17
 • TokraFan
  #17
  Videot pláne nem tud értelmezni egy algoritmus. Nem véletlen van ott a "jelentés" gomb minden egyes oldalon, de még a noname fórummotorokban is. Ezt csak a közösség képes kiszűrni, ha pedig jelentik, akkor törlik. Ennél többet nem lehet tenni. Egyelőre.
 • Kara kán
  #16
  Azért egy lefejezős videó értelmezéséhez nem kell arab nyelvtudás.
 • SaGaIn
  #15
  TokraFan hsz-jéhez: Arról nem is beszélve hogy a világ közel 100 különböző nyelvén kommunikálnak a Facebookon és mindegyiknek más a nyelvtana, 10-15 évig biztos nem lesz olyan program(AI) ami ennyi nyelvet tudna ellenőrizni potenciális terrorista megnyilvánulásért. (Nem említve az egyéb nyelvi eszközöket mint például az irónia vagy a szarkazmus ami megértésére még több évig képtelen lesz egy AI) A szóra, szókapcsolatokra keresés meg szerintem rengeteg fals eredményt hozna....
 • TokraFan
  #14
  - Sokat teszenk, de közel 2 milliárd user forgalmát ellenőrizni lehetetlen, nincs olyan algoritmus, ami 100% pontossággal képes megkülönböztetni a terrorista kommentjét, a terrorizmusról csak a haverokkal kommunikáló teljesen hétköznapi emberekétől. Vagy gondolod, hogy egyesével minden user hírfolyamát olvasgatják valakik 0-24? 1.8milliárd usert?

  - Éves szinten több ezer feljelentést tesznek a hatóságoknál...

  - Mi számít hamis hírnek, ki dönti ezt el? Ez maga a nagybetűs cenzúra lenne! Ugye ezt még te sem gondolod komolyan?? Ekkora baromságot...

  MIlyen gonoszt? Miket zagyválsz itt össze?
  Oszt tánc legyen-e a parkban??
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.20. 03:53:26
 • Kara kán
  #13
  Maradjunk csak a Facebooknál!
  Ezekkel a nagy internetes hálózatokkal nekem – sokakkal ellentétben! – épp az a bajom, hogy nem nyúlnak bele jobban a magánszférába.
  Na, bumm! Akkor elmagyarázom:
  Természetesen nem a hálószoba- vagy üzleti titkok gátlástalan fürkészésével van bajom, hanem azzal, hogy:
  - nem tesznek meg mindent a terrorizmus megfékezése érdekében. Amíg az Iszlám Állam és hasonló szervezetek vígan kommunikálnak, sőt, közzéteszik propagandájukat, addig ez nincs rendben;
  - a másik célcsoport a maffiák kellene, hogy legyenek (kábítószer-terjesztők és minden, ami szervezett bűnözés);
  - a hamis hírek terjesztését is meg kellene fékezni.
  Szóval, ekkora rendszerek nem lehetnek semlegesek, nem szolgálhatják a gonoszt - hogy patetikus legyek.
  Másrészt, jobban ki kellene venniük részüket az ismeretterjesztésből.
  Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.02.19. 22:42:14
 • fonak
  #12
  Viheti hát, csak épp ezért csalóka ez a szám, mármint az itthoni jóléttel nincs egyenes arányban, max. laza korrelációban (ha egy termelő cég nyereségesebben működik, feltehetően több embernek, beszállítónak ad munkát - adót nem biztos hogy fizet, tekintve, hogy azt az állam el szokta engedni nekik a munkahelyteremtésért, szóval az állam bevétele max. az alkalmazottak után fizetett adók és járulékok, hiszen a termék is külföldre megy nagyrészt, áfabevétel így nem keletkezik belőle, max. a külkereskedelmi mérleg javul, ami szintén egy absztrakt dolog, az "export növekedése", olyan export esetén, amihez Mo. csak a munkaerővel járult hozzá, hisz még a beszállítók többsége sem magyar).
 • esztyopa
  #11
  Inkább az emberiséget félthetné !
  A globalizációval alapvetően nem lenne baj,ha az olcsó tömegtermelést arra használnák,hogy az emberiséget olcsóbban juttatnák az emberibb életmód megvalósításához,az általános életszínvonal emeléséhez.
  Ezzel szemben az extraprofit kitermeléséhez használják.
  DE ! Még ez sem lenne baj,ha az így megtermelt extraprofitot az emberiség fennmaradásához szükséges kutatásokra,a vésztjóslóan növekedő problémák megoldására használnák.De az extraprofit túlnyomó része a bankok páncéltermeiben *landol*,ami olyan,mint az önkielégítés.Csak annak okoz örömet,aki...csinálja !
 • Kotomicuki
  #10
  "Én még éltem a kádár rendszerben, ahhoz képest inkább zsákmányoljanak ki multik, mert még így is lényegesen jobban élek, mint akkor éltem..."

  Akkor te egy olyan kisebbséghez tartozol, akiknek hasznuk volt a gengszterváltásból - ennyi, se több, se kevesebb!
  Ugyanis a nagy többségnek még annyira sem megy, mint akkor - és ők is embernek számítanának, ha valóban egyenlő pályák és egyenlő esélyek lennének...

  A másik: EU befizetők - gyakorlatilag rabszolgák - vagyunk!
  Az államcsőd azért állna be azonnal, mert már mindent elherdáltak, fillérekért, aminek fenn kéne tartania az országot - tudod, már se egészségügyi-, se nyugdíjalap sincs, nemhogy aranytartalék és a többi - , így, némi rosszindulattal - ami nem hiányzik egyesekből - , azonnal be lehetne dönteni az országot - de uí az usa-t is, ha ez "megnyugtat"...

  Tudod te, mi a GDP?
  A hazai, azaz a magyar (állami, vagy (kényszer)adócsaló maszek) cégek és egyéni gazdaságok által megtermelt érték.
  El tudod te képzelni, hogy prüszkölne "brüsszel", meg a többi "jogvédő", ha ez elérné a multik, meg az idegen bankok által összeharácsoltat?!
  Azonnal lerohanná az országot az usa, vagy vmi zsoldossereg, mint Ukrajnát, mert önellátó lenne és így sokkal kevesebb befolyásuk lenne rá...
 • Ferrer
  #9
  De miért ne vihetné ki? Azért nyereség.. :O Vagy te is odaadod az államnak a fizetésed leadózott részét?
 • TokraFan
  #8
  Valójában csak a kisebbik részét lopják el (ami persze egyszeri embernek még így is felfoghatatlan összeg), a nagyobbik részéből meg épülnek utak, parkok, közösségi házak, hidak és egyebek, bizonyos helyeken stadionok is. Nem a lakosság egyik felét képező állami alkalmazottak (akik csak viszik a pénzt, soha nem hozzák) nem is is másik felét kitevő közmunkások és nyugdíjasok által meg(nem)termelt nyereségből épülnek ilyenek. Amit mi itt össze tudnánk hozni, az arra nem lenne elég, hogy kaja legyen a polcokon. Jó tudom, a propaganda mást nyomat, de sajnos ez az igazság.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.18. 20:35:16
 • fonak
  #7
  A GDP egy becsapós szám. Pl. ha a multi kiviszi a nyereségét, az is beleszámít, pedig hát nem lát az ország belőle semmit (szinte).
  Az EU-s pénzeket sajna jelentős részben ellopják, improduktív dolgokra fordítják, illetve visszakerülnek nyugati cégekhez.
 • TokraFan
  #6
  Valami középút kéne. Nem támogatom az eszetlen globalizációt, de a túlzott bezárkózás is káros. Én még éltem a kádár rendszerben, ahhoz képest inkább zsákmányoljanak ki multik, mert még így is lényegesen jobban élek, mint akkor éltem...
  Aki átlátja pl. hazánk helyzetét az pontosan tudja, hogy az EU nélkül azonnal államcsőd lenne, mert mai napig rengeteg pénz áramlik be onnan és egyéb országok multijainak befektetéseiből is.
  Teljesen bezárkózva nem tudom miből lenne GDP. Tokajiból meg Ikarus-ból biztos nem.

  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.18. 17:12:17
 • jkedzs
  #5
  cukkerberg és a fészbuk az amerikai hatalom érdekeiket szolgálta mindig is. ugyanúgy, ahogy a picipuha és a google is teszi.
  globalizáció = többnyire amerikai cégek a világot kizsákmányoló tevékenysége.

  a "mindenkinek jó lesz" meg hasonló semmitmondó levegőbebeszéléstől pedig egy józan ember egyenesen hány kifelé az ablakon. nevetséges és szánalmas marketing szöveg.
  Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2017.02.18. 14:23:59
 • ugh
  #4
  En a vilagot feltem tole.
  O meg igazabol a penztarcajat.
  Amugy csak en gondolom a 21. Szazad pestisenek, leprajanak, ezt az embert es a cia-nsa altal kiepitett es penzelt szarjat, a zombiebook-ot?
 • aemus
  #3
  A globalizáció a Multi cégek álltal létrehozott "felülről" indult folyamat.
  Elhitették velünk hogy ez jó...(nekik.)
  Utoljára szerkesztette: aemus, 2017.02.18. 08:15:47
 • gforce9
  #2
  "Amikor létrehozta a Facebookot, a világ összekapcsolódásának célját senki nem vitatta"

  Ez meg hol élt akkor? Senki nem vitatta? Ja minden kritikus ember divat FB fikázó volt akkor is mi? Akik meg a globalizációt kritizálták meg mind hülye volt akkor is?

  Azért ilyen szintű buborékban és álomvilágban élni és tudomást sem venni ellenvéleményezőkről...... hát gratulálok...... Ehhez a sötétség nem elég. Ez már kóros és kezelendő téveszme.
 • TokraFan
  #1
  Már megint ez a majom? A megoldásokrók kérdezze a "kis csapatát". Az óvodásokénál komolyabb gondolatokra önerőből úgysem futja a szerencsétlennek.