    #7
    Én inkább azt hoznám fel a logikád ellen, hogy egy idióta okozta balesetnek általában minimum két résztvevője van, és nem mindig az jár rosszul, aki okozza a balesetet.

    Persze, ha figyelmen kívül hagyjuk azt az aprócska problémát, hogy eleve nincs értelme az egésznek, mert aki nem figyel, az nem figyel a járdába épített fényre sem (max addig, amíg újdonság). Egyrészt felesleges pénzkiadás, másrészt többé-kevésbé érvényesülhet, amit említettél: az idióták negatív szelekciója. Plusz azé is, aki volt olyan szerencsétlen, és az idióta környékén tartózkodott, amikor éppen nem figyelt.

    Esetleg nem ártana az óvodában, általános iskolában ilyesmire is felhívni a figyelmet, azonkívül, hogy "zsebkendőbe köhögj, tüsszents", meg "ne ásíts bele a másik arcába". :D
  • lammaer
    #6
    Sztem villognia kéne mert a statikusan világító pirosat nem fogják észrevenni...
  • Sir Charles
    #5
    A következő fejlesztés egy app lesz, ami a háttérben futva veszi a közlekedési lámpa wifi jelét és kiírja a képernyőre, hogy ÁLLJ MEG BAROMARCÚ!!!!
  • NEXUS6
    #4
    Következő fejlesztés mi lesz, lélegeztető berendezés?
    XD
  • alma2
    #3
    Ilyenekre kolteni nem is ertem, pedig csak meg egy helyzet, amikor teljesen jol mukodik a termeszetes szelekcio.
    Persze bele lehet kotni az elobbi logikaba, hogy sokkal olcsobb egy ilyet uzembe helyezni, ha csak egy ember eletet menti meg evente vagy elozi meg a durva balesetet olcsobban jon ki a koltsegvetes, na de akkor is...
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.02.19. 19:25:04
  • masuda
    #2
    Aki nagyon belemerül a telefonjába, még ezt se veszi észre, mert a kijelzőn kívül minden irreleváns, "háttérzaj".
  • MuldR
    #1
    És az első hóesésnél ami eltakarja mindenki meghal :)